Αγγελίες    Επικοινωνία

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου θα πραγματοποιηθεί Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Ευαγγελιστού Λουκά από την Κορίτσα Κλειτσού της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Εόρτιον Πρόγραμμα:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

6:15μ.μ. Υποδοχή του Ιερού λειψάνου, δεξιάς χειρός, του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

6:30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

7:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

5:00μ.μ. Εσπερινός και Παράλκησις του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά. Αναχώρηση του Ιερού λειψάνου.

Ο Σύλλογος Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού "Ο Άγιος Γεράσιμος" και ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου εγκαινίασε το νέο Πνευματικό του Κέντρο.

"Στην εποχή μας, την κατεξοχήν εποχή της τεχνολογίας, η πλειονότητα των ανθρώπων που συνδέεται καθημερινά μαζί της, βομβαρδίζεται από τα αμέτρητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με δυσάρεστες ειδήσεις. Τα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα σε ηθικό, πνευματικό και υλικό επίπεδο μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία μας.

Oι καιροί που ζούμε έχουν ειδικευτεί σε ένα μη συνετό και σχεδόν αισχρό γκρέμισμα της πίστης, της παράδοσης, της ιστορίας, και του πολιτισμού μας. Αυτή είναι η μια πλευρά. Η σκοτεινή πλευρά, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν τα μέσα και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτά. Η άλλη πλευρά είναι η φωτεινή. Η φωνή της εκκλησίας η οποία δεν βροντοφωνάζει για να αυξήσει τους οπαδούς της, αλλά είναι δίπλα σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια κι ανοίγει την αγκαλιά της διάπλατα σε όποιον την αναζητήσει.

Το πνευματικό κέντρο που εγκαινιάσαμε σήμερα αποτέλεσε ένα όνειρο ζωής για τον πατέρα Κωνσταντίνο. Ένα όνειρο που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Μια σειρά κοινωνικών εκδηλώσεων, που θα τελούνται σε αυτό, θα έχουν ως στόχο να ζεσταίνουν τις σχέσεις και να συμφιλιώνουν τους ανθρώπους. Επίσης θα αποτελέσει ένα προπύλαιο ψυχών που θα θελήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκκλησίας, ως χώρο προσευχής, και επικοινωνίας με το Θεό.

Επιθυμία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Συλλόγου μας, της Φιλοπτώχου Διακονίας του Ι. Ναού μας και του εφημερίου της ενορίας μας ήταν το πνευματικό κέντρο να φέρει το όνομα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά, ως αναγνώριση του πνευματικού έργου του και ως έκφραση της υπέρμετρης αγάπης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό του.

Βέβαια οι ταπεινοί και πνευματικοί άνθρωποι δεν επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή. Ωστόσο το έργο του θεωρήσαμε αναγκαίο να αναδειχτεί, ως ένα φωτεινό παράδειγμα Μητροπολίτου, που καθημερινά πασχίζει παντοιοτρόπως για το καλό του ποιμνίου του. Μια σειρά έργων προσφοράς και θυσίας που χάραξε κατά την διάρκεια της 45ετους θητείας του, από τα οποία τα 14 διακονεί ως Μητροπολίτης, αναδεικνύουν την υπερβολική πατρική του αγάπη και τον διακαή πόθο του για τη σωτηρία του ποιμνίου του."

"ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ"

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων περιελάμβανε τρία μέρη:

  • Τέλεση Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο.
  • Παρουσίαση ενός σύντομου αφιερώματος στο μεγάλο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
  • Επίκαιροι Αναστάσιμοι ύμνους από τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ι.Π.Μεσολογγίου "Αρχιδιάκονος Άνθιμος".

Στη συνέχεια μίλησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σύλλογος Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού «Ο Άγιος Γεράσιμος», ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου σάς προσκαλούν την προσεχή Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 στα εγκαίνια του Πνευματικού μας Κέντρου, που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο σεπτός μας ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση προς τους τοπικούς άρχοντες, τοπικούς φορείς και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού στην σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου για την επέτειο των εγκαινίων του ως άνω Ιερού Ναού.

Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019, με την υποδοχή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Ανδρέου του Ερημίτη. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε αφού κατά την Αγρυπνία μετά από σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανα του τοπικού Αγίου Ανδρέου του Ερημίτη, που ασκήτεψε στον ορεινό Βάλτο Αιτωλ/νιας και μεταφέρθηκαν για την ημέρα αυτή στην ενορία μας.

Επίσης οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στο Ναό, λείψανα άλλων Αγίων καθώς και την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας η οποία βγαίνει από το Ιερό Βήμα μία φορά το χρόνο κατά την επέτειο των εγκαινίων του Ναού. Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας και ώρα 1 το ξημέρωμα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσε τράπεζα Αγάπης σε όλους τους πιστούς.

Εκ του Ιερού Ναού

Ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου σας προσκαλούν την προσεχή Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 8:00 με 12:45 το βράδυ όπου θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για την επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, όπου θα ψαλεί η ακολουθία της Παναγίας της Παραμυθίας.

Κατόπιν σεπτής ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά θα μεταφερθεί το ιερό Λείψανο του τοπικού μας ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ του ΕΡΗΜΙΤΟΥ εκ Χαλκιοπούλων Βάλτου.

Την ίδια ημέρα, μαζί με το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ανδρέου του Ερημίτου θα τίθεται για Προσκύνημα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στο Ναό μας. Επίσης θα τεθούν προς Προσκύνηση και Ιερά Λείψανα άλλων Αγίων.

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας,  η οποία φυλάσσεται στο Ιερό Βήμα του Ναού του Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού, τίθεται για προσκύνημα στους πιστούς μία φορά το χρόνο στις 20 Ιανουαρίου, όπου γιορτάζουμε και την επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού μας.

Μετά το τέλος της Αγρυπνίας  θα ακολουθήσει Τράπεζα Αγάπης για όλους τους παρευρισκόμενους στο πνευματικό κέντρο  κάτω από τον Ιερό Ναό.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

 

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης (Ιερεύς)

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν και εφέτος τα Χριστούγεννα στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού με τη συμμετοχή πλήθους πιστών της ενορίας μας αλλά και των γύρω περιοχών.

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα στις 5 τα ξημερώματα καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων η οποία ετελέσθη από τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του σεπτού μας ποιμενάρχου Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Στη συνέχεια ακολούθησε Τράπεζα Αγάπης στο πνευματικό κέντρο κάτω από τον Ιερό Ναό. Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους. Στόχος του εθίμου, που εδώ και χρόνια τηρείται στην ενορία μας, είναι αυτή την ημέρα που υμνείται η Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πιστούς να συνφάγουν όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.

Προσφέρθηκαν εορταστικά εδέσματα τα οποία με πολλή αγάπη ετοίμασαν οι κυρίες του φιλόπτωχου της ενορίας μας. Η αίθουσα πλημμύρησε χαρά από τις παιδικές φωνές που έψαλαν τα κάλαντα με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Εκ του Ιερού Ναού

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία