Αγγελίες    Επικοινωνία

Αλέξανδρος Γερμανός: Να ξαναγεννηθεί η λιμνοθάλασσά μας...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Σάββατο που έρχεται είναι η γιορτή του ψαριού στο Αιτωλικό!

Για την κωμόπολή μας είναι μια γιορτή που τα τελευταία χρόνια έχει συνδυαστεί με τον αγώνα δρόμου που διοργανώνει ο συντοπίτης μας Μάκης Σαραντάρας, ένας άνθρωπος που αγαπάει το τρέξιμο και μόνος του έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πλήθος δρομέων στο Αιτωλικό κάθε χρονιά!

Φέτος για πρώτη φορά δεν θα γίνει αυτός ο αγώνας κι αυτό το λέω με μεγάλη λύπη και απογοήτευση... αφού οι τοπικές αρχές δεν συνδράμουν οικονομικά ώστε να βγουν τα έξοδα!

Ο Ναυτικός Όμιλος Αιτωλικού στον οποίο είμαι μέλος διοργανώνει εκείνη τη μέρα μια κωπηλατική διαδρομή... Tον πρώτο περίπλου του νησιού όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κωπηλατήσουν γύρω απ' το νησί, να περάσουν κάτω απ τις ιστορικές καμάρες, να διασχίσουν αυτά τα παραμελημένα νερά και να δώσουν μια υπενθύμιση σε όλους μας που ξεχνάμε σε τι τόπο ζούμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε... εάν!!!

Και η ίδια η λιμνοθάλασσά μας θα αναζωογονηθεί αφού θα θυμηθεί την νιότη της... τότε που δεν υπήρχε μέρα που οι πολίτες της δεν ερχόταν σε επαφή μαζί της!!

Να θυμίσω ότι στις περασμένες δεκαετίες οι πατεράδες μας έκαναν ντινελιά από μπαλκόνια και από τις τέμπλες των σταφνοκαρίων, επίσης γινόταν κολυμβητικοί αγώνες και γενικώς η λιμνοθάλασσα έσφυζε από ζωή... στο πέρασμα των χρόνων αντί να εξελιχθεί όλη αυτή θετική ενέργεια σε κάτι καλύτερο... Xανόταν σταδιακά μέχρι που εξαφανίστηκε εντελώς!

Σε μια προσπάθεια λοιπόν για να ζητήσουμε κάτι παραπάνω για τον τόπο μας όλη η ομάδα θα είναι παρούσα σ' αυτόν τον άτυπο κωπηλατικό αγώνα είτε για να κωπηλατήσει, είτε για να χειροκροτήσει αυτή την προσπάθεια απέξω!

Απ' την ομάδα του bootcamp θα συμμετέχουν περίπου 30 άτομα! Έχουν δηλώσει συμμετοχή και πολλοί άλλοι και γενικώς υπάρχει ανταπόκριση για πρώτη φορά!!

Στο χέρι μας είναι να δώσουμε μια ωραία παρουσία που να διαφημίσει τον τόπο μας και να καλέσει άλλους τόσους του χρόνου!!

Στις 4:30 όλοι στην παραλία μπροστά στη καφετέρια Μπολερό!

5:30 αρχίζει ο αγώνας

Αλέξανδρος Γερμανός
Προπονητής ομάδας bootcamp Αιτωλικού
Γενικός Αρχηγός Αθλημάτων Ναυτικού Ομίλου Αιτωλικού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία