Αγγελίες    Επικοινωνία

Ακόμη πιο ψηλά η 2η Γιορτή Ελιάς (φωτο - βίντεο)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η φετινή Γιορτή Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, την περασμένη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Ήταν η δεύτερη διοργάνωση και μετά την περσινή επιτυχία δεν μπορεί παρά να γίνει θεσμός. Εμπνευστής της γιορτής ήταν ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μασαούτης και τελικά φάνηκε ότι η ιδέα του είχε απήχηση. Φυσικά συνέβαλλαν και πολλοί χορηγοί αλλά και εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα προκειμένου να προσφέρουν εξαιρετικές γεύσεις ελιάς στους εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η γιορτή ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Μεσολογγίου.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης είχε ενημερωτικό χαρακτήρα με εκλεκτούς ομιλητές που κατέθεσαν την επιστημονική τους άποψη στους παραγωγούς που ήταν παρόντες. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Παντελής Μπαρούχας Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: Εδαφολογία (έδαφος και ελιά). Στην συνέχεια μίλησε ο Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., Κώστας Ζούκας, που αναφέρθηκε στην Ελιά ποικιλίας Καλαμάτα – Προβλήματα, Προοπτική και Πρόσφατες Εξελίξεις. Οι ομιλίες έκλεισαν με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο Γεωπόνο, Εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, που ανέπτυξε το θέμα: Ποιότητα και Ασφάλεια Προϊόντος και ως πρώτη ύλη και ως τελικό προϊόν στην βρώσιμη ελιά. Οι πληροφορίες που πήραν οι παραβρισκόμενοι παραγωγοί ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες ενώ ακολουθήσε και ολιγόωρη συζήτηση και διευκρινήσεις.

Στην συνέχεια όλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία όπου τους περίμεναν εκπληκτικά εδέσματα με βασικό συστατικό την ελιά. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας και Ξηρομέρου Βασίλης Γκίζας και Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλοι καθηγητές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτ/νίας Στέφανος Νικολόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Οι παρευρισκόμενοι εκτός από τις γεύσεις, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα χορευτικά τμήματα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «Αγιά Αγάθη» που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, με μουσική και χορό.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Media

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία