Αγγελίες    Επικοινωνία

Μια παιδική εκδρομή στον Άγιο Νικόλαο Kρεμαστό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πριν μερικές μέρες, αρκετά μικρά παιδάκια από τη περιοχή μας εξέφρασαν την επιθυμία να ανέβουν στην Ιερά Σκήτη του Αγίου Νικολάου Κρεμαστού.

Η δυνατότητα να τα συνοδέψουν οι γονείς όλων των παιδιών, δεν υπήρχε. Τότε δύο μέλη από εμάς της εθελοντικής ομάδας, πήραν την πρωτοβουλία κατόπιν της άδειας των γονιών τους, να κάνουν πράξη την επιθυμία τους.

Οι μικροί εξερευνητές ξεκίνησαν για την δική τους περιπέτεια, αφού έλαβαν υπόψη τις αυστηρές οδηγίες μας (κατάλληλα ρούχα, αθλητικά παπούτσια, καπέλο, νερό, λίγο φαγητό, δισάκι στον ώμο) και φύγαμε.

Από την στιγμή που άφησαν το αγροτικό αυτοκίνητο, σε μισή ώρα πλέον τα παιδάκια άναβαν το κερί τους. Η ανυπομονησία τους να φτάσουν ποιο γρήγορα, πολύ μεγάλη. Μερικές φορές ήθελαν να τρέξουν, αλλά η φωνή του Σάκη δεν τους άφηνε και πολλά περιθώρια. Για να καλύψουμε την περιέργεια τους και να ενημερωθούν για την Ιερή Σπηλιά ξεκινήσαμε με τη μορφή κουΐζ, να τους δίνουμε στοιχεία και να τους εξιστορούμε ταυτόχρονα, έτσι ώστε να καταλάβουν και να μάθουν αρκετά πράγματα.

Τα παιδιά παρόλο το μικρό την ηλικία τους (Δημοτικού και ένα μικρότερο), μας συγκλόνισαν με την εξυπνάδα, την καλοσύνη, την ομαδικότητα, την παρατηρητικότητα και την προσφορά τους. Γελάμε ακόμη με την ατάκα του μικρού Κωνσταντίνου, του μικρότερου παιδιού της παρέας και γιού του Σάκη, «μπαμπά κατέβασέ με από την πλάτη σου, κουράστηκα». Ή την απορία τους «αφού μας λέτε το πόσο ασφαλή είναι πλέον η διαδρομή, γιατί έχετε ακόμα την πινακίδα που λέει η διέλευση γίνεται με δική σας ευθύνη»; Η απάντηση από εμάς δεν δόθηκε ποτέ.

Πως να κρυφτείς από τα παιδιά έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα, που λέει και ο μεγάλος Διονύσης Σαββόπουλος.

Με την ευκαιρία αυτή, έκαναν και την πρώτη τους εθελοντική εργασία, φεύγοντας κατέβασαν αρκετά κιλά καμένα κεριά για ανακύκλωση.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εθελοντές δεν περιορίστηκαν μόνο στις εργασίες, αλλά συνέβαλλαν και στη διαμόρφωση χαρακτήρων σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα μας. Φέτος στη γιορτή του Αγίου, είχαμε τη χαρά να δούμε μετά από απουσία 4 χρόνων τον Κωνσταντίνο Φαράντο. Από παιδάκι τον είχαμε κοντά μας και τελικά μας επέστρεψε δικηγόρος!!!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών, που μας τα εμπιστεύτηκαν, όπως και τα ίδια τα παιδιά για αυτά που μας έμαθαν με την παιδική τους σοφία.

Ποιο πολύ όμως τον Άγιο, που από εκεί ψηλά πάντα μας βοηθά και μας προστατεύει.

 

5os 2019
Εθελοντική Ομάδα του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία