Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Αιτωλικό τιμά την Μάχη του Ντολμά (φωτορεπορτάζ)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με επισημότητα και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 193ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό.

Σήμερα το πρωί έγινε ο αγώνας δρόμου θυσίας με την συνεργασία της ομάδας bootcamp και του δήμου Μεσολογγίου και την συμμετοχή πολλών δρομέων και εθελοντών. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η καθιερωμένη πομπή στην οποία συμμετείχαν πολλά τμήματα από μαθητές σχολείων, φιλαρμονικές και συλλόγους, από την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το Φεβρουάριο του 1926 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου. Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό. Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό. Αυτή η αυτοθυσία των Αιτωλικιωτών τιμάται κάθε χρόνο ως ένδειξη σεβασμού και παραδειγματισμού στις νέες γενιές.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία