Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι δράσεις του Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Αποχαιρετώντας το 2018, που ήταν γεμάτο δημιουργικές δράσεις των Τμημάτων του Συλλόγου μας, συνεχίζουμε με πίστη και δύναμη, την συλλογική και εθελοντική προσφορά μας στην παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας!

Στόχος μας επίσης, είναι να προβάλλουμε την πόλη μας, "εξάγοντας" πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι δράσεις οι οποίες διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2018, ήταν συνολικά 27. Επιπλέον ο Σύλλογός μας, υποστήριξε τεχνικά εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από άλλους φορείς, καθώς επίσης συμμετείχε η ανταποκρίθηκε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις/προσκλήσεις άλλων φορέων. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, που με τον εθελοντισμό τους, την συμμετοχή και την ανταπόκριση στις δράσεις μας, στηρίζουν τις προσπάθειές μας και το έργο μας! Παραθέτουμε ένα συνοπτικό κατάλογο από τις περσινές μας δράσεις - ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

27 Ιανουαρίου : Ετήσιος Χορός - Κοπή της πίτας του Συλλόγου μας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

4 Φεβρουαρίου: Υλοποίηση του προγράμματος "Η τσάντα στο Σχολείο", που θα έγινε στον χώρο της Δανειστικής μας Βιβλιοθήκης "Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος", σε συνεργασία με το Α' Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού.

8 Φεβρουαρίου: Διοργάνωση της παραδοσιακής Τσικνοπέμπτης, στο κτίριο του Συλλόγου.

19 Φεβρουαρίου: Διοργάνωση του εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας – Κούλουμα, υπό την αιγίδα της Δ.Ε. Αιτωλικού, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

24 -25 Φεβρουαρίου: Συμμετοχή στην 192η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά - Αιτωλικό.

ΜΑΡΤΙΟΣ

3 και 4 Μαρτίου: Πραγματοποίηση Διήμερης Εκδρομής του Συλλόγου μας – Αρχαία Δωδώνη-Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

31 Μαρτίου και 1 Απριλίου: Συμμετοχή του Συλλόγου μας, στην 192η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων - Μεσολόγγι.

17 Απριλίου: Συνδιοργάνωση δωρεάν σπιρομετρικού ελέγχου που έγινε στην Αίθουσα του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΜΑΙΟΣ

12 και 13 Μαίου: Πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης από το Θεατρικό Τμήμα Ενηλίκων του Συλλόγου μας του έργου “Δείπνο Ηλιθίων” του Φρανσίς Βεμπέρ, στο Π.Κ. Ευανθία Καρβέλη – Αιτωλικό.

23 Μαίου: Πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης από το Θεατρικό Τμήμα Ενηλίκων του Συλλόγου μας του έργου “Δείπνο Ηλιθίων” του Φρανσίς Βεμπέρ, στην Αίθουσα της πρώην Νομαρχίας στο Μεσολόγγι.

ΙΟΥΝΙΟΣ

18 Ιουνίου: Παρουσίαση των Τμημάτων Παραδοσιακού Χορού, Ενηλίκων και Παιδιών, σε μια μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά "Όσο ο Χορός Γυρίζει, ο Κύκλος Μεγαλώνει" – Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού.
20 Ιουνίου: Παρουσίαση των θεατρικών παραστάσεων “Τα μαγικά Μαξιλάρια” του Ευγένιου Τριβιζά και “Μένουμε πάντα παιδιά” , από το παιδικό και εφηβικό Θεατρικό Τμήμα του Συλλόγου μας – Π.Κ. Ευανθία Καρβέλη – Αιτωλικό.
20 Ιουνίου: Έκθεση των έργων του παιδικού Εικαστικού Τμήματος, στον αύλειο χώρο του Π.Κ. Ευανθία Καρβέλη – Αιτωλικό.
22 Ιουνίου: Διοργάνωση μουσικής βραδιάς με τραγούδια από το Τμήμα της Χορωδίας μας: “Tα τραγούδια της Γειτονιάς”, στον αύλειο χώρο του Συλλόγου.
23 Ιουνίου: Συμμετοχή με έκθεση του Φωτογραφικού μας Τμήματος, στον 4ο Διάπλου λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Αιτωλικού και Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.
24 Ιουνίου: Διοργάνωση της αναβίωσης του εθίμου του “Κλήδονα” - “Ριζικάρια”, με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας. Δυτική Παραλία Αιτωλικού.
26 Ιουνίου: Διοργάνωση - στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Οινιαδών 2018 – θεατρικού Σεμιναρίου με την Μάρθα Φριντζήλα - μουσικό, ηθοποιό και σκηνοθέτη. Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κοινωνικού και Αθλητικού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Αύλειος χώρος του Συλλόγου μας.

ΙΟΥΛΙΟΣ
11 - 31 Ιουλίου: Διοργάνωση για 7η συνεχόμενη χρονιά, του Θεατρικού Θεσμού: "Θεάτρου Όψεις" -7ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων! Τοποθεσία, ανοικτό Θέατρο Αιτωλικού.Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. - Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού.
11 Ιουλίου: Tελετή έναρξης. Θεατρική Ομάδα Συλλόγου "Χρήστος Καπράλος", Παναιτώλιο. "Η γυναίκα μου φάντασμα"του Νόελ Κάουαρντ.
18 Ιουλίου: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παραβόλας. "Πρόταση Γάμου" του Άντον Τσέχωφ.
20 Ιουλίου: Θεατρική Ομάδα "Οναρ" Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου Τρικάλων. "Κάτι από... Disco". Πρωτότυπο σενάριο από την Θεατρική Ομάδα.
22 Ιουλίου: Θεατρικό Σχήμα "Γιάξε Μπόρε" - Αθήνα. "Πέρασε ένας χρόνος...". Αύλειος χώρος του Συλλόγου μας.
27-29 Ιουλίου: Συμμετοχή του Φωτογραφικού μαςΤμήματος με το πρότζεκτ “Η Ψυχή της Λιμνοθάλασσας” – μια φωτογραφική προσέγγιση, στα πλαίσια του “Lagoon Festival” 2018 – Στέγη Πολιτισμού “Ανατολικό”

AΥΓΟΥΣΤΟΣ

1η Αυγούστου: Τελετή Λήξης 7ου “Θεάτρου Οψεις - ”Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό". Δείπνο Ηλιθίων" του Φρανσίς Βεμπέρ. Τιμώμενο πρόσωπο η ηθοποιός κ. Εφη Παπαθεοδώρου.
10 - 17 Αυγούστου: Έκθεση του Εικαστικού Τμήματος Ενηλίκων, και του Τμήματος Χαρακτικής ενηλίκων και παιδιών. Αφιέρωμα στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου μας κ. Γιάννη Λουκά. Αύλειος χώρος του Συλλόγου μας.
19 Αυγούστου: Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης “Δείπνο Ηλιθίων", από το θεατρικό Τμήμα του Συλλόγου μας – ανοικτό θέατρο Αιτωλικού.

Mε εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου
"Το ΑΙΤΩΛΙΚΟ"

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία