Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιερά πανήγυρη Οσίου Γερασίμου στο Κεφαλόβρυσο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και κάθε Εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας, εορτάστηκε η ανακομιδή του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Του, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκύνηματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ Γεώργιος, κληρικοί, και πλήθος λαού. Το Κεφαλόβρυσο, και οι γύρο από αυτό συνοικισμοί αποτελούνται από κατοίκους Ευρυτάνες την καταγωγή, και για πρώτη φορά ο Επίσκοπος της Ευρυτανικής γης, αποδέχτηκε την πρόσκλησή τους, επισκέφτηκε, και ευλόγησε όλους εκείνους τους ξεριζωμένους Ευρυτάνες.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ομίλησε επίκαιρα, τονίζοντας όλα εκείνα τα εφόδια που πρέπει να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος για τον αγιασμό του, αλλά κυρίως την εσωτερική ειρήνη που πρέπει να τον διακατέχει.

Ο εφημέριος του Ναού Οικονόμος π. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, επεφύλαξε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Γεώργιο, θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Αφού έκανε ιστορική αναδρομή στην δημιουργία και την σύσταση της ενορίας από τους πρώτους Ευρυτάνες, δώρισε στον Επίσκοπο αγιογραφημένο αμφιπρόσωπο επιγωνάτιο με τον Άγιο Γεράσιμο ως πολιούχο της ενορίας, και τον Άγιο Νικόλαο προστάτη και έφορο της Σκοπιάς Ευρυτανίας όπου και η καταγωγή των περισσοτέρων κατοίκων αλλά και του εφημερίου.

Τέλος στο πνευματικό κέντρο του Ναού παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ Γεωργίου το Εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο εφημέριος παρέθεσαν ευχαριστήριο γεύμα.

 ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία