Αγγελίες    Επικοινωνία

Άφησε εποχή η 1η Γιορτή Ελιάς (φωτό - βίντεο)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Περίπου 2.000 άνθρωποι από όλο το μήκος και πλάτος του δήμου μας πέρασαν από την 1η Γιορτή Ελιάς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αριθμός που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που την εμπνεύστηκε ο παραγωγός Χρήστος Μασαούτης από το Κεφαλόβρυσο και αμέσως αγκαλιάστηκε από δεκάδες παραγωγούς, αλλά και εθελοντές που θέλησαν να τιμήσουν αυτό το ευλογημένο προϊόν του τόπου τους. Η επιχείρηση ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ που έχει την έδρα της στο Κεφαλόβρυσο και ασχολείται αποκλειστικά με την ελιά προσέφερε κάθε βοήθεια ενώ μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Λύρου, επίσης καταγόμενου από την περιοχή που αγκάλιασε την ιδέα, την επικοινώνησε και προσέφερε γνωστικά και οικονομικά.

Η Γιορτή ξεκίνησε με ομιλίες επιστημόνων όπως του προέδρου του ΔΙΟΕΠΕΛ Γιωργου Ντούτσια, του Αντώνη Παρασκευόπουλου από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλλίας και του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, από την διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Αιτωλ/νίας.Συντονιστης της ημεριδας ήταν ο κ. Κώστας Ζούκας, οικονομολογος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. Έγινε εκτενής ενημέρωση για τις ασθένειες που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος όπως ο δάκος ενώ απαντήθηκαν και ερωτήσεις. Τέλος οι ομιλητές κάλεσαν τους παραγωγούς να ενημερώνονται συνεχώς και τόνισαν ότι το προϊόν έχει ελπιδοφόρο μέλλον, αρκεί να δίνεται η δέουσα προσοχή στην ποιότητα.

Ακολούθως η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην κατάμεστη πλατεία του Κεφαλοβρύσου που δεν έπεφτε καρφίτσα. Εθελοντές και εθελόντριες με χαρούμενη διάθεση και ομορφες στολές πρόσφεραν στους καλεσμένους ποικιλίες ελιών και ελιομεζέδων από έναν όμορφο και ελκυστικό μπουφέ, άξιο φωτογράφησης, ενώ στα τραπέζια υπήρχε άφθονο κρασί και οι ψησταριές εφοδίαζαν τους πάγκους με σουβλάκια για όποιον ήθελε να αγοράσει. Η τροφοδοσία ήταν πλούσια χάρη στην συνεισφορά των συμμετεχουσών εταιρειών, των προθύμων χορηγών και των εθελοντών.

Εκ μέρους των παραγωγών απηύθυνε χαιρετισμό ο Μελέτης Πατρινός που τόνισε ότι σκοπός ήταν να τιμηθεί το ευλογημένο δέντρο και ο καρπός της ελιάς. «Η πρότασή μας αυτή βρήκε άμεσα πολλούς υποστηρικτές και αγκαλιάστηκε απ΄ όλους με πολύ ενδιαφέρον. Βασικός συντελεστής της πρωτοβουλίας, από την πρώτη στιγμή, υποστηρικτής και καθοδηγητής ήταν ο επίσης συγχωριανός μας ο Κώστας Λύρος, στον οποίο, ως υποψήφιο Δήμαρχο, ευχόμαστε να έχει πάντα τέτοιες θετικές και χρήσιμες για τον τόπο πρωτοβουλίες. Χωρίς όμως την συνεργασία της πολύ πρόθυμης ομάδας μας δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Και όλα έγιναν από την καρδιά μας και με πολύ κέφι και μεράκι. Και είναι τόσο το κέφι μας, που από τώρα σκεφτόμαστε πόσο καλύτερα θα διοργανώσουμε την εκδήλωση αυτή του χρόνου», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" και του Α.Σ. Αχελώου Κατοχής που καταχειροκροτήθηκαν και έδωσαν το έναυσμα για να συνεχίσει ο χορός με συμμετοχή εκατοντάδων συνδημοτών. Ο Πάνος Ακρίδας είχε ρόλο dj και άφησε και πάλι πολύ καλές εντυπώσεις με αποτέλεσμα το γλέντι να κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα.

Η Γιορτή είχε και πολλές παρουσίες επωνύμων. Βρέθηκαν εκεί οι βουλευτές Μάριος Σαλμά, Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Μπαλαμπάνης και Γιάννης Λύτρας, η πολιτευτής Έλενα Κοτρολού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μουρκούσης και Σπ. Βασιλείου, οι πρώην δήμαρχοι Αιτωλικού Κ. Σταράμος και Αντ. Γρίβας, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Β. Σπυρόπουλος και Ντ. Πασιόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ζ. Νικολοβγένης και Φ. Μελαχρή, ο πρόεδρος του Ε.Κ. Μεσολογγίου Σπ. Πλάγκας και πολλοί άλλοι.

Στα πρόσωπα των διοργανωτών ήταν εμφανής η ικανοποίηση για την μεγάλη επιτυχία καθώς υπολογίζουν ότι πέρασαν περίπου 2.000 επισκέπτες και του χρόνου θα χρειαστεί μεγαλύτερος χώρος δεδομένου ότι υπήρχαν και όρθιοι.

Media

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία