Αγγελίες    Επικοινωνία

Εσπερινός του Αγίου Τριφυλλίου στο νησάκι του Αιτωλικού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Του Σπύρου Συμεών

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νησάκι του Αιτωλικού οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου όπου διοικητικά ανήκει στην ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς τιμήν του Αγίου Τριφυλλίου, ο οποίος ήταν μαθητής του Αγίου Σπυρίδωνα και πρώτος επίσκοπος  Λήδρας, της σημερινής Λευκωσίας.

Με αφορμή μια παρέα νέων παιδιών που έτρεφαν ευλάβεια στον Άγιο Τριφύλλιο ο εφημέριος του ναού των  Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Ανδρέας Μπότας από πέρυσι καθιέρωσε την ημέρα μνήμης του Αγίου Τριφυλλίου να τελεί  Θεία Λειτουργία και την παραμονή εσπερινό κάνοντας έτσι ένα μικρό πανυγηράκι στον Άγιο που πλέον οι Αιτωλικιώτες ευλαβούνται ιδιαιτέρως και του τρέφουν μεγάλη αγάπη.

Η πανύγηρις τελείτε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου μιας και  ο Άγιος Τριφύλλιος βρισκόταν ως διάκονος του Αγίου Σπυρίδωνα στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο στην οποία μετείχε και ο Άγιος Νικόλαος.

Κάτοικοι του Αιτωλικού σήμερα το απόγευμα στις 19:00 με το που ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Νικολάου  προσήλθαν στον ναό για να τιμήσουν τον Άγιο με ιδιαίτερη χαρά και ευλάβεια. Ενώ καθ όλη την διάρκεια του εσπερινού πολλοί ήταν και οι μαθητές που πέρασαν για να ανάψουν ένα κεράκι στον Άγιο παρακαλώντας τον να μεσσιτεύει για τις αυριανές εξετάσεις των Πανελλαδικών.

Πολιούχος της Λευκωσίας, καύχημα του Τριμυθούντος Αγίου Σπυρίδωνος  μεσσίτης των εν το Αιτωλικό κατοικούντων, χαρά των ευλαβούντων Σε Άγιε Τριφύλλιε, έχε μας υπό την σκέπη σου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία