Αγγελίες    Επικοινωνία

...Λαϊκό προσκύνημα στη Χάρη της Παναγίας Ελεούσας (φωτορεπορτάζ)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πλήθος πιστών συρρέουν από νωρίς το πρωί στο μοναστήρι της Αγίας Ελεούσας στην Κλεισούρα Μεσολογγίου, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στο εκκλησάκι που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στο βράχο.

Από όλη τη γύρω περιοχή πολλοί άνθρωποι έφθασαν στο μοναστήρι με τα πόδια, κρατώντας λαμπάδες, λουλούδια και τάματα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέβηκαν μέχρι πάνω γονυπετείς, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα.

Μικρά παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι αψηφούν την ζέστη και την κουραστική διαδρομή, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί, αφήνοντας και ένα προσωπικό αντικείμενο στην Ιερή Εικόνα, για να ζητήσουν τη χάρη της Παναγίας.

Επίσης όλοι στέκονται κάτω από το βράχο περιμένοντας τις σταγόνες του αγιασμένου νερού να πέσουν πάνω τους, ενώ παίρνουν και λίγο αγίασμα από την βρυσούλα που υπάρχει δίπλα στο εκκλησάκι.  

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η τροχαία βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να εξυπηρετεί τους οδηγούς. Επίσης πολλά λεωφορεία μεταφέρουν συνεχώς επιβάτες από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και αλλού, πράγμα που θα συνεχιστεί μέχρι αργά το απόγευμα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία