Αγγελίες    Επικοινωνία

Πυροβολισμοί το βράδυ στο Αιτωλικό! (φωτό - βίντεο)
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες με συγκέντρωση στα γεφύρια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν και σήμερα οι κάτοικοι του Αιτωλικού, όπως είχε προγραμματιστεί από την περασμένη Τετάρτη.

Η νέα συγκέντρωση έγινε στα δυτικά γεφύρια, όπου παρών ήταν και ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Βασικό αίτημα παραμένει η πάταξη της παραβατικότητας από την πλευρά κυρίως των Ρομά που έχουν ρημάξει σχεδόν όλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις του Αιτωλικού, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι παθόντες.

Παράλληλα έγινε και πορεία στον κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, ενώ έγινε και μια μικρή στάση έξω από το αστυνομικό τμήμα. Η ειρηνική πορεία των κατοίκων σταμάτησε στα ανατολικά γεφύρια τα οποία αποκλείστηκαν συμβολικά για λίγη ώρα.

Τέλος δόθηκε νέο ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα, που θα γίνει μια συνάντηση στο πρώην δημαρχείο με την παρουσία του δημάρχου, προκειμένου να διαμορφωθούν τα αιτήματα, τα οποία όπως υπογράμμισε ο κ. Καραπάνος θα κατατεθούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, τον οποίο θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ χθες αργά τη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής του γηπέδου του Αιτωλικού πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους από τους πυροβολισμούς που έπεφταν βροχή, όπως λένε οι ίδιοι. Προφανώς προέρχονταν από Ρομά που θέλησαν να απαντήσουν στον ξεσηκωμό των κατοίκων.  

Γεγονός πάντως είναι ότι οι κάτοικοι έχουν φθάσει στα όριά τους με το θέμα των κλοπών και αν η Πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία τους οι ίδιοι απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, παρόλο που αυτό είναι κάτι που θέλουν να αποφύγουν…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Media

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία