Αγγελίες    Επικοινωνία

Σοβαρά προβλήματα στην Ιόνια από την κακοκαιρία / Πλημμύρες στη Ναυπακτία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση στην Ιόνια Οδό και στην Ναυπακτία, με εγκλωβισμό αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη και στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και η κίνηση των αυτοκινήτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιόνιας» οδού προς Αντίρριο και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Ρίο, γίνεται κανονικά.

Να σημειώσουμε ότι δύσκολες ώρες πέρασαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων καθώς λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης  σημειώθηκε εκτεταμένη πλημμύρα, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων που ξεπέρασαν τις 20, ενώ απεγκλώβισε και αρκετά αυτοκίνητα στο τούνελ της Κλόκοβας.

Αυτήν την ώρα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές. Η Ναύπακτος λόγω της κακοκαιρίας βυθίστηκε στο σκοτάδι με τη διακοπή του ρεύματος να παραμένει πρόβλημα για ώρες. Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιόνια» οδό.  Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

 

Στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιόνιας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

 

Η κυκλοφορία στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου διακόπηκε προκειμένου να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Ιόνια, ενώ έπρεπε να ελεγχθεί και το τούνελ της Κλόκοβας.

Η περασμένη νύχτα για την Ναυπακτία ήταν ιδιαιτέρα δύσκολη και σήμερα καταγράφει τις ζημιές της.

 

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία