Αγγελίες    Επικοινωνία

Πάτρα: Ο νέος Ποινικός Κώδικας "παγώνει" τα δικαστήρια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

«Κύριε πρόεδρε, ζητάμε αναβολή της δίκης εν όψει ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα, γιατί η µεταχείριση του εντολέα µας θα είναι διαφορετική σε περίπτωση που καταδικαστεί».
Αυτή η φράση ακούγεται τον τελευταίο µήνα πολύ συχνά στις δικαστικές αίθουσες της Πάτρας και όλης της Ελλάδας, σε υποθέσεις που αφορούν αρκετά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα του κοινού Ποινικού Δικαίου.
Οι νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που τίθενται σε ισχύ από τον επόμενο μήνα, φέρνουν σηµαντικές αλλαγές σε εν εξελίξει ή προγραμματισμένες δίκες, ενώ εδώ και εβδομάδες ζητούνται σωρηδόν αναβολές από κατηγορουµένους ως καταχραστές του ∆ηµοσίου οι οποίοι απειλούνται ακόµη και µε ισόβια κάθειρξη ή και από κατηγορούμενους για κλοπές κατά συρροή, κ.ά.
Η ισχύς των νέων κωδίκων αρχίζει από την 1η Ιουλίου, µε πολλές δίκες να έρχονται ενώπιον του ακροατηρίου ή να βρίσκονται κοντά στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης, ενώ σε άλλες, οι εισαγγελείς έχουν κάνει την πρότασή τους επί της ενοχής (µε βάση τον παλιό κώδικα). Με τις νέες διατάξεις, όµως, να καταλαµβάνουν τους κατηγορουµένους, αφού ο νέος κώδικας έχει αναδροµική ισχύ και για τις εκκρεµείς υποθέσεις.
Οπως λένε νοµικοί, πλέον είναι µονόδροµος για τους δικαστές να "παγώσουν" αρκετές δίκες μέχρι τις 2 Ιουλίου, ώστε να αντιµετωπίσουν τη νέα πραγµατικότητα, και να έχουν ικανό χρόνο προετοιµασίας εν όψει των νέων δεδοµένων, αφού, όλοι οι συλλειτουργοί της Θέµιδος.

Πηγή: dete.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία