Αγγελίες    Επικοινωνία

Η διοίκηση του νομικού προσώπου με την επωνυμία «Πνευματικό- Κοινωνικό - Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου» καταδικάζει τις φθορές και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις (στα ανοιχτά γήπεδα τέννις και μπάσκετ) του δημοτικού μας σταδίου, απ΄όπου και αν προέρχονται.

Ενημερώνουμε ότι θα προβούμε με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε στην αποκατάσταση των ζημιών αυτών, αποδίδοντας και πάλι τις αθλητικές εγκαταστάσεις προς χρήση στους δημότες.

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών και τους συνιστούμε αν αποφεύγουν προσωρινά για λόγους ασφαλείας τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν υποστεί φθορές.

Η Πρόεδρος
Παρασκευή Πετρονικολού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 26/09/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγκροτήθηκαν και τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του δήμου Μεσολογγίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατόπιν προτάσεων του δημάρχου για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων που τοποθετούνται από την δημοτική αρχή, αλλά και της αντιπολίτευσης για τα μέλη που επιθυμεί να βάλει στις θέσεις που προβλέπονται, συγκροτήθηκαν συμβούλια και επιτροπές, εκτός από λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν φθάσει ακόμα στους δήμους οι νέες εγκύκλιοι.

 

Μουσείο Κατράκη
Για το «Κέντρο και Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών Βάσως Κατράκη» από τον δήμαρχο προτάθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Σπύρος Βασίλειου, Γιώργος Σωτηρακόπουλος, Σπυρίδων Κατράκης, Ιωάννα - Μαρία Κατράκη - Δεσποτίδη, Μιχάλης Κότσαρης, Βασιλική Στέφου, Κώστας Καστανάς και Κωνσταντίνα Μαντζή. Ως αναπληρωματικά μέλη προτάθηκαν οι: Χρήστος Μασαούτης, Παρασκευή Πετρονικολού, Κλεοπάτρα Καρβέλη, Νικολογιάννη Ελπίδα, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Ιουλία Παναγιωτοπούλου, Ελένη Ιωάννου και Γιώργος Σάλλας. Ως πρόεδρος προτάθηκε ο Κ. Καστανάς και αντιπρόεδρος ο Γ. Σωτηρακόπουλος. Από την αντιπολίτευση ως τακτικά μέλη προτάθηκαν οι: Χρήστος Τέγας, Σπύρος Ψιλογιάννης και Θύμιος Γερολυμάτος, ενώ ως αναπληρωματικά οι: Δημήτρης Καραδήμας, Γιάννης Κοντός και Σπύρος Καρβέλης.

 

Πνευματικό Κέντρο
Στο Πνευματικό - Κοινωνικό - Αθλητικό Κέντρο, το νέο διοικητικό συμβούλιο σε ότι αφορά την δημοτική αρχή θα αποτελείται από τους: Τιμόκλεια Ντάνου ως εκπρόσωπο των εργαζομένων, Παρασκευή Πετρονικολού, Δημήτρης Ράπτης, Παναγιώτης Νούλας, Παναγιώτα Σαραγκανίδα, Ηλιάνα Καραγιάννη, Γιάννης Γυφτογιάννης, Μιχάλης Κωνσταντακόπουλος και από τους πολίτες η κα Στρατηγάκη. Από την αντιπολίτευση μετά από ψηφοφορία εκλέχθηκε ο Άγγελος Κότσαλος. Αναπληρωματικοί είναι οι: Γερασιμούλα Γούργαρη, Δημήτρης Κονδύλης, Παντελής Σκαρμούτσος, Ελένη Ιωάννου, Δήμητρα Φυτοπούλου, Δημήτρης Κοκοτός, Νίκος Σπανός, από τους εργαζόμενους ο Δημήτρης Μανιάτης και από την πλευρά των πολιτών η Καλλιρόη Πατρινού, και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ενώ από την αντιπολίτευση εκλέχθηκε ο Θύμιος Γερολυμάτος. Πρόεδρος θα είναι η Π. Πετρονικολού και αντιπρόεδρος ο Γ. Γυφτογιάννης.

 

Κοινωφελής Επιχείρηση
Το νέο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα αποτελείται από τους: Γιώργο Σωτηρακόπουλο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Χρήστο Μαντέλο, Νίκο Σπανό, Δήμητρα Φυτοπούλου, Αποστόλη Καλέση, Ελπίδα Δρόσου. Εκπρόσωπος των εργαζομένων είναι η Ανδρεούλα Γενάρη - Καπράλου. Από την αντιπολίτευση μετά από ψηφοφορία εκλέχθηκε ο Σπύρος Ψιλογιάννης. Αναπληρωματικοί είναι οι: Περσεφόνη Μελαχρή, Παντελής Σκαρμούτσος, Κώστας Κότσαλος, Μιχάλης Κωνσταντακόπουλος, Ηλιάνα Καραγιάννη, Παναγιώτης Μυλωνάς, Φωτεινή Τσιλιμέκη, από τους εργαζόμενους, ο Άγγελος Σταμάτης και από την αντιπολίτευση ο Δημήτρης Καραδήμας. Πρόεδρος θα είναι ο Γ. Σωτηρακόπουλος και αντιπρόεδρος ο Χρ. Μαντέλος.

 

Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
Στην ΔΕΥΑΜ τοποθετήθηκαν ο: Γιώργος Λαγούδης, Γιώργος Παλιούρας, Περσεφόνη Μελαχρή, Παρασκευή Πετρονικολού, Χρήστος Μασαούτης, Δημήτρης Φακιολάς, Επαμεινώνδας Πανάς, Ελένη Ιωάννου και εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Γιάννης Στάχτιαρης. Από την αντιπολίτευση προτάθηκαν: ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, μέσω επιστολής που απέστειλε καθώς απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους και ο Γιώργος Κοντογιάννης. Αναπληρωματικοί είναι οι: Νίκος Καραπάνος του Κων/νου, Δημήτρης Κονδύλης, Γερασιμούλα Γούργαρη, Δημήτρης Ράπτης, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Κατσαρού Γαρυφαλιά, Ελένη Κοντονάσιου, Φωτεινή Τσιλιμέκη και από τους εργαζόμενους ο Διονύσης Τσιρόγλου. Από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Καραπαπάς και Σπύρος Καρβέλης. Για την θέση του προέδρου προτάθηκε ο Γ. Λαγούδης και του αντιπροέδρου ο Επ. Πανάς.

 

Αιτωλική Αναπτυξιακή
Εκπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της «Αιτωλικής Αναπτυξιακής» θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, που θα αναπληρώνεται από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Διαμαντόπουλο.

Στην Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος Leader της «Αιτωλικής Αναπτυξιακής» θα συμμετέχει ο Σπ. Διαμαντόπουλος με αναπληρωτή τον Δ. Ράπτη.   

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 26/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Αντιπρόεδρος

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/09/2019

 

O συνταξιούχος καθηγητής Γ. Γυφτογιάννης θα προταθεί από την πλειοψηφία για την αντιπροεδρία του Πνευµατικού Κέντρου Μεσολογγίου στην ψηφοφορία που θα γίνει τις προσεχείς µέρες.

Ως γνωστόν για πρόεδρος προορίζεται η δικηγόρος Βιβή Πετρονικολού και µαζί µε τον κ. Γυφτογιάννη θα είναι το δίδυµο που θα κρατάει στα χέρια του τις τύχες ενός...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

 

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος σε ευχαριστήριό του αναφέρει:

«Έπειτα από επιθυμία τού υιού του Ευστάθιου Μαρούλη, ο συντοπίτης μας Ξενάκης Μαρούλης, δώρισε μουσικό όργανο (Συνθεσάιζερ) στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το οποίο παραδόθηκε στο Δημοτικό Ωδείο ως αντικείμενο έκθεσης αλλά και εκπαίδευσης των παιδιών. Ευχαριστούμε τον κ. Ξενάκη Μαρούλη για την ευγενική χειρονομία του».

Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, γίνεται γνωστό ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 30 Αυγούστου 2019, το Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, λόγω εργασιών συντήρησης και επισκευών στο κτήριο.

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/07/2019

Αγαπητή ΑΙΧΜΗ

Σε σχετικό ρεπορτάζ του έντυπου φύλλου σας (αριθ. 3236/27-6-2019) αναφορικά με τις δικές μου αιτιάσεις για την δραστηριότητά του στην Κοινωφελή Επιχείρηση και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο κ. Τάσος Σκαρμούτσος διατείνεται τρία πράγματα:

α) Όλα έγιναν νόμιμα.

β) Έχει πάρει την έγκριση για τις πρόσφατες απευθείας αναθέσεις από το νέο Δήμαρχο!

γ) Εάν έχει πάρει αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα, φταίει το λογιστήριο και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε για τον... φόνο!

Επί των ανωτέρω οφείλονται οι παρακάτω σχολιασμοί:

α) Το ότι – έστω και ετεροχρονισμένα – κάποιες αποφάσεις βγαίνουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμες. Προς τούτο εφιστούμε την προσοχή αυτό το χρονικό διάστημα σε όλους - αιρετούς και υπαλλήλους - που καλούνται να βάλουν την υπογραφή τους σε βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης ότι όλα είναι καλώς... καμωμένα, ενδέχεται να προκύψει από σχετικό έλεγχο ότι δεν είναι καλώς... καμωμένα και αν, με βάση την ανωτέρω διαδικασία προκύψει, κατά πάγια τακτική, άμεσα διαταγή πληρωμής κατά του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς, τότε το πράγμα σοβαρεύει.

β) Το θράσος και το ψεύδος που τόσα χρόνια είχατε “ψωμοτύρι” ως δημοτική αρχή, συνεχίζεται. Άκουσον, άκουσον, ο κ. Τάσος Σκαρμούτσος ισχυρίζεται ότι έχει την έγκριση του νέου Δημάρχου να πράττει ό,τι πράττει! Σε αγέλη προβάτων απευθύνεστε κύριε; Ο κύριος Λύρος και η δημοτική του ομάδα έχουν το λόγο επ’ αυτού…

γ) Για το δε εξωφρενικό σχετικά με τα επιπλέον χρήματα (10.000 ευρώ) που “τσέπωσε” όλα αυτά τα χρόνια ως έξοδα παράστασης από την Κοινωφελή, λέει ότι θα μιλήσει με το Λογιστήριο να τον ενημερώσουν! Αν υπάρχουν αχρεωστήτως καταβληθέντα! Δηλαδή, με δυο λόγια, ο εντολέας και διατάκτης τότε Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δεν γνώριζε τίποτα για το φόνο! Και βέβαια, φταίει το Λογιστήριο, που του έδινε επιπλέον χρήματα, λες και οι υπάλληλοι δεν λάμβαναν εντολή από τον ίδιο! Οι υπάλληλοι λοιπόν τώρα έχουν το λόγο ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Τέλος ο κ. Τάσος Σκαρμούτσος με απειλεί, όπως και τόσοι άλλοι, με μηνύσεις. Καλοδεχούμενες κύριε και τα ξαναλέμε...

ΥΓ1. Επειδή δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι πλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν θα είστε διοίκηση στο Δήμο, εξακολουθείτε να συμπεριφέρεστε με τον ίδιο προκλητικό τρόπο και ελάχιστοι σας παρακολουθούν. Τουλάχιστον αφήστε στην “αποδρομή” σας ένα διαφορετικό δείγμα γραφής, εάν βέβαια το έχετε…

ΥΓ2. Μπορείτε να μας απαντήσετε για τιμολόγιο 40.000 ευρώ στην Κοινωφελή που αφορά γεύματα, σε τι αναφέρεται, την στιγμή κατά την οποία τέτοιες δράσεις δεν περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης της Κοινωφελούς, αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η κύρια δραστηριότητά της είναι το «Βοήθεια στο σπίτι» και τα ΚΔΑΠ; Τι ταΐσατε κ. Τάσο Σκαρμούτσο; Τον 6ο στόλο;      

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 22

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία