Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει για το νέο εργατικό ατύχημα σήμερα Τετάρτη 6.2.2019 που συνέβη στον Αστακό στην εταιρεία «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος βρισκόταν πάνω σε βάρκα όπου γλίστρησε και έσπασε το χέρι του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει στην ίδια εταιρεία μέσα σε λίγες μέρες, το πρώτο εκ των οποίων είχε τραγικό επίλογο για τον εργαζόμενο.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση των τεχνικών επιθεωρητών της Υγιεινής και Ασφάλειας του Νομού μας στην εταιρεία «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» ώστε να ελέγξει για τα μέτρα που λαμβάνονται από την εργοδοσία όπως ορίζεται από την εργατική νομοθεσία

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραγικό εργατικό ατύχημα συνέβη εχθές στο νησί Πεταλάς απέναντι από το Βαλτί του Δήμου Μεσολογγίου όπου εργαζόμενος είχε μεταβεί με τη βάρκα σε τμήμα της ιχθυοκαλλιεργητικής μονάδας για εργασία παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν με ισχυρούς ανέμους και έντονο κυματισμό.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου συλλυπείται την οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου και ζητά από την αρμόδια Υπηρεσία της Υγιεινής και Ασφάλειας καθώς και από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου να διερευνήσουν τα αίτια του συμβάντος.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. 

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο έχει διακομισθεί ο υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με τον κ. Ξούρα, πρόεδρο των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, συνεργείο καθαρισμού του Δήμου μάζευε μέσα από τα δικαστήρια σακούλες με σκουπίδια, στις οποίες βρίσκονταν κατασχεμένα όπλα και σφαίρες. Σφαίρα που βρίσκονταν μέσα σε σακούλα έσκασε και τραυμάτισε σοβαρά τον υπάλληλο στο χέρι, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ακρωτηριασμό.

Πηγή: dete.gr

Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε τελικά ο τραυματίας του εργοστασίου ΚΑΛΑΣ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το πόδι του και να μην ακρωτηριαστεί όπως λένε οι πληροφορίες από συγγενείς άλλων εργαζομένων που ήταν μαζί με τον άνδρα την ώρα του ατυχήματος.

Όπως λένε οι συγγενείς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σώθηκαν από θαύμα. Εκείνο πάντως που έχει σημασία είναι ότι η υγειά του τραυματία εξελίσσεται καλά.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σοβαρό ατύχημα συνέβη εχθές, Τρίτη 17 Ιουνίου 2017 στην Επιχείρηση Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ – ΚΑΛΑΣ Α.Ε., όταν ο 42χρονος εργολάβος από το Αγρίνιο, που εργαζόταν στην επιχείρηση έπεσε από σκαλωσιά με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του ποδιού του και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ζητά από τους υπευθύνους της Επιχείρησης να αναλάβουν τις απαραίτητες ευθύνες απέναντι στον εργαζόμενο.

Επίσης, από το τοπικό τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διευκρινιστούν οι συνθήκες εργασίας και τα αίτια πτώσης του εργαζομένου ώστε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Ακόμη, ζητά την επιτακτική δέσμευση της Πολιτείας για την επαναλειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη πόλη του Μεσολογγίου και την επάνδρωση με προσωπικό ώστε να γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι και να διασφαλίζεται η Υγιεινή και η Ασφάλεια των εργαζομένων.

Στα μνημονιακά χρόνια που βιώνουμε, τα περιστατικά εργατικού ατυχήματος ακόμη και θανάτου έχουν αυξηθεί τραγικά σχεδόν σ’ όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα το θέμα εργασίας πλέον να προκαλεί φόβο και ανησυχία ακόμη και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού η αρμόδια υπηρεσία λόγω μηδενικού προσωπικού, αδυνατεί να ανταπεξέλθει απέναντι σ’ όλες τις υποθέσεις εργασιακών ελέγχων.

Ζητάμε να ενταθούν οι έλεγχοι προς πάσα κατεύθυνση ώστε να μην έχουμε άλλα περιστατικά και να στελεχωθούν τα αρμόδια γραφεία με προσωπικό.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. εύχεται στον συνάδερφο ταχεία ανάρρωση.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ.

 

Εργατικό ατύχημα στο ΚΑΛΑΣ

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε ο νεαρός που τραυματίστηκε στο «ΚΑΛΑΣ» Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο «ΚΑΛΑΣ» στο Μεσολόγγι όταν ένας νεαρός εργαζόμενος έπεσε από σκαλωσιά και τραυματίστηκε.

Από την πτώση υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο ένα πόδι και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την μεταφορά του στην Αθήνα για να αντιμετωπιστεί το τραύμα του καθώς κρίθηκε αρκετά σοβαρό.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία