Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι εταίροι της Δήμος Αγρινίου και Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα προχωρήσουν σε διανομή ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής (Β.Υ.Σ) (βρεφικές πάνες, καθαριστικό γενικής χρήσης, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων) στους δικαιούχους ωφελούμενους.

Η διανομή θα γίνει από την Δευτέρα 21 έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 από τον Δήμο Αγρινίου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγρινίου (οδός Βλαχοπούλου αρ.13) κατά τις ώρες 09.00 -14.00. Επίσης την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 – κατά τις ίδιες ώρες- θα γίνει διανομή και από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγρινίου.

Εξάλλου, η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ο εταίρος της Δήμος Ναυπακτίας, θα πραγματοποιήσουν αναδιανομή τροφίμων στους δικαιούχους - ωφελούμενους του ΤΕΒΑ την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.

Συγκριμένα, θα γίνει αναδιανομή ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής (Β.Υ.Σ) (βρεφικές πάνες, καθαριστικό γενικής χρήσης, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων) καθώς και ειδών παντοπωλείου (φασόλια, φακές, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, γάλατα, ντοματοπολτός,) στους δικαιούχους-ωφελούμενους, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ναυπακτίας (οδός Φαλυσίου αρ. 6) κατά τις ώρες 09.00 -14.00.

Η Κοινωνική Σύμπραξη έχει αναλάβει την ειδοποίηση των ωφελούμενων – με sms και τηλεφωνικά- προκειμένου να παραβρεθούν στο σημείο διανομής τις συγκεκριμένες ώρες.

Οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα με την επίδειξη της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους ωφελούμενους να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Εταίρων που που έχουν επιλέξει, για την καθοδήγησή τους σε θέματα παραλαβής των προϊόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία διαδικασιών των διανομών του Προγράμματος.

Περισσότερα από 450.000 Ελληνόπουλα εκτιμάται ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ σχεδόν οι μισοί μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, ένα στα έξι σχολεία της χώρας (περίπου 250.000 μαθητές) έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που παρέχει δωρεάν γεύματα. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε χθες το Ινστιτούτο Prolepsis που υλοποιεί το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ με αφορμή την έναρξη εντός της εβδομάδας του Προγράμματος σε σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Θράκης. Οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα αρκούν μόνο για να την κάλυψη περίπου 100 σχολείων, με 7.500 συνολικά μαθητές. Ωστόσο, 2.032 σχολεία από όλη την Ελλάδα έχουν αιτηθεί να ενταχθούν στο Πρόγραμμα από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτο Prolepsis κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015: το 53% των παιδιών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα βίωνε επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα. Επιπλέον, σε ποσοστό 64% των οικογενειών, τουλάχιστον ο ένας γονιός δεν είχε εισόδημα και στο 15% των οικογενειών δεν υπήρχε καμία πηγή εισοδήματος. «Οι μειώσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο μέσο οικογενειακό εισόδημα ξεπερνούν το 33%.

Σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών στην υγεία και την παιδεία, οι οποίες πλησιάζουν επίσης το 33%, έχουν οδηγήσει το 36% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδίως των οικογενειών που διαβιούν σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση», ανέφερε η κα Αθηνά Λινού, καθηγήτρια και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

πηγή: imerisia.gr

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ι.Π. Μεσολογγίου και περιχώρων βάση του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας για άπορα μέλη (ΤΕΒΑ) ενημερώνει τα μέλη του ότι μπορούν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αίτηση) εις τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου η στην Πρόνοια δια την ένταξη τους εις το ως άνω πρόγραμμα με βάση τα οικονομικά κριτήρια του παρακάτω πίνακα.

 

Δια το Δ.Συμβούλιο

                                                                             Ο Πρόεδρος

                                                                                         Πρωτ.Ανδρέας Καππές

                                                                                                Πτυχ. Θεολογίας

 

 

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Π.Δ.Ε, η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, πρόκειται να υλοποιήσει δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου οι δυνητικά ωφελούμενοι πολίτες που κατοικούν εντός των ορίων του, μπορούν να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 05.08.2015.

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:

Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

•           είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)

•           είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης (όπως αναφέρονται στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ).

•           Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

Περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από τις παρακάτω υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στο σύνδεσμο http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prokirukseis/item/5403

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

  1. ΑΙΤΩΛΙΚΟ: • Δ/νση: Πλ. Γρηγορίου Λιακατά 1, 30400 Αιτωλικό Αρμόδιος: Κοντομίχαλου Ειρήνη Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή • ‘Ωρες: 9:00 πμ έως 13: 00 Τηλέφωνο: 2632360205, 2632360218 Δ/νση: Πλ. Γρηγορίου Λιακατά 1, 30400 Αιτωλικό e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δικτυακός τόπος: www.messolonghi.gov.gr –
  2. ΟΙΝΙΑΔΕΣ: • Δ/νση: Δημοτική Ενότητα Νεοχωρίου Αρμόδιος: Φραγκαναστάση Παρασκευή, Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή • ‘Ωρες: 9:00 έως 13:00 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλέφωνο: 2632360013 Δ/νση: Δημοτική Ενότητα Νεοχωρίου, 30001 Νεοχώρι e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δικτυακός τόπος: www.messolonghi.gov.gr –
  3. Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: • Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι,

Αρμόδιος (Προϊσταμένη): Ζαΐμη Ευστρατία, Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή • ‘Ωρες: 9:00 έως 13:00 Τηλέφωνο: 2631363432 Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δικτυακός τόπος www.messolonghi.gov.gr • Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι ,

Αρμόδιος υπάλληλος: Σταθάτος Ασημάκης Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή • ‘Ωρες 9:00 έως 13:00 Τηλέφωνο: 2631363400 Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δικτυακός τόπος www.messolonghi.gov.gr • Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι ,

Αρμόδιος υπάλληλος: Ξανθοπούλου Κωνσταντίνα Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή • ‘Ωρες 9:00 έως 13:00 Τηλέφωνο: 2631363437 Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δικτυακός τόπος www.messolonghi.gov.gr • Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι ,

Αρμόδιος υπάλληλος: Δημητρίου Ευαγγελία Τηλέφωνο: 2631363437 Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 1, 30200 Μεσολόγγι, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δικτυακός τόπος www.messolonghi.gov.gr • Δ/νση: Σπύρου Τρικούπη 23, 30200 Μεσολόγγι ,

Αρμόδιος: Δούρος Νεκτάριος Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή • ‘Ωρες 9:00 έως 13:00 Τηλέφωνο: 2631362307 Δ/νση: Σπύρου Τρικούπη 23, 30200 Μεσολόγγι, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δικτυακός τόπος www.messolonghi.gov.gr

 

Η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

 

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό,

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ (σύμφωνα με το έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ και εμφανίζεται παρακάτω) που κατοικούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 05.08.2015.

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:

Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

•είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)

•είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης (όπως αναφέρονται στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ).

Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία που μπορείτε να εξυπηρετείστε και να λαμβάνετε περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στο σύνδεσμο http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prokirukseis/item/5403

 

 

Από την 1η μέχρι και την 31η Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις -για να ενταχθούν στο πρόγραμμα- «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», ενώ ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων ένταξης ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, δηλαδή η χρήση 2014.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Η προκήρυξη των προμηθειών θα γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ώστε έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και τον Οκτώβριο να γίνει η πρώτη διανομή που θα περιλαμβάνει νωπά κρέατα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, είδη και προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία