Αγγελίες    Επικοινωνία

Άνδρας έπεσε από τον Άγιο Γεώργιο στον Λυκαβηττό.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή για κάτι άλλο.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι. Ο άνδρας περίπου 50 ετών έπεσε από άγνωστη αιτία από μεγάλο ύψος.

Μετά από προσπάθειες των πυροσβεστών ο άνδρας ανασύρθηκε τραυματισμένος από το σημείο που είχε πέσει. Παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Επί τόπου έσπευσαν και συμμετείχαν στην διαδικασία ανάσυρσης, 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Πηγή: newsit.gr

Συγκλονιστική η είδηση στην σελίδα του Facebook του Αγίου Νικήτα από Άγγλο τουρίστα ο οποίος έπαθε οξύ έμφραγμα και το ασθενοφόρο δεν κατάφερε να φθάσει ποτέ….

Η ανάρτηση στο fb έχει ως εξής:

Σήμερα 04/08/19 στον Άγιο Νικήτα χάθηκε ένας συνάνθρωπός μας που είχε ανάγκη για πρώτες βοήθειες.

Είχε έρθει από την Αγγλία με την οικογένειά του για διακοπές στον «όμορφο» Άγιο Νικήτα.

Το ασθενοφόρο μαζί με την ομάδα του ΕΚΑΒ έμεινε εγκλωβισμένο στα διπλό παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε δρόμο που απαγορεύεται η στάθμευση στο χωριό μας.

Σαν απλοί πολίτες θέλουμε να καταλάβουμε ποιο είναι οι άνθρωποι και υπηρεσίες που θα πρέπει να ελέγχουν και να τιμωρούν τους παραβάτες.

Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, παρκάρει όπου βρει και δεν τιμωρείται σχεδόν ποτέ. Αυτό τον τουρισμό θέλουμε….

Καλούμε τον δήμο, την αστυνομία-τροχαία, την δημοτική αστυνομία να συνεργαστούν και να βρουν λύση σε ένα πρόβλημα που προσβάλει τον τόπο μας.

 

Πηγή: lefkadatoday.gr

Η κατάσταση, σε ό,τι αφορά τις αυξημένες ανάγκες του ΕΚΑΒ στο νησί μας, βρίσκεται και πάλι στο «κόκκινο», αφού απέμειναν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες υγείας των 150.000 – 200.000 ατόμων (τουριστών και μόνιμων κατοίκων) που βρίσκονται στο νησί μας αυτή την εποχή, μόνο 3 ασθενοφόρα!

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει η rodiaki έχει φέρει σε απόγνωση τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στο νησί μας, αφού οι ίδιοι γνωρίζουν καλά πως αν δεν βάλουν «πλάτη» και αν δεν υπερβούν τις δυνατότητές τους σε 24ωρη βάση, τότε οι καταστάσεις που θα προκύψουν θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Το ΕΚΑΒ στη Ρόδο λειτουργεί επειδή όλοι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε συναίσθηση της αποστολής και του λειτουργήματός μας – δήλωσε μιλώντας στη “Ροδιακή” ο αντιπρόεδρος του εργασιακού σωματείου στη Ρόδο κος Βασίλης Λαππάκης.

«Χρειάζονται 11 άτομα για να στελεχώσουν σωστά ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 ασθενοφόρα όλο το 24ωρο κι ένα ακόμα, δύο φορές την εβδομάδα, αποκλειστικά για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς του νοσοκομείου που μπαίνουν και βγαίνουν με αιμοκαθάρσεις, εξιτήρια και επανεξετάσεις. Αυτοκίνητα έχουμε, μας λείπει βεβαίως το προσωπικό. Χρόνια φωνάζουμε και τα επισημαίνουμε, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν λύνεται.

Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα μας έδιναν 4 διασώστες από το ΚΕΕΛΠΝΟ από το περασμένο Πάσχα, αλλά από τότε η διαδικασία έχει «παγώσει». Η Ρόδος, χρειάζεται για να λειτουργήσει με ασφάλεια στον τομέα αυτό, 5 ασθενοφόρα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του νησιού διπλασιάζεται. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι στατιστικές των ειδικών σε όλη την Ευρώπη» – δήλωσε μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο αντιπρόεδρος του σωματείου κος Βασίλης Λαππάκης.

 

«Να μην τα βάζει μαζί μας ο κόσμος»

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο κος Βασίλης Λαππάκης, είναι ξεκάθαρος όταν παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία. «Με αυτά τα δεδομένα, σημειώνει, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα υπάρξουν και προβλήματα και καθυστερήσεις. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος. Όταν το ασθενοφόρο αργεί, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διασώστες, δεν κάθονται ούτε σε καφετέριες και πίνουν καφέ, ούτε στα σπίτια μας.

Δίνουμε μάχη, πολλές ώρες καθημερινά, με τεράστιους κινδύνους, με τρομερό άγχος, για να είμαστε εντάξει με τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα, πόση σημασία έχει ο χρόνος, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα.

Είμαστε αγκαλιά με τη ζωή και το θάνατο καθημερινά. Δεν είναι απλή η δουλειά μας. Τιμούμε το μεροκάματο και την απoστολή μας. Να το ξέρουν όλοι αυτό. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Καλούμε τον κόσμο να καταλάβει τι γίνεται και να μας στηρίξει.

Και για να μην το ξεχάσω, μας χρωστούν εκατοντάδες ρεπό όλους μας. Δουλεύουμε μέρα και νύχτα για να τα φέρουμε σε πέρας. Θα παλέψουμε μέχρι να αντέχουμε, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα», κατέληξε ο κος Βασίλης Λαππάκης.

 

«Πληγή» το αεροδρόμιο Ρόδου

«Το αεροδρόμιο της Ρόδου» – υπογράμμισε στις δηλώσεις του προς τη «ΡΟΔΙΑΚΗ», ο αντιπρόεδρος του εργασιακού σωματείου του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, «εξακολουθεί να έχει ιατρείο όχι όμως και γιατρό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και για ένα απλό, λιποθυμικό περιστατικό που θα μπορούσε να ελεγχθεί άμεσα από γιατρό και να δοθούν επιτόπου οδηγίες, καλούμαστε εμείς να μεταφέρουμε το άτομο στο νοσοκομείο.

Στα περισσότερα περιστατικά έχουμε άρνηση μεταφοράς. Που σημαίνει πιο απλά ότι πάμε εκεί χωρίς λόγο, αφήνοντας πίσω μας άλλα περιστατικά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, γιατί όλοι καταλαβαίνουν τι κίνδυνοι δημιουργούνται πλέον. Κι απορούμε πως είναι δυνατό σε ένα αεροδρόμιο, όπως αυτό της Ρόδου με συνολική διακίνηση επιβατών που φθάνει τα 4.500.000 να μην υπάρχει ένας γιατρός.

Και περισσότερο ακόμα, ανησυχούμε επειδή μάλλον ανησυχούμε μόνο… εμείς».

 

Υπάρχουν κρίσιμα κενά και προβλήματα

Η Ρόδος αυτή τη στιγμή έχει δύο ασθενοφόρα που εδρεύουν στο νοσοκομείο κι ένα τρίτο που εδρεύει στον Αρχάγγελο. Όπως καταλαβαίνετε, αν κάτι συμβεί έκτακτο σε έναν κάτοικο των Σιαννών, της Κρητηνίας, του Μονολίθου ή του Έμπωνα, θα μεταβεί εκεί ασθενοφόρο του Αρχαγγέλου, αν δεν είναι σε κάποιο άλλο περιστατικό. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή απ’ ό,τι την περιγράφουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, που δίνουν καθημερινά μάχη στους δρόμους του νησιού μας.

Εργάζονται ευσυνείδητα, με υπευθυνότητα, με κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να διασώσουν τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν.

Παλαιότερα, η Ρόδος είχε 2 ασθενοφόρα στην πόλη, ένα στο ΚΥ Αρχαγγέλου, ένα στο ΚΥ Έμπωνα κι ένα στο περιφερειακό ιατρείο του Αρχαγγέλου, καλύπτοντας έτσι καλύτερα ολόκληρο το νησί.

 

Μας κάλεσαν για λιποθυμία κι όταν φτάσαμε η… ασθενής έτρωγε γύρο

«Πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε άσκοπες διακομιδές. Μας καλούν για ψύλλου πήδημα. Τους εξηγούμε ότι δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να έρχεται και να μεταφέρει άτομα που δεν είναι απολύτως αναγκαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ειδικά από τουριστικές περιοχές, πολλοί επικοινωνούν μαζί μας και μας ζητούν επιτακτικά να διακομίσουμε στο νοσοκομείο εμείς, άτομο που στραμπούλιξε το πόδι του, που ζαλίστηκε, που ανέβασε πυρετό κλπ. «Είναι τουρίστες μας λένε και… τι θα πούν στη χώρα τους»! Τους εξηγούμε ότι και στη χώρα τους γίνονται διακομιδές με ασθενοφόρα άμεσης βοήθειας, για τέτοια περιστατικά, αλλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν.

Να σας αναφέρω λοιπόν, ότι εγώ κλήθηκα να μεταβώ πριν μερικά χρόνια σε περιστατικό στην Παλιά Πόλη. Λιποθυμικό περιστατικό για την ακρίβεια, μιας γυναίκας τουρίστριας. Ξέρετε τι αντικρύσαμε όταν φτάσαμε εκεί στο γυράδικο στην Παλιά Πόλη με τεράστιες δυσκολίες και κινδύνους μέσα από τα στενά;

Την τουρίστρια να έχει συνέλθει και να τρώει γύρο με πίτα! Ναι καλά ακούσατε, γύρο με πίτα! Το έχουμε αναφέρει και το έχουμε καταγράψει αυτό επισήμως και να ξέρετε δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν εκατοντάδες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα τέτοιο περιστατικό που δεν αξιολογείται σωστά, και απασχολεί ασθενοφόρο και διασώστες άσκοπα πολλές φορές, μπορεί να κοστίσει τη ζωή σε έναν άλλο τουρίστα ή μόνιμο κάτοικο του νησιού μας που θα παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα και το ένα από τα ασθενοφόρα θα βρίσκεται σε τέτοιου είδους περιστατικό άρα θα υπάρξει καθυστέρηση».

 

Η Παλιά Πόλη χρειάζεται ειδικό όχημα
«Το έχουμε πει, το έχουμε φωνάξει προς κάθε κατεύθυνση: Η Παλιά Πόλη, η Λίνδος και άλλες περιοχές χρειάζονται ειδικά οχήματα. Δεν μπορεί μέσα στο καλοκαίρι, στο φουλ της σεζόν με χιλιάδες επισκέπτες στα σοκάκια μέρα και νύχτα να κινηθεί το μεγάλο σε όγκο ασθενοφόρο. Χρειαζόμαστε μικρά και ηλεκτροκίνητα οχήματα, αλλιώς και κίνδυνοι και καθυστερήσεις και άλλα χειρότερα είχαμε και θα έχουμε.

Ας το κρατήσουν υπόψη τους και αυτό όσοι θέλουν πραγματικά να αλλάξουν κάτι και να συνεισφέρουν σε αυτό τον τόπο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομενων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

Σήμερα, η κατάσταση είναι πραγματικά οριακή: Για παράδειγμα, στον προχθεσινό πνιγμό των δύο κοριτσιών στην Ιαλυσό, χρειάστηκε να μεταβεί για να μεταφέρει τη δεύτερη κοπέλα, το ίδιο ασθενοφόρο, καθώς τα άλλα δύο ήταν απασχολημένα σε άλλα περιστατικά.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μεροκάματο θανάτου αποδείχθηκε η χθεσινή βάρδια ενός 48χρονου. Εργαζόταν ως φύλακας σε εργοστάσιο της Φυλής, όταν ξέσπασε φωτιά πολύ κοντά και τελικά έχασε τη ζωή του...
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος του άτυχου άνδρα, πατέρα ενός παιδιού, προήλθε από τις αναθυμιάσεις, αφού δεν εντοπίστηκαν εγκαύματα στο σώμα του.

Την ίδια ώρα συνάδελφοί του καταγγέλλουν πως το ΕΚΑΒ άργησε πάρα πολύ για να φθάσει στο σημείο ώστε να παραλάβει τον 48χρονο ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι το ΕΚΑΒ κλήθηκε ύστερα από αρκετή ώρα. Μάλιστα αναφέρει πως οι πυροσβέστες που ήταν στο σημείο έκαναν μαλάξεις στον 48χρονο για 50 λεπτά!
«Όταν έφτασε στις 17.20 το ΕΚΑΒ οι πυροσβέστες που ήταν εκεί , είπαν στα παιδιά του ΕΚΑΒ ότι επί 50 λεπτά έκαναν μαλάξεις στον άτυχο εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος ήταν πεσμένος πιο πολύ και αφού ήταν 50 λεπτά κάτω στο έδαφος γιατί το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε 17.05; Ο άτυχος πατέρας ήταν φύλακας σε ένα διπλανό εργοστάσιο. Όταν πήρε φωτιά η περιοχή ο άνθρωπος ήταν εκεί και δούλευε. Αρχικά έπρεπε να εκκενώσουν την περιοχή. Ο άνθρωπος έπεσε κάτω, περίμενε μιάμιση ώρα κάτω και η κλήση στο ασθενοφόρο έγινε 17.05 και 17.20 ήταν εκεί το ΕΚΑΒ. Του έκαναν μαλάξεις οι πυροσβέστες. Γιατί λοιπόν δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ έγκαιρα να μεταφερθεί ο άνθρωπος στο Θριάσιο, που ήταν και κοντά το νοσοκομείο; Γιατί δεν εκκενώθηκε η περιοχή; Γιατί όταν πλησίαζε η φωτιά, αυτός ήταν εκεί;» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Όταν έφθασε το ασθενοφόρο ο άτυχος φύλακας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε εγκαύματα ενώ αιτία θανάτου όπως όλα δείχνουν ήταν η αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω των αναθυμιάσεων που υπήρχαν στην περιοχή εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Πηγή: protothema.gr

Με 100.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Πάτρας, έπειτα από την απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη που εγκρίνει την πρόταση της Περιφέρειας για ένταξη τριών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Στηρίζουμε με πράξεις όλες τις δημόσιες δομές που προσφέρουν υπηρεσίες στον πολίτη. Η διατήρηση και ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας: «Δώσαμε και δίνουμε μάχες να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση ώστε να ανταποκριθούμε σε σημαντικές ελλείψεις που έχουν καταγραφεί».

Ειδικότερα, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών και την επισκευή ασθενοφόρων, τα οποία θα ενισχύσουν το στόλο των οχημάτων του ΕΚΑΒ Πάτρας.

Επίσης, με 35.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η προμήθεια νέας ψυκτικής μονάδας στο κτήριο του ΕΚΑΒ Πάτρας, καθώς χρήζει αντικατάστασης η παλαιότερη λόγω καταστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τη διασύνδεση του ΕΚΑΒ Πάτρας με το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών Αχαΐας. Με τη διασύνδεση επιτυγχάνεται καλύτερη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Πάτρας, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που θα διευκολύνουν το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της υγείας.

«Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την ανθρώπινη ζωή και μέριμνα της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει ίσους όρους και ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των πολιτών σε αυτή τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την πέμπτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ακτίου, η οποία είναι η τρίτη στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης.

«Σήμερα εγκαινιάζοντας την τρίτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο, την τελευταία τετραετία, κάνουμε πράξη το όραμά μας να καλύψουμε όλη τη δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά αλλά και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Οι νησιώτες και όσοι διαμένουν σε ορεινά χωριά είχαν για πάρα πολλά χρόνια μια εγγενή ανισότητα καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αποτελούσε για μας πρώτη μέριμνα να διασφαλίσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό και να μειώσουμε τόσο το χρόνο, όσο και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Προσπαθήσαμε να συνεργαστούν τα υπουργεία Υγείας και Άμυνας». 

«Είμαι υπερήφανος που αυτά τα χρόνια καταφέραμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο την αποτρεπτική τους ικανότητα που είναι πανθομολογούμενη, αλλά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότης και τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρει και κοινωνικό έργο δίπλα στον άνθρωπο» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποσταλάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπ. Μπαζιάνα και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει το ελικόπτερο που βρίσκεται στη δύναμη της βάσης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία