Αγγελίες    Επικοινωνία

Στην Κάτω Αχαΐα συνεχίζεται το Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Αύριο, Τρίτη 2-4-2019, κατά τις ώρες 09:00-13:00, στην Κάτω Αχαΐα, σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, θα συνεχισθεί ο 2ος Κύκλος του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο».

Μέχρι στιγμής το Θεματικό Πάρκο λειτούργησε σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αίγιο και Κλειτορία, όπου έχουν εκπαιδευτεί συνολικά (4.873) μαθητές δημοτικών σχολείων.

Το θεματικό πάρκο είναι το πρώτο που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης και θα ταξιδέψει στην Κάτω Αχαΐα με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές - διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό

Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου,

Τάπητας (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι

Εργαστήριο ζωγραφικής

Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και από Ψυχολόγο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα συνεχίσει να διοργανώνει, ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς και τις Αρχές της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας μας.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία