Αγγελίες    Επικοινωνία

Τα νιάτα μας είναι η ελπίδα μας

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Είμαι αρκετά μεγάλη και έχω ταξιδέψει πολύ. Χρησιμοποίησα για τα ταξίδια μου γνωστά γραφεία της Αθήνας και άλλων μεγαλουπόλεων.

Έμεινα από μέτρια ως αρκετά ικανοποιημένη. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι θα έμενα ενθουσιασμένη από το ταξίδι μου στις Δαλματικές ακτές με το Γιάννη Χαλαζιά.

Χίλια ευχαριστώ παιδί μου.

Είναι παρήγορο τα παιδιά μας να μένουν στο «Αλωνάκι» μας, να επιχειρούν και να πετυχαίνουν.

Καλοτάξιδος Γιάννη μου και ευχές για ταξίδια και στο διάστημα...   

Η γιαγιά
Ειρήνη Καρατσώρα - Νατσικώστα

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/11/2018

 

Με τίτλο «Μεσολόγγι - Εύθραστες Ισορροπίες» η Καθηµερινή της Κυριακής φιλοξένησε ένα επτασέλιδο αφιέρωµα στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Η δηµοσιογράφος Ελευθερία Αλαβάνου και ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Τσάφος προσκλήθηκαν από το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του εµπορικού συλλόγου και διέµειναν στην πόλη ώστε να την γνωρίσουν και να καταγράψουν τους πόλους έλξης της. Όπως συµπεραίνουν...

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Την προοπτική ενός διήμερου στο Μεσολόγγι την ακούσαμε στην αρχή μάλλον με επιφύλαξη, γιατί πάει καιρός από τότε που επισκεφτήκαμε τελευταία φορά την πόλη για εκπαιδευτικούς λόγους. Η Εξοδος, ως ιστορικό γεγονός παραμένει από τα σημαντικότερα της ελληνικής ιστορίας και μοιραία η αναφορά στο Μεσολόγγι οδηγεί τη σκέψη στην ένδοξη πόλη της Επανάστασης του 21. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, ένα εκλεκτό έδεσμα, το αυγοτάραχο, προσέδωσε μια άλλη διάσταση στην εικόνα της περιοχής. Αλλά προφανώς σε λίγους …γκουρμέ τύπους.

Η πρόσκληση του ταξιδιωτικού πρακτορείου Discover Messolonghi, το οποίο διαχειρίζονται ο Γιάννης και ο Κώστας Χαλαζίας, να γνωρίσουμε τα μυστικά της πόλης, τις δραστηριότητες αλλά και την κουζίνα του Μεσολογγίου, όχι μόνο μας ξάφνιασε ευχάριστα, αλλά υπήρξε η αφορμή για να τη λατρέψουμε.

Οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου είναι το χαρακτηριστικό δείγμα της Μεσολογγίτικης «ψυχής» : Αντιλαμβάνονται τη φιλοξενία, όχι ως δουλειά, αλλά ως ευκαιρία για να αναδείξουν τον τόπο τους, να τον προβάλλουν μέσα από τα δικά τους μάτια και να σε κάνουν να τον αγαπήσεις φανατικά, όπως και οι ίδιοι και να θέλεις να γυρνάς ξανά και ξανά.

Λίγο ο λαμπρός ήλιος του Σαββατοκύριακου που έλουζε με φως την πόλη, λίγο τα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας, τα εκατοντάδες φλαμίνγκο, τα αλατοβουνά στις αλυκές, το εγκάρδιο καλωσόρισμα των ψαράδων στις Πελάδες, αλλά και τα μοναδικά αλίπαστα, το αυτοτάραχο, η σκορδαλιά, τα χέλια και το καπνιστό χταπόδι της εταιρείας Στέφος, δια χειρός Πέτρου Παραγιού, μας έκλεψαν την καρδιά. Σε συνδυασμό, δε, με το εκπληκτικό τσίπουρο Πελάδα του Κωνσταντίνου Πασιόπουλο, μας απογείωσαν…

Με ξεναγούς την οικογένεια Χαλαζία ( πατέρα, μητέρα και γιό ) επισκεφτήκαμε μοναδικά μέρη.

Περπατήσαμε στο νησί του Αιτωλικού, που είναι μοναδικής ομορφιάς και γραφικότητας, με υπέροχα δρομάκια και άπειρα ψαράδικα!!!

Στη συνέχεια, νοιώσαμε την ατμόσφαιρα στο «ορμητήριο» Παναγία Φοινικιά που ο Λόρδος Byron εμπνεόταν τα ποιήματά του!

Και μετά την έμπνευση,  μοναδική θέα από το αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας, βόλτα στα μοναδικά πλακόστρωτα στενά της πόλης, ρέμβασμα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αχελώου και διασκέδαση  με την ψυχή μας στη γιορτή του Ψαριού, παρέα με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Καραπάνο και τους κατοίκους της πόλης.

Μέσα στην γιορτινή ατμόσφαιρα του τραπεζιού, με τα ζυμωτά ψωμιά, τις χειροποίητες πίτες, φυσικά το αυγοτάραχο και τις ψητές τσιπούρες, καταφέραμε να «υποκλέψουμε» κάποιες συνταγές, με τη φιλική συμμετοχή της κυρίας Μαρίας Καραπάνου, συζύγου του Δημάρχου.

Η καλύτερη στιγμή του διήμερου, όμως, ήταν η βαρκάδα, το πρωί της Κυριακής, στη λιμνοθάλασσα, με καπετάνιο τον Γιάννη, βοηθό τον Κώστα και ξεναγό την κ. Σισία Ρούσου. Το περπάτημα στον ξακουστό δρόμο της Τουρλίδας που το 1885 ενώθηκε με το ομώνυμο νησάκι, η επιβίβαση στη γαϊτα, μία ξύλινη βάρκα κομψοτέχνημα, η βόλτα στα ήσυχα νερά της λιμνοθάλασσας, η επίσκεψη σε μία από τις Πελάδες των τοπικών ψαράδων, το «μάθημα» ψαρέματος στην Πελάδα του συνεταιρισμού με το ασύγκριτο αυγοτάραχο και η εκπληκτική ξενάγηση της κ. Ρούσου ήταν μοναδική εμπειρία.

Η βόλτα κατέληξε στο λιμάνι του Μεσολογγίου, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα ασφαλές ορμητήριο για τα ιστιοπλοϊκά και σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Καραπάνο, πρόκειται να αξιοποιηθεί περαιτέρω σύντομα. Εννοείται συνοδεία αυγοτάραχου και τσίπουρου!!!

Ο νεότατος Γιάννης Χαλαζίας, με την αμέριστη υποστήριξη του πατέρα του Κώστα, κατάλαβε από πολύ μικρός ότι η γενέτειρά του είναι ένας πραγματικός θησαυρός! Κι ας μην απέκτησε, για διάφορους λόγους μέχρι σήμερα, τη θέση που του αξίζει μεταξύ των ξακουστών προορισμών της Ελλάδας. Σήμερα, διευθύνει το Discover Messolonghi, ένα ταξιδιωτικό γραφείο που προσφέρει σε μεμονωμένους ταξιδιώτες αλλά και οργανωμένα ομαδικά ταξίδια σε συνεργασία με αξιόπιστους προμηθευτές ταξιδιωτικών υπηρεσιών την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε πτυχή αυτού του ευλογημένου τόπου!

Για παράδειγμα…

Ταξίδια γαλήνης στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου που έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό πάρκο και προστατεύεται από την σύμβαση Ramsar και την συνθήκη Natura2000. Μας είπαν ότι η λιμνοθάλασσα είναι μια μικρή «κιβωτός του Νώε» με μια ευρεία βιοποικιλότητα και έχουν δίκιο, αφού περίπου 270 είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο, και επωάζουν σε αυτήν, που χάρη στα ασφαλή ρηχά νερά της ( δεν ξεπερνούν σε βάθος τα ογδόντα εκατοστά), βρίσκουν άφθονη τροφή από τα 36 είδη ψαριών που ζουν και αναπαράγονται, ενώ στο οικοσύστημα απαντώνται 23 είδη ερπετών και πλήθος θηλαστικών.

Birdwatching ανάμεσα σε καλαμιώνες, αμμοθίνες, αλμυρόβαλτους κι αναχώματα, με τη βάσιμη ελπίδα να συναντήσει κανείς ερωδιούς, μόνιμους θαμώνες όλο το χρόνο, φαλαρίδες, καλοκαιρινούς επισκέπτες, πανέμορφες αβοκέτες στο χώρο των αλυκών, ψηλόλιγνα φοινικόπτερα (φλαμίγκος) σε διάφορες περιοχές και φυσικά τους μεγαλόπρεπους αργυροπελεκάνους.

Γαστρονομικές απολαύσεις στην καρδιά της λιμνοθάλασσας! Στις φιλόξενες Πελάδες των ψαράδων μπορεί ο επισκέπτης, κατόπιν συνεννόησης θα γευτεί τα πιο φρέσκα και νόστιμα ψάρια, κι αν θέλει, γιατί, όχι, να τα ψαρέψει ο ίδιος!!! Εννοείται ότι κάθε γεύμα ή δείπνο ξεκινά με αυγοτάραχο (τα αυγά της μπάφας, του θηλυκού κεφάλου)!

Η πόλη του Μεσολογγίου διαθέτει πολλά ψαράδικα με φρεσκότατα ψάρια και ταβερνάκια που τα μαγειρεύουν υπέροχα, ενώ οι ίδιοι οι κάτοικοι με κάθε ευκαιρία μιλούν ( και μαγειρεύουν ) με καμάρι κέφαλους πετάλι με χοντρό αλάτι στα κάρβουνα, λίγδες ( μικρές τσιπούρες ) τηγανητές σβησμένες με ξύδι, αλίπαστα ψάρια, χάβαρα (είδος γυαλιστερής), χέλια τηγανητά ή στο φούρνο με άνηθο, κρεμμυδάκι και αφρίνα!!!.

Και μιας και ο λόγος για την αφρίνα, τον ανθό του αλατιού, μοναδική εμπειρία είναι και η βόλτα στις δύο αλυκές της περιοχής, που καταλαμβάνουν 14.000 στρέμματα και παράγουν το 90% του πρωτογενούς αλατιού στην Ελλάδα, με περισσότερους από 130.000 τόνους ετησίως. Τα βουνά από αλάτι που σχηματίζονται αυτή την εποχή αποτελούν εντυπωσιακό θέαμα!!!

Πεζοπορική διαδρομή έξι χιλιομέτρων που οδηγεί στην καρδιά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας και στο νησάκι της Τουρλίδας, με θέα τα σπίτια του λιμναίου οικισμού της Τουρλίδας, μετέωρα πάνω από το νερό, στηριγμένα στους πασσάλους, λεπτοί σαν τα πόδια των καλαμοκανάδων και των κορμοράνων που περνούν από τη λιμνοθάλασσα. Ένα τοπίο γεμάτο γαΐτες, ψαρόβαρκες χωρίς καρίνα που γλιστρούν στα αβαθή νερά, και διβάρια (ιχθυοτροφεία χελιών ).

Ποδηλατάδα …όπου μεσολογγίτικης γης!!! Το Μεσολόγγι είναι από τις πιο φιλικές πόλεις για ποδήλατο και δεν υπάρχει σπίτι που να μην διαθέτει έναν σημαντικό αριθμό ποδηλάτων, καθώς σχεδόν όλοι κάνουν τις δουλειές και τις βόλτες τους με τα ποδήλατα.

Και φυσικά, μεταξύ των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχει το Discover Messolonghi, είναι και οι περιηγήσεις Ιστορικού και Αρχαιολογικού χαρακτήρα αλλά και κάθε είδους δραστηριότητες (Ιστιοπλοΐα, Ιππασία, Παραδοσιακοί Χοροί, Καταδύσεις, Φωτογραφία, κ.α.), που διοργανώνονται στην περιοχή του Μεσολογγίου σε συνεργασία με αξιόπιστους προμηθευτές, γνώστες του είδους.

Η διεύθυνση του Πρακτορείου Discover Messolonghi είναι :
Ελεύθερων Πολιορκημένων 6, ΤΚ 30200 Μεσολόγγι
Tηλ Επικοινωνίας : +302631025545 | Fax: +302631025545
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελένη Καλογεροπούλου – Ελλη Τριανταφύλλου

Πηγή: tastyday.gr

 

 

Περίπου 25 τουριστικούς πράκτορες ξενάγησε ο δήμος Μεσολογγίου και οι υπεύθυνοι του γραφείου Discover Messolonghi, σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης και της γύρω περιοχής, δείχνοντάς τους από κοντά και τις δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν οι επισκέπτες.

Επρόκειτο για τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται μόνο με τον εναλλακτικό τουρισμό από Βουλγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Δανία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ρωσία, Λευκορωσία, Σερβία, Ρουμανία και Ελβετία, η ξενάγηση των οποίων ξεκίνησε από την Πλευρώνα, συνεχίστηκε με την διέλευσή τους από το Αιτωλικό. Όταν έφθασαν στο Μεσολόγγι, πήγαν στον Κήπο των Ηρώων, όπου άκουσαν την ιστορία από τον ξεναγό, στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Πινακοθήκη και αργότερα το λιμάνι όπου γεύτηκαν τοπικές γεύσεις και κοκτέιλ σε γνωστό κατάστημα. Επόμενος σταθμός ήταν η πελάδα αλιευτικού συνεταιρισμού, όπου τους υποδέχθηκαν Αη – Σημιώτες με παραδοσιακές στολές και κατόπιν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αλιεύματα μαγειρεμένα με τοπικές συνταγές, ενώ είδαν από κοντά και τα ιβάρια.

Επόμενος σταθμός ήταν η Αγία Τριάδα, όπου είδαν από κοντά τον ιαματικό πηλό, ακούγοντας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Τ. Σκαρμούτσο, για τις ιαματικές ιδιότητες και τον τρόπο που εφαρμόζεται στο σώμα. Επίσης ο Ναυτικός Όμιλος έδειξε τα αθλήματα που μπορούν να αναπτυχθούν στη λιμνοθάλασσα όπως είναι το καγιάκ, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν και μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο από εταιρεία του Αγρινίου που ασχολείται με το εν λόγω άθλημα, καθώς και υποβρύχιο ψάρεμα, kite surf και άλλα. Αργότερα επισκέφθηκαν την Τουρλίδα, τις αλυκές και τέλος το κέντρο της πόλης και τα ξενοδοχεία, ώστε να έχουν εικόνα για τα καταλύματα φιλοξενίας.

Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους λέγοντας ότι όσα είδαν ήταν πραγματικά πρωτόγνωρα για εκείνους. Σαφώς και θα τα μεταφέρουν στις χώρες τους και προφανώς θα οργανώσουν εκδρομές προς το Μεσολόγγι, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει προορισμός εναλλακτικού τουρισμού. Την αποστολή συνόδευσαν σε όλη την ξενάγηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Τάσος Σκαρμούτσος και το μέλος Αλεξάνδρα Βασιλείου, οι υπεύθυνοι του Discover Mesσolonghi, Γιάννης Χαλαζιάς, Ντίνος Χαλαζιάς και Γιάννης Τσαλαφούτας, ο ξεναγός Γιώργος Αποστολάκος, χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις δράσεις στην περιοχή, ενώ ήταν και αρκετοί ακόμα που βοήθησαν για την καλύτερη ξενάγηση και φιλοξενία.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

  Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/04/2017

 

Θα διαβάσατε πρόσφατα στην ΑΙΧΜΗ για µια καινούργια ελπιδοφόρα συνεργασία µε το µεγάλο πρακτορείο ταξιδίων Versus Travel.

Σε συνεργασία µε το δραστήριο τοπικό γραφείο Discover Messolonghi είχαν ετοιµάσει ένα 4ήµερο πρόγραµµα για το Πάσχα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε η εκδροµή γιατί δεν συµπλήρωσε τον αριθµό των συµµετοχών...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Μέχρι στιγµής έχουν επισκεφθεί την περιοχή οκτώ από τους πιο γνωστούς tour operators
Ακόµα και για τους απαιτητικούς Ιάπωνες υπάρχει έδαφος

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/03/2017

 

Συνεχείς είναι οι επισκέψεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων στο Μεσολόγγι, ως προσκεκλημένοι του γραφείου Discover Messolonghi, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον τουριστικό σύμβουλο, Νίκο Γεροντή, που αποτελεί και συνεργάτη του γραφείου, ο χαρακτήρας της εν λόγω επιχείρησης στην πόλη του Μεσολογγίου είναι διττός. Ο στόχος όμως είναι η εξωστρέφεια της περιοχής, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός, σε συνεργασία βέβαια με τους τοπικούς φορείς, τους επιχειρηματίες και το δήμο. Και βέβαια όλη η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με δυο ξενοδοχεία της πόλης. Εκείνο που έκανε ο κ. Γεροντής και το Discover Messolonghi, ήταν να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 23/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία