Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι το Α´και το Β΄ Επίπεδο της Εκπαίδευσης Προηγμένης Οδήγησης από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοθέσις της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.).

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μοτοθέσις, «Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους. Περιλαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ο ενδιαφερόμενος ήδη οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις για λύση. Μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης - ενός τρόπου διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα την ασφάλεια.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη: το θεωρητικό μέρος την Παρασκευή, στον Πολυχώρο του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Ανοικτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο Μεσολόγγι και το πρακτικό μέρος, το οποίο είναι η προβλεπόμενη παρατηρούμενη διαδρομή σε οικείους δρόμους της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11.00, τα στελέχη του Ινστιτούτου Μοτοθέσις θα παραστούν στα εγκαίνια του νέου χώρου της Μοτολέσχης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η οποία από φέτος είναι μέλος της ΜΟΤ.Ο.Ε.

Άψογη ήταν η διοργάνωση της κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Μοτοσυκλετικών Λεσχών Νοτιοδυτικης Ελλάδας στο Μεσολόγγι.

Με περισσότερες από 400 μοτοσυκλέτες κατακλύστηκε το λιμάνι του Μεσολογγίου που έφθασαν από πολλές περιοχές της χώρας και απόλαυσαν τον ηλιόλουστο καιρό και την εξαιρετική διαδρομή.

Για πρώτη φορά φέτος 10 μοτοσυκλετικές λέσχες αποφάσισαν να κάνουν μια κοινή εκδήλωση, κάνοντας την αρχή από το Μεσολόγγι. Το βάρος της διοργάνωσης έπεσε στις πλάτες της Μοτολέσχης Ιεράς Πολεως Μεσολογγίου, που τα κατάφερε εξαιρετικά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενους.

Συνδιοργανωτές,  εκτός από την Μοτοσυκλετική Λέσχη Μεσολογγίου, ήταν οι: Μοτοσυκλετική Λέσχη Αμαλιάδας, Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσυκλέτας 2018, Λέσχη Μοτοσυκλέτας Κάτω Αχαΐας, Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Λευκάδας, Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, VSTROM Αιτωλ/νίας- Αχαΐας, Μοτοπαρέα Ναυπάκτου, Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου, Λέσχη Μοτοσυκλέτας Θέρμου.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, που έδωσε τις καλύτερες ευχές του στους λάτρεις των δύο τροχών, ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, που εκτός από τις ευχές τους υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός στις εκδηλώσεις.

Η Μοτολέσχη Μεσολογγίου προσέφερε επίσης σουβλάκια στους εκατοντάδες καλεσμένους. Όλοι έφυγαν από το Μεσολόγγι με τις καλύτερες εντυπώσεις και την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουν.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Την γιορτή της μοτοσυκλέτας θα φιλοξενήσει φέτος το Μεσολόγγι σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί.

Για πρώτη φορά φέτος 10 μοτοσυκλετικές λέσχες από την Δυτική Ελλάδα αποφάσισαν να κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους από κοινού. Η πρώτη αυτή εκδήλωση φιλοξενείται στο Μεσολόγγι με πρωτοβουλία της Μότο Λέσχης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Περισσότεροι από 200 μοτοσυκλετιστές θα έρθουν στην πόλη, από Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα καθώς και από την Ηλεία ενώ αρκετοί θα είναι από Αθήνα, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Μετά την κοπή της πίτας θα ακολουθήσει διασκέδαση με μουσική και φαγητό.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση, έκδοση αντιγράφου λόγω κλοπής ή απώλειας και τη μεταβίβαση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων.
1.Πού να απευθυνθώ για την ανανέωση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου και τι δικαιολογητικά χρειάζονται;
Απευθύνεστε στα Τμήματα Τροχαίας ή στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου μόνιμης κατοικίας σας.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1) Άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου.
2) Πρωτότυπο Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή Φωτοαντίγραφο
3) Ηλεκτρονικό παράβολο αξίας 12 Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-παράβολο).ΚΩΔΙΚΟΣ TAXISNET:1789
4) Ένσημο της ΕΛ.ΑΣ. 3 Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής  e-παράβολο). ΚΩΔΙΚΟΣ TAXISNET: 6193 (Απαιτούνται Ηλεκτρονικά παράβολα για όσα χρόνια είναι αθεώρητη η άδεια και θα πρέπει να εκδοθούν στο όνομα του κατόχου του μοτοποδηλάτου).
2.Πού να απευθυνθώ για την έκδοση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας και τι δικαιολογητικά χρειάζονται;
Απευθύνεστε στα Τμήματα Τροχαίας ή στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου μόνιμης κατοικίας σας.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1) Βεβαίωση απώλειας από το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου ή όπου δηλώθηκε η απώλεια.
2) Πρωτότυπο Ασφαλιστήριο ή φωτοαντίγραφο.
3) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
4) Α.Φ.Μ.
5) Αποδεικτικό Κατοικίας.(Αν η άδεια είχε εκδοθεί σε αστυνομική Αρχή διαφορετική από την τωρινή διεύθυνση κατοικίας).
6) Ένσημο ΕΛ.ΑΣ των 0,23 Ευρώ γίνεται επικόλληση ενσήμου. (Αν η άδεια είναι αθεώρητη απαιτούνται Ηλεκτρονικά παράβολα για όσα χρόνια είναι αθεώρητη η άδεια κυκλοφορίας). Σε περίπτωση φθοράς επισυνάπτεται η φθαρμένη άδεια ενώ αν πρόκειται για  καταστροφή λόγω πυρκαγιάς, ανάλογη βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
3.Πού να απευθυνθώ για μεταβίβαση μοτοποδηλάτου και τι δικαιολογητικά  χρειάζονται; Χρειάζεται να προσκομίσω και το μοτοποδήλατο για έλεγχο;
Απευθύνεστε στα Τμήματα Τροχαίας ή στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου μόνιμης κατοικίας σας.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1) Αίτηση (Χορηγείται από την Υπηρεσία μας)
2) Ιδιωτικό συμφωνητικό (πωλητήριο) μοτοποδηλάτου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής πωλητού και αγοραστού την ίδια ημερομηνία.
3) Άδεια κυκλοφορίας (προηγούμενου κατόχου).
4) Παράβολο Δημοσίου 15 Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-παράβολο) ΚΩΔΙΚΟΣ TAXISNET: 1847.
5) Ένσημο της ΕΛ.ΑΣ. 3 Ευρώ (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-παράβολο).ΚΩΔΙΚΟΣ TAXISNET: 6193
6) Απαιτείται η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μέχρι και το τρέχον έτος. (Αν η άδεια είναι αθεώρητη απαιτούνται Ηλεκτρονικάπαράβολα για όσα χρόνια είναι αθεώρητη η άδεια κυκλοφορίας)
7) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας του αγοραστή.
8) Αποδεικτικό κατοικίας σε φ/ο (Εγγραφο ΔΕΚΟ π.χ. ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΔΕΥΑΠ,κ.λ.π).
9) Α.Φ.Μ.
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει το μοτοποδήλατο για έλεγχο.
Τα παράβολα και ένσημα είναι ηλεκτρονικά (e-παράβολο) (πρέπει να εκδοθούν στο όνομα του κατόχου του μοτοποδηλάτου) και χορηγούνται:
α) Μέσω taxisnet, με τους κωδικούς του χρήστη,
β) Μέσω web banking ,

γ) Έκδοση στα Κ.Ε.Π και η πληρωμή γίνεται στις τράπεζες, (ισχύει προμήθεια στην τράπεζα)

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Την Ναύπακτο επέλεξε η μοτοσυκλετική ομάδα «Free V-Strom Greek Riders» της Αθήνας, για την Κυριακάτικη εκδρομή της.

Περισσότεροι από 30  λάτρεις της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησαν από την Αθήνα για να επισκεφθούν την Ναύπακτο, που είναι μια πόλη που αγαπούν όπως είπαν οι ίδιοι μιλώντας στο aixmi-news.gr.  

Μάλιστα ένας εξ αυτών έχει ιδιαίτερους δεσμούς και με το Μεσολόγγι, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, καθώς στην πόλη υπηρετούσε ο πατέρας του ως αστυνομικός πριν από αρκετά χρόνια.

Πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα επισκέφθηκαν και το Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο, γνωστό και ως Μοναστήρι των Παπαροκάδων.

Οι εντυπώσεις από την πόλη και την παραλία του Γριμπόβου, όπου απόλαυσαν τον καφέ τους με θέα τη Γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου, ήταν οι καλύτερες και βέβαια υποσχέθηκαν ότι θα επαναλάβουν την εκδρομή τους.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρακολούθησε στο 1ο ΕΠΑΛ το πρόγραμμα ενημέρωσης "Μοτοσικλετώντας Χαίρομαι" που πραγματοποιεί η Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας “Μοτοθέσις” και τη στήριξη του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 Οι μαθητές παρακολούθησαν οπτικό υλικό και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά με την ασφαλή οδήγηση: «Συνήθως, δεν δείχνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην προσοχή και την ασφάλεια. Είναι λάθος όμως αυτό. Η μηχανή δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι, στατιστικά, τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία με μηχανές γίνονται μέσα στην πόλη και σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από τα σπίτια μας. Και συνήθως ευθύνονται τα μεγάλα οχήματα και όχι η μοτοσυκλέτα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο έχει μεγάλη αξία αυτή η ενημερωτική καμπάνια και η συμμετοχή σας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου ο κ.Β. Τσάμης, Κ. Γεωργαράς, Μ. Κωστακιώτης, Αξιωματικοί της Τροχαίας Αγρινίου και εκπρόσωποι του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία