Αγγελίες    Επικοινωνία

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Δράμας έρχεται να μας χαρίσει όμορφες κινηματογραφικές στιγμές σε έναν τόπο που δεν σταματά να μας μαγεύει και να μας εμπνέει, στην παραλία της Αγίας Τριάδας.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:30 στην παραλία της Αγίας Τριάδας για να παρακολουθήσουμε βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας.

Aκολουθεί το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους:
1. ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΑΛΟ-Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Σκηνοθεσία : ΖΑΚΛΙΝ ΛΕΝΤΖΟΥ
2. ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ. Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
3. LA ULTIMA HIJA. Σκηνοθεσία: ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ
4. CALLING. Σκηνοθεσία: ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ
5. ΑΡΙΑ. Σκηνοθεσία: ΜΥΡΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ
6. ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ. Σκηνοθεσία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΛΑΡΟΣ
7. ΝΑΡΚΗ. Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ
8. Η ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ . Σκηνοθεσία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΚΑΤΟΣ
9. ΑΒΑΝΟΣ. Σκηνοθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΜΗΣ.

Saltsinistas

«Το αποτύπωμα» στο Αγρίνιο

Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Το αποτύπωμα», στον κινηματογράφο "Ελληνίς" την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 9 μ.μ, με ελεύθερη είσοδο. Tη σκηνοθεσία και διδασκαλία ομάδας χορωδίας υπογράφει η κ. Ευσταθία Γρέντζελου και την επιμέλεια μουσικής ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος.

Αληθινές ιστορίες-βιώματα, που μύρισαν καπνό κι άρωμα από ξεφλουδισμένο πορτοκάλι, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στις ζωές των ανθρώπων που μας τις εμπιστεύθηκαν.

Ένα παιδί σε νοσοκομείο της Μόσχας κοιτώντας έξω από το παράθυρο αντικρίζει ένα μοναδικό θέαμα… μια μάνα ζυμώνει ψωμί και σαν μυσταγωγία το προσφέρει δώρο γιορτής στην κόρη της… οι αναμνήσεις ενός αιτωλικιώτη χαράκτη που τον διαμόρφωσαν σε αυτό που είναι σήμερα… η ανεκπλήρωτη αγάπη δύο νέων που έφτασαν τόσο κοντά στο όνειρο… η διακωμώδηση του θανάτου μέσα από το ταξίδι μιας οικογένειας για την εκπλήρωση της τελευταίας επιθυμίας του πατέρα… η θετή κόρη μιας αγρινιώτισσας της Αντίστασης θυμάται, θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχει ζωή μετά τη σιωπή…

Ιστορίες ανθρώπων που χάραξαν τη μνήμη και τους ακολουθούν μέχρι σήμερα, τρυπώντας με φως το σκοτάδι…

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία, διδασκαλία χορωδίας : Ευσταθία Γρέντζελου

Πρωτότυπη μουσική, διασκευές, επιμέλεια ορχήστρας : Γιώργος Αθανασόπουλος

Ζωγραφική, video art, επιμέλεια αφίσας : Μιχάλης Κότσαρης

Κατασκευές : Βασίλης Ραμμόπουλος

Φωτισμοί : Κώστας Σύρρος

Συμμετέχουν τα τμήματα :

Χορωδίας (εφήβων και ενηλίκων), υπεύθυνη Ευσταθία Γρέντζελου

Παραδοσιακών οργάνων, υπεύθυνος Γιώργος Αθανασόπουλος

Παραδοσιακών κρουστών, υπεύθυνος Μάκης Φεγγούλης

Πηγές : μαρτυρίες ανθρώπων-μελών της ομάδας που μας εμπιστεύθηκαν, κ. Μιχάλης Κότσαρης, χαράκτης-ζωγράφος, κ. Ειρήνη Τριανταφύλλου, μέλος της ομάδας και συγγραφέας του βιβλίου «Κατίνα Χαντζάρα (1912-1944)», κ. Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος για το κείμενό του με τίτλο «Θυμάμαι....»

Από το Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι από τo φθινόπωρο του 2019 ξεκινάει πρόγραμμα τρίμηνης έμμισθης μαθητείας Ελλήνων πολιτών στην κινηματογραφική παραγωγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των NuBoyanaStudios στην Βουλγαρία (Σόφια).

Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες ηλικίας από 18 έως 30 ετών που επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες στην κινηματογραφική παραγωγή.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ ΑΕ, με τα κινηματογραφικά στούντιο NuBoyana και το κέντρο εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης NUBoyana/FilmForge. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και τεχνικών δεξιοτήτων στην κινηματογραφική παραγωγή σε συνθήκες οργανωμένων στούντιο σύγχρονων προδιαγραφών.

Για το έτος 2019 και το τρίμηνο (2 Σεπτεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2019) θα επιδοτηθεί η μαθητεία έως και δεκαπέντε (15) ατόμων από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ΕΚΟΜΕ καλύπτει μέρος των εξόδων διαμονής και σίτισης των εκπαιδευόμενων, οι οποίοι κατά το διάστημα της τρίμηνης μαθητείας τους θα λαμβάνουν και μηνιαία αποζημίωση, το ακριβές ποσό της οποίας θα περιλαμβάνεται στο συμφωνητικό που θα υπογράψουν με τα κινηματογραφικά στούντιο NuBoyana/ FilmForge κατά την έναρξη του προγράμματος μαθητείας.

Η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ ΑΕ, με τα κινηματογραφικά στούντιο NuBoyana/FilmForge πραγματοποιείται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων του ΕΚΟΜΕ ΑΕ για την υλοποίηση του στρατηγικού του προγράμματος, που συνδέει την εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών στον οπτικοακουστικό κλάδο με την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΕΚΟΜΕ, στη ηλεκτρονική διεύθυνση educate@ekome.media, με συνημμένα τα δικαιολογητικά, μέχρι τις 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 23.59.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 214 40 22 523 και στον ιστότοπο: www.ekome.media.

Μετά από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, δημοτικός χώρος εντός της πόλης του Μεσολογγίου πρόκειται να μετατραπεί σε θερινό κινηματογράφο.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο ακίνητο έγινε από δραστήριους συμπολίτες μας που επιθυμούν όχι μόνο να παραμείνουν στον τόπο τους, αλλά να επενδύσουν σ αυτόν, δημιουργώντας ένα ακόμη σημείο πολιτιστικής δραστηριότητας που αφορά την « 7η Τέχνη». Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου αποκτά ένα ακόμη πόρο εσόδων, με την αξιοποίηση του παραπάνω ακινήτου.

Όπως διαβεβαιώνουν οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν την δημιουργία και λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, στόχος είναι η πρώτη προβολή ταινιών σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, κάτι που η πόλη του Μεσολογγίου είχε στερηθεί για πολλά χρόνια.

Ο Δημοτικός κινηματογράφος ΑΝΕΣΙΣ από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 θα προβάλει τις ταινίες:

Η Ευνοούμενη
The Favourite

Στις αρχές του 18ου αιώνα η φιλάσθενη Άννα κάθεται στο βρετανικό θρόνο, το κράτος όμως κυβερνά η σύμβουλός της Λαίδη Σάρα. Όταν η καινούρια υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφθάνει στην αυλή, μπαίνει υπό την προστασία της Σάρα και αρχίζει να αναπτύσσει φιλίες με τη βασίλισσα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος με τους: Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Νίκολας Χουλτ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία, 7 Βραβεία BAFTA, Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας και 10 οσκαρικές υποψηφιότητες σε ταινία εποχής από έναν τολμηρά ευρηματικό Γιώργο Λάνθιμο.

ΏΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ :7.00 μ.μ 9.30 μ.μ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

 

Το σκυλάκι της Βασίλισσας|
The Queen΄s Corgi

Μεταγλωττισμένη
Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, που το σκάει από το παλάτι και βρίσκεται αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων στο Λονδίνο. Εκεί θα μπλέξει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

ΏΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 5.30 μ.μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Φεβρουαρίου
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Φεβρουαρίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Φεβρουαρίου


Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.
Η τιμή των εισιτηρίων είναι:
ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας) 4€

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

To Μεσολόγγι στο Φεστιβάλ του Βερολίνου!

Την παγκόσμια πρεμιέρα της στο τμήμα του Πανοράματος έκανε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η ελληνική ταινία «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών», τελευταία δημιουργία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την «Χώρα προέλευσης» (που παραμένει η καλύτερή του στιγμή) και την «Εκρηξη».

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της, στις 21.30 στο Zoo Palast, η ταινία παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους στο Cine Star 3 του Sony Center, μια προβολή με αρκετές προσελεύσεις χωρίς ωστόσο η αίθουσα να γεμίσει πλήρως.

Γυρισμένη στην περιοχή του Μεσολογγίου (ο χώρος παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία) η ταινία έχει βασικές ηρωίδες δυο γυναίκες με βαρύ ιστορικό (Αγγελική Παπούλια, Γιούλα Μπούνταλη) των οποίων οι ζωές θα διασταυρωθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η μία από τις δύο αυτές ηρωίδες, εκείνη της Παπούλια, είναι στην πραγματικότητα, ο παλμός και η ψυχή αυτής της ταινίας. Είναι η διοικητής της αστυνομίας του Μεσολογγίου (όπου μετατέθηκε πριν από 10 χρόνια χωρίς να το θέλει) και η ιστορία της κρατά το ενδιαφέρον σε ένα επίπεδο, παρότι σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγει από αμερικανική τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ (και ίσως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο να έχει ενδιαφέρον).

Η γυναίκα προσπαθεί να μεγαλώσει τον έφηβο γιό της, είναι ερωμένη ενός χυδαίου, χοντρόπετσου γιατρού της περιοχής (Αργύρης Ξάφης), πίνει σαν νεροφίδα, σνιφάρει κοκαϊνη μπροστά σε υφισταμένους της, βρίζει τους πάντες (από συναδέλφους μέχρι αγνώστους) και δεν νοιάζεται που κανείς μα κανείς δεν την χωνεύει. Θεριό ανήμερο αλλά και ο πιο αξιόλογος χαρακτήρας της ταινίας.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Τζουμέρκας δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να την κάνει γιατί στο 90 % της ταινίας την βλέπουμε απλώς να περιφέρεται και να τρώγεται με τα ρούχα της, συχνά εκτός εαυτού.

Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με την ηρωίδα της Γ. Μπούνταλη, μια μοναχική εργαζόμενη σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών που έχει μια άκρως περίπλοκη σχέση με τον αδελφό της (Χρήστος Πασσαλής), τον «τρελαμένο» τραγουδιστή σταρ της νυχτερινής ζωής του Μεσολογγίου. Οι δύο παράλληλες ιστορίες κάποια στιγμή «δένουν» αλλά το δέσιμο δεν σε πείθει ποτέ πλήρως.

Ο σκηνοθέτης που δούλεψε το σενάριο με την μόνιμη συνεργάτιδά του Γ. Μπούνταλη, δείχνει ασυγκράτητα και αχόρταγα φιλόδοξος, επιθυμώντας να «παίξει» σε πολλά ταμπλό. Το «Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» φέρει στοιχεία αστυνομικού μυστηρίου, οικογενειακού δράματος, γυναικείου ψυχοδράματος, παγανιστικού θρίλερ και κριτικού σχολίου για την (κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή) ζωή στην ελληνική επαρχία. Περιέχει σκηνές ονείρων που της δίνουν μια μεταφυσική διάσταση αλλά και διάσπαρτες εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες είτε για την σχέση του λόρδου Βύρωνα με την πόλη, είτε για το ότι τα χέλια φεύγουν από την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και καταλήγουν στην θάλασσα των Σαργασσών για την γονιμοποίησή τους.

Αθεράπευτα γοητευμένος από τον χώρο εξέλιξης της ιστορίας, ο Τζουμέρκας τον εικονογραφεί με αγάπη και νεύρο αλλά την ίδια ώρα σου δίνει την εντύπωση ότι έχει χαθεί μέσα σε όλα αυτά που θέλει να πει γιατί αδυνατείς να καταλάβεις ποιό είναι τελικά το πραγματικό θέμα αυτής της υπερβολικά φορτωμένης και την ίδια ώρα ελκυστικής στην όψη ταινίας.

Πηγή: in.gr

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία