Αγγελίες    Επικοινωνία

Από μελωδικές φωνές «πλημμύρισε» το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Οι τέσσερις Χορωδίες που συμμετείχαν στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ήταν με σειρά εμφάνισης:

Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας (πλαισιωμένη από τμήμα της Kερκυραϊκής Μαντολινάτας)

Χορωδία Τρίπολης

Χορωδία Ορφέας Αγρινίου

Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου

Οι τέσσερις Χορωδίες πραγματοποίησαν άριστες εμφανίσεις επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως οι προσπάθειες των ανθρώπων όταν στηρίζονται στον πολιτισμό, στην ποιότητα και στην ευγενή συνεργασία στέφονται πάντα από επιτυχία.

Ο Μαέστρος της Χορωδίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σπύρος Χολέβας κλείνοντας το Φεστιβάλ ,εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στις Χορωδίες που συμμετείχαν και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους χορωδούς για την συμβολή τους στην διοργάνωση αυτή.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 20.00, την 5η Συνάντηση Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.

Στην Συνάντηση συμμετέχουν οι Χορωδίες: «Ορφέας» Αγρινίου, Τρίπολης, Φαιάκων Κέρκυρας και Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019

Για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μεσολόγγι το Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών Ελληνικού Τραγουδιού, που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας.

Συμμετείχαν σχολεία από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Ναύπακτο, το Αιτωλικό και την Γουριά.

Οι μαθητές που συμμετείχαν τόσο στις χορωδίες όσο και στα όργανα έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους και απέδωσαν πολύ όμορφα ελληνικά τραγούδια καταξιωμένων συνθετών και καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και φίλους τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το πολύ ωραίο έργο που επιτελούν, αυτό της διάσωσης και της διάδοσης του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Αστακού, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από τη χορωδία «Εμέλεια».

Τα παιδιά με τις υπέροχες φωνές τους διευθυνόμενα από τον χωράρχη τους κ. Κωνσταντίνο Καμζέλα μαγέψανε το κοινό με τις υπέροχες φωνές τους, ψάλλοντας χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγουδώντας κάλαντα από όλη την Ελλάδα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της κ. Σταυρούλας Καντάνη με τίτλο «Νύχτες γεμάτες φως» με τις ωραίες ιστορίες του κίνησε το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων.

Η παράσταση διεξήχθη σε πνεύμα εορταστικό εν όψει του αγίου δωδεκαημέρου, γεμίζοντας και προσφέροντας χαρά σε όσους την παρακολούθησαν.

Έναρξη της παιδικής χορωδίας των Ι.Ν Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου, κάθε Κυριακή από τις 17:30-18:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Η «Armonia Greca» πήγε Grecìa Salentina

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/08/2018

 

Αυτό ήταν το όνομα του 10μελούς καλλιτεχνικού σχήματος του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου, που βρέθηκε για 5 ημέρες στις ελληνόφωνες περιοχές του Salento, αποτελούμενο από μέλη της χορωδίας και φίλους μουσικούς συνεργάτες.

Η πρώτη της παρουσία έγινε στο Otranto, όπου συμμετείχε στις κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της πόλης.

Στην συνέχεια το Μεσολογγίτικο σχήμα τραγούδησε σε τρία από τα ελληνόφωνα χωριά, το Melpignano, το Castrignano de’ Greci και το Martano. Οι εντυπώσεις τους, όπως και την προηγούμενη χρονιά που βρέθηκαν εκεί, ήταν άκρως συγκινητικές. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί αισθάνονται και εκφράζουν την υπερηφάνεια για την πανάρχαια πατρίδα τους, που όμως τους έχει ξεχάσει. Έκδηλη ήταν και η αγάπη τους για τα μέλη του σχήματος, που τους έφεραν τους ήχους της καλής ελληνικής μουσικής. Τραγούδησαν, χάρηκαν μαζί τους και τους είπαν εκείνο το πολύ συγκινητικό «ειμάστε Greci», θέλοντας να τονίσουν την κοινή μας καταγωγή.

Το άξιο ιδιαίτερης μνείας είναι πως ο δραστήριος Δήμαρχος του Melpignano, Ivan Stomeo, έκανε μια εντυπωσιακή κίνηση, συνενώνοντας τους οκτώ ελληνόφωνους Δήμους σε ένα, υπό το όνομα Δήμος της Grecìa Salentina, ένα δυνατό πλέον Δήμο, που αποτελεί μιας μορφής συμπολιτεία, κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα και προωθεί κάθε δραστηριότητα που άπτεται της καταγωγής τους από τους αρχαίους Έλληνες ταξιδευτές. Και μόνον στην πληροφορία που του δόθηκε πως Αιτωλοακαρνάνες από τους Οινιάδες αποίκησαν την περιοχή τους και τους δίδαξαν την τέχνη της καλλιέργειας της αμπέλου και της παραγωγής κρασιού, ζήτησε αμέσως τα στοιχεία των δημοτικών μας αρχόντων και εκδήλωσε την επιθυμία να προχωρήσει σε σύσφιξη σχέσεων μαζί τους. Να σημειωθεί πως το καλλιτεχνικό σχήμα ήδη του είχε δώσει αναμνηστικά και του είχε εγχειρίσει επιστολή εκ μέρους του Δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου, δια της οποίας εκδήλωνε κι αυτός διάθεση για περαιτέρω συνεργασία με την εκεί συμπολιτεία.

Η ψυχή της οργάνωσης της παρουσίας της Armonia Greca στην Grecìa Salentina, όπως και πέρυσι, ήταν ο πολύ γνωστός ζωγράφος και ποιητής, Fernando Pensa, δεδηλωμένος φίλος της πόλης μας.

Την Μεσολογγίτικη παρέα αποτελούσαν οι μουσικοί Θανάσης Στεργίου στο μπουζούκι, Μάκης Μελισσαράτος στην κιθάρα, Δημήτρης Φωλιάς στην μπάσσο κιθάρα και τον μπαγλαμά, Βαγγέλης Ροδίτης στα κρουστά και Χρήστος Βλαχογιάννης στην κιθάρα και το πιάνο. Τραγούδησαν ο Τάσος Σκαρμούτσος, ο Λευτέρης Δακαλάκης, του οποίου η συμβολή στην διερμηνεία ήταν καθοριστική, η Ερμίνα Ταρατσά,
η Στέλα Τουρβάτσιου και η Ειρήνη Καρανικόλα.

Ενορχηστρώσεις - διεύθυνση: Χρήστος Βλαχογιάννης

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία