Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 20:00 σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρακτικής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου με θέμα «Το Μεσολόγγι μου».
Οι μικροί χαράκτες θα παρουσιάσουν τα έργα τους με τα οποία ασχολήθηκαν όλη την σχολική χρονιά υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Ηλία Βασιλού.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Βιότοπο Πολιτισμού “Τοπικός Κόμβος-Local Hub” και είναι μέρος του προγράμματος Messolonghi By Locals.

Το Messolonghi By Locals αφορά στην καταγραφή και διάδοση της ταυτότητας του Μεσολογγίου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες με τους πολίτες οι οποίοι γίνονται οι ίδιοι οι συνδιαμορφωτές της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης.
Περισσότερα: https://messolonghibylocals.com/

Το Messolonghi By Locals υποστηρίζεται από το START - Create Cultural Change.

Οι εικαστικοί - εκπαιδευτικοί Βρανίτσα Κλειώ και Μαλτέζου Βαρβάρα σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και του Δημοτικού Σχολείου Γουριάς διοργανώνουν από 9 έως 11 Ιουνίου 2017 Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής των μαθητών με τίτλο "Εντός Του Ασπρόμαυρου" στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών, Μουσείο "Βάσω Κατράκη" στο Αιτωλικό.

Oι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων κατά τη διδασκαλία είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βαθιά ανθρωποκεντρικό έργο της Βάσως Κατράκη και με τις έννοιες και τα σύμβολα που πραγματεύεται μέσα από αυτό η Ελληνίδα ζωγράφος και διεθνώς διακεκριμένη χαράκτρια όπως η ελπίδα, η ελευθερία, η δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα εξοικειώθηκαν με την τέχνη της χαρακτικής και τα χαρακτηριστικά της όπως η αντίστροφη οπτική, η μετάπλαση του υλικού και η τύπωση, πειραματίστηκαν με τα υλικά και δημιούργησαν έργα βασισμένα στις εικόνες και την εμπειρία που αποκόμισαν.

Χαρακτικά, ζωγραφική σε βότσαλα, κολάζ και εγκαταστάσεις στο χώρο του μουσείου αναβιώνουν το έργο της Βάσως Κατράκη και τις διαχρονικές αξίες που αυτό πρεσβεύει και έρχονται μεταξύ τους σε έναν δυναμικό διάλογο όπου το παρελθόν συνομιλεί με το παρόν.

Η έκθεση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει μέσω της εικαστικής γλώσσας το συναίσθημα των μαθητών και την κριτική τους σκέψη γύρω από ανθρωπιστικές αξίες και σημαντικά μέχρι και σήμερα ζητήματα του καιρού μας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα όπου η συνέκθεση και η εξωστρέφεια των έργων των μαθητών-δημιουργών προσφέρουν μια σημαντική εμπειρία στους ίδιους αλλά και στους επισκέπτες, ενήλικες και παιδιά.

Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό, όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση, αναμένει το κοινό για τα εγκαίνια την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 18:30 μμ.

Πληροφορίες

Χώρος: Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών- Μουσείο Βάσω Κατράκη
Διεύθυνση: Ανδρέα Συγγρού, Αιτωλικό, 30400
Τηλ: 2632023269
Διάρκεια έκθεσης: 9 εως 11 Ιουνίου 2017
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 πμ -13:00 μμ
Είσοδος: Ελεύθερη στο κοινό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια των Σεμιναρίων Χαρακτικής που διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Greek Printmakers' Association / Ένωση Ελλήνων Χαρακτών.

Την επιμέλεια των σεμιναρίων, έχουν οι Χαράκτες Μιχάλης Κότσαρης, Γιάννης Λουκάς και Γρηγόρης Κότσαρης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα αυτής της Τέχνης, και να δούν από κοντά τα βασικά υλικά – αντικείμενα που οδηγούν στην δημιουργία ενός χαρακτικού έργου. Ευχαριστούμε πολύ, όλους όσους ανταποκρίθηκαν και τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια στη μαγική τέχνη της Χαρακτικής! Τα Σεμινάρια συνεχίζονται το Σάββατο 29 Απριλίου, ώρα 4-6μμ.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών με την ευκαιρία της έναρξης Σεμιναρίων Χαρακτικής Τέχνης από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο "Το Αιτωλικό":

"Κυρίες και κύριοι,
Στο ξεκίνημα των μαθημάτων Χαρακτικής από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» και ως Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΧ θα ήθελα να σας απευθύνω αυτό το σύντομο χαιρετισμό και να μοιραστώ μαζί σας, λίγες σκέψεις, που αφορούν το ρόλο της ΕΕΧ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χαρακτική σήμερα.
Χαρακτική είναι μια πολύ παλιά τεχνική του να χαράζεις ένα σχέδιο πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια και διακρίνεται για τη δυνατότητα αναπαραγωγής ενός έργου σε αντίτυπα.
Η ΕΕΧ είναι μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών, η οποία ξεκίνησε περίπου 30 χρόνια πριν και έχει ένα διττό στόχο: πρώτον, να συμβάλλει όσο πιο εποικοδομητικά μπορεί στην διάδοση της Χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα. Στη συνειδητοποίηση δηλαδή και κατανόηση της πολύπλευρης αυτής τέχνης.
Δεύτερος και σημαντικότερος, στόχος της ΕΕΧ είναι με τις δυνάμεις που διαθέτει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες και το έργο τους σε όλα τα επίπεδα: στην οικονομία, στην δημιουργία, την παιδεία και τον ρόλο τους μέσα στην κοινωνία .
Η Χαρακτική στην Ελλάδα με την συμβολή της ΕΕΧ προχωράει με σταθερά βήματα και φροντίζει με κάθε δυνατό τρόπο για την διάδοσή της με ένα κράτος που απουσιάζει και που ποτέ ο πολιτισμός δεν ήταν στις προτεραιότητές του. Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» από πλευράς του τολμάει με αυτή την σημαντική πρωτοβουλία να συμβάλει και αυτός για την αναγνώριση και την εξοικείωση μαζί της. Παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, υπάρχει σθεναρή βούληση από όλους μας να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι και να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό οι ευκαιρίες που μας δίνονται, έτσι ώστε η τέχνη να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις στην βελτίωση της ποιότητας και της αξίας της καθημερινότητάς μας. Με την μύηση σας στη τέχνη της χαρακτικής, η πράξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας με εργαλεία την φαντασία, τη γνώση, τον ψυχισμό και τη δεξιότητα θα σας προσφέρει ένα νέο τρόπο όρασης και με οδηγούς τους συναδέλφους χαράκτες θα βρεθείτε μέσα από καινούρια μονοπάτια σ’ ένα κόσμο ελευθερίας και έκφρασης.
Εύχομαι λοιπόν σε όλες και όλους ο κόπος και ο χρόνος που θ’ αφιερώσετε για να ανακαλύψετε τον κόσμο της χαρακτικής να αποτελέσει μια ευχάριστη και παραγωγική ενασχόληση στη ζωής σας, και είμαστε βέβαιοι ότι οι ίδιοι θα αποτελέσετε τους καλύτερους πρεσβευτές της τέχνης μας.
Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στoυς συναδέλφους Μιχάλη Κότσαρη, Γιάννη Λουκά και Γρηγόρη Κότσαρη, για την πρωτοβουλία της διεξαγωγής των μαθημάτων χαρακτικής και την ευχή ότι ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί."

Με τιμή
Νίκος Σταυρακαντωνάκης
Πρόεδρος της ΕΕΧ

Από την σελίδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου"Το Αιτωλικό"

Έναρξη Σεμιναρίων Χαρακτικής Τέχνης.

Σάββατο 22 Απριλίου 2017
ώρα 4-6 μμ.
στο Κτίριο του Πολ & Μορφ. Συλλόγου, Κεντρική Πλατεία Αιτωλικού.

Με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
Τα σεμινάρια δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό", συμβάλλοντας στην Εικαστική Παιδεία της πόλης μας και ιδιαίτερα της Χαρακτικής Τέχνης, με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη Σεμιναρίων Χαρακτικής Τέχνης - Θεωρία και Πρακτική της χαρακτικής διαδικασίας παραγωγής του χαρακτικού έργου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τις αρχικές προσεγγίσεις στη Χαρακτική και να διδαχθούν τις τεχνικές της, να γνωρίσουν έργα σύγχρονων Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών και να δημιουργήσουν δικά τους πρωτότυπα χαρακτικά έργα. Συγκεκριμένα θα γίνουν εισηγήσεις και πρακτική διδασκαλία: Εισαγωγή στη Χαρακτική, Υψιτυπία: Ξυλογραφία, Λινόλεουμ, Κολλαγραφία. Βαθυτυπία: ξηρή βελονογραφία, οξυγραφία, τονική οξυγραφία (acquatinta), μελάνι -ζάχαρη. Χαρακτική στην πέτρα.

Δήλωση συμμετοχής: Μιχάλης Κότσαρης 6972812941

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος

"Το Αιτωλικό"

 

Ο δήμος Ναυπακτίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Οι σύγχρονες τάσεις της ελληνικής ζωγραφικής και χαρακτικής», από τις συλλογές Πινακοθήκης Χ. και Σ. Μοσχανδρέου το Σάββατο στις 8 Απριλίου 2017 και ώρα 20.00 μ.μ., στο χώρο ART Lepanto στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι 7 Μαίου 2017.

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Αχελώος TV και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου, σας προσκαλούν την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 & ώρα 20.00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου στα εγκαίνια της έκθεσης:Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής.

Μια έκθεση από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ έως 18 Ιουνίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 11.00-13.30 και 18.00-21.00 Σάββατο: 11.00-13.30

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία