Αγγελίες    Επικοινωνία

Για 2η φορά απο ιδρύσεως της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, υπο της διεύθυνσης του αρχιμουσικού της κ. Παναγιώτη Παναγάκου, θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 193ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, τη Κυριακή των Βαϊων 21 Απριλίου 2019!

Η φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια: "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" καί "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας ("Παλαιάς"), κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη.

Πρίν απο την εναρξη της πομπής θα παιανίσει στους δρόμους της πόλης το πατριωτικό εμβατήριο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ".

Παρουσία του Δημάρχου Νικόλαου Καραπάνου, του Προέδρου Αναστασίου Σκαρμούτσου και της Αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου Σοφίας Λαναρά, του Μαέστρου Δημήτριου Τσιάντα καθώς επίσης μελών και φίλων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια και η τελετή αγιασμού στην νέα αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου όπου στεγάζεται πλέον η δραστηριότητά της.

Ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος στο καλωσόρισμά του, μίλησε για την πλήρως ανανεωμένη και πολλά υποσχόμενη Δημοτική Φιλαρμονική, η οποία από την επανασύστασή της έως σήμερα, αριθμεί περί τα 50 μέλη με διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον. Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου αναφέρθηκε επίσης στις μέχρι σήμερα εμφανίσεις της Φιλαρμονικής «Χρήστος Καψάλης» οι οποίες όπως είπε άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με πόλεις ανά την Ελλάδα να έχουν ήδη απευθύνει προσκλήσεις συμμετοχής της σε τοπικές εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε δε τον κ. Δημήτρη Τσιάντα για την άψογη προετοιμασία και επιμελημένη εμφάνιση.

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος ευχαρίστησε επίσης θερμά για την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η οποία όπως είπε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Πολιτισμού της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η Δημοτική αρχή, με συνέπεια και τη βεβαιότητα πως αυτό το «κομμάτι» όχι μόνο θα πρέπει να συντηρηθεί αλλά να αναβαθμιστεί στο μέγιστο βαθμό, αποκατέστησε πλήρως παλαιότερες δυσλειτουργίες και σήμερα παραδίδει στους πολίτες και ειδικά στους νέους, ένα νέο και λειτουργικό «κύτταρο» πολιτισμού και μουσικής παιδείας. «Αυτό άλλωστε αξίζει να έχει ο Δήμος μας, κι αυτό παραδίδουμε» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχόμενος μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/09/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Aναδιοργανώνεται µετά από πολύ καιρό αδράνειας η Φιλαρµονική του δήµου Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», προκειµένου να βγει και πάλι στις εκδηλώσεις.

Η απουσία της κυρίως από τα τοπικά δρώµενα ήταν αισθητή, ωστόσο φαίνεται ότι µετά από τρία περίπου χρόνια επανέρχεται στο προσκήνιο. Σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Πνευµατικού Κέντρου Τάσο Σκαρµούτσο, επιλέχθηκε άλλος χώρος για την στέγαση των δραστηριοτήτων της µε την ανακαίνιση της µεσαίας αίθουσας του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου που αποτελεί καταλληλότερο χώρο, από εκείνο που στεγαζόταν παλιότερα πίσω από την ΔΕΥΑΜ, καθώς πλέον υπάρχει και αποθήκη για την φύλαξη και προστασία των µουσικών οργάνων. Όπως υπογράµµισε ο κ. Σκαρµούτσος αγοράστηκαν καινούργια, επισκευάστηκαν τα παλιά και τα παιδιά ξαναµαζεύτηκαν, ξεκινώντας µαθήµατα µε νέο Μαέστρο τον Αγρινιώτη Δηµήτρη Τσιάντα. Σύµφωνα µε τον κ. Σκαρµούτσο, οι ντόπιοι µουσικοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα του Πνευµατικού Κέντρου, διότι τους εµπόδιζαν τεχνικά ζητήµατα σχετικά µε τα οικονοµικά, ενώ δεν συµφώνησαν και µε το ποσό της αµοιβής τους. Έτσι λοιπόν η Φιλαρµονική του δήµου θα πορευτεί µε τους µουσικούς που επιλέχθηκαν από το Αγρίνιο, που φυσικά, όπως υποστηρίζει έχουν όλα τα προσόντα και την παιδεία για να διδάξουν τα παιδιά...

 

Ερωτηµατικά που περιµένουν απάντηση

Φαίνεται όµως ότι δεν είναι τα πράγµατα όπως παρουσιάστηκαν και περιεγράφηκαν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήµος µε το ανάλογο πανηγυρικό φωτογραφικό υλικό αφού η «Δηµοτική Φιλαρµονική Ι.Π. Μεσολογγίου "Χρήστος Καψάλης", µέσω της σελίδας της στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει αντίθετη άποψη και καταθέτει παρατηρήσεις για τον χειρισµό του θέµατος. Πιο συγκεκριµένα, απευθυνόµενη προς τους αρµοδίους αναφέρει: «Προς µεγάλη µας έκπληξη, διαβάσαµε σε ιστοσελίδα ενηµερώσεως περί επανιδρύσεως της Δηµοτικής Φιλαρµονικής. Τα θερµά µας συγχαρητήρια στο δήµαρχο που προσπαθεί να την αναστήσει, τελικά. Βλέποντας όµως τις φωτογραφίες στο ρεπορτάζ, µας δηµιουργήθηκαν κάποια ερωτήµατα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 27/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Για την πορεία αναδιοργάνωσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, κατά την επίσκεψή του στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου που θα φιλοξενήσει τα μέλη και θ’ αποτελέσει την έδρα της.

Η ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο Αναστάσιο Σκαρμούτσο και την Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Π.Κ. Σπ. Χολέβα, τον μαέστρο Δημήτριο Τσιάντα και τον κ. Δημ. Παππά.

Η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με αποθηκευτικούς χώρους για την προστασία των μουσικών οργάνων, ενώ σύντομα θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένη και η νέα στολή. Παράλληλα έχει γίνει συντήρηση του βοηθητικού εξοπλισμού, ενώ προχωρά και η διαδικασία εγγραφής νέων μελών. Για το λόγο αυτό, σήμερα στην 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, θα γίνει η παρουσίαση του νέου ενημερωτικού εντύπου.

«Στην ολοκλήρωσή της η Δημοτική μας Φιλαρμονική θα έχει μια νέα αναβαθμισμένη εικόνα και δυναμική παρουσία. Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, συνεχίζει την μακρά της παράδοση» σημειώνει σε δήλωσή του ο Νίκος Καραπάνος.

Μεγάλη απουσία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/04/2018

 

Καταφανής ήταν η απουσία της Δηµοτικής Φιλαρµονικής από τις εκδηλώσεις των Γιορτών Εξόδου.

Η Φιλαρµονική συνέδραµε σε πλήθος αναγκών όπως την µουσική επένδυση διαφόρων εκδηλώσεων (η Εικόνα φέτος επέστρεψε στα βουβά) ενώ ήταν και αυτή µε την οποία ξεκινούσε η Ποµπή. Ελλείψει αυτής φέτος επιστρατεύτηκε να ξεκινήσει η Φιλαρµονική του Στρατού κάτι που ξένισε αρκετούς...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σίγησε η Φιλαρµονική του δήµου…

Θα απουσιάζει από τις Γιορτές Εξόδου
Με τη δηµοτική αρχή «τα βάζουν» τα µέλη

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 22/03/2018

 

Aπούσα από τις Γιορτές Εξόδου θα είναι η Δημοτική Φιλαρμονική «Χρήστος Καψάλης», όπως τονίζουν τα μέλη της σε σχετική ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός ότι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ν. Καραπάνο και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δ. Μποσμπουρέλη, για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φιλαρμονική και παρά τις υποσχέσεις που πήραν, δεν έγινε τίποτα, όπως υποστηρίζουν. Τα προβλήματα δεν λύθηκαν και έτσι δεν μπορεί να συμμετάσχει στις μεγάλες εκδηλώσεις όπως είναι και αυτές για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου. Η «οικοδέσποινα» φιλαρμονική, όπως την χαρακτηρίζουν, δεν θα προηγηθεί φέτος της πομπής όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η Δημοτική Φιλαρμονική Ι.Π. Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» το τελευταίο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών έχει σταματήσει να εμφανίζεται σε υπηρεσίες. (Ουσιαστικά το διάστημα που δεινοπαθεί η μπάντα είναι πολύ μεγαλύτερο). Απ' ό,τι φάνηκε, αυτό προβλημάτισε την δημοτική αρχή, αφού λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο κ. Καραπάνος και ο κ. Μπουσμπουρέλης μας κάλεσαν να συζητήσουμε για τα προβλήματα και την πορεία της μπάντας. Και οι δύο φάνηκαν να ενδιαφέρονται για το μέλλον της και την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας, τα οποία ήταν απόλυτα σεβαστά από την δημοτική αρχή...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 22/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία