Αγγελίες    Επικοινωνία

Από το Γραφείο του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γεώργιου Σωτηρακόπουλου γίνεται γνωστό ότι: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Ι.Π Μεσολογγίου Θ. Κουτσαγγέλη,το  προσωπικό και τα μέλη που μας τίμησαν με τη συμμετοχή, τη στήριξη, την προσφορά και την ευγενική  χορηγία τους συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του Κ.Α.Π.Η. την Τρίτη 1 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Για τους ίδιους λόγους θα θέλαμε επίσης  να ευχαριστήσουμε για τις ευγενικές χορηγίες τους τον κ.  Δ.Τσιγαρίδα, τον κ.  Σ.Βίλλιο  και την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π Μεσολογγίου Παρασκευή Μπαλτά – Πετρονικολού».

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας εορτάστηκε σήμερα στο χώρο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ι.Π. Μεσολογγίου, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου.

Στο μήνυμά του προς τα μέλη και τους εργαζόμενους της Δομής για την σημερινή μέρα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Στους συνανθρώπους μας που διανύουν την Τρίτη ηλικία, οφείλουμε σεβασμό, τιμή και πάνω απ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα έχουν προσφέρει στις νεώτερες γενιές. Η θεσμοθετημένη παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας είναι μια ευκαιρία γιορτής. Ωστόσο, Ο Δήμος φροντίζει ώστε οι συνάνθρωποί μας να έχουν την θέση που τους αξίζει κάθε μέρα, ενισχύοντας και στηρίζοντας τις δομές της φιλοξενίας τους, με αίσθημα συνείδησης κι ανθρωπιάς». Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γεώργιος Σωτηρακόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρ. Μαντέλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Δαουτίδης, η πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γερ. Γούργαρη, oι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρ. Μασαούτης και Θυμ. Γερολυμάτος,  η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολ. Δασκαλή και το μέλος Α. Σπανός, εκπρόσωποι του Σελίβειου Γηροκομείου Ι.Π. Μεσολογγίου και αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Π. Μεσολογγίου.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αιτ/νίας και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου σας προσκαλεί σ’ ένα Αφιέρωμα στην Ευαίσθητη Τρίτη Ηλικία το Σάββατο 08.12.2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 

Η Δ/νση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετισμοί

Σύντομη παρέμβαση της φιλολόγου κας Μπεκούλη Ευδοξίας με θέμα:

«Η πρόσληψη του ‘γήρως’ από τον άνθρωπο στο διάβα του χρόνου»

Προβολή video

«Τι είναι αυτό»

«Συμβουλές ενός Πατέρα προς το Γιο»

Θεατρική Δράση: «Οίκος Ευγηρίας» του  Μανώλη Κορρέ

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Σπυρέλη Βαΐα, ΠΕ01

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ:

Γυναίκα: Πάνου Ραφαέλλα (Β1)

Λούπας: Ρούπας Ηλίας (Β1)

Κουρής: Καλόφωνος Δημήτρης (Γ1)

Τρύφων: Γιαννακάκης Ευάγγελος (γ1)

Όλγα: Τρομπούκη Σπυριδούλα (γ1)

Φώφη: Γιολδάση Νεφέλη (Β1)

Ευανθία: Καλοφώνου Ελένη (Α3)

Νανά : Μηλιώνη Ευθυμία (Α3)

Τσίλιας: Κατσακιώρης Γιώργος (γ1)

Μούρτος: Μακρυγιάννης Ευάγγελος (Β1)

Μουσική Επιμέλεια: Λάσκαρης –Βέρρης Βασίλης, Μηλιώνη Ευθυμία

Τραγούδι: Μηλιώνη Ευθυμία

Κοστούμια: Μπάδα Μαρία, Μακρυγιάννη Ευανθία

Εισήγηση – Ομιλία από τον κ. Ζαρκαλή Δημήτριο, Επιμελητή Ψυχιατρικής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αιτ/νίας με θέμα:

«Ψυχολογική προσαρμογή στην περίοδο της τρίτης ηλικίας»

Εισήγηση – Ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο πατήρ Χριστοφόρο Χρόνη, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ζευγαρακίου με θέμα:

«Η προσφορά της τρίτης ηλικίας στο κοινωνικό»

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Γυμνασίου – Λυκείου (Προχωρημένο)

Μουσική Διδασκαλία: Ντάνος Πέτρος

Πες μου παππού (Στίχοι – Μουσική: Άκης Πάνου)

Ο πενηντάρης  (Στίχοι – Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας)

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: Ζουλούμης Σωτήρης, Δημητρίου Αλέξανδρος, Μπανάκας Νικόλαος, Ντάλλας Γιώργος, Κυριλής Γιώργος, Μαμασούλας Γιώργος, Μπανάκας Παναγιώτης

ΚΙΘΑΡΑ: Ζαχαράκης Παναγιώτης

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Κουτσουπιάς Θεόδωρος

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ  Γυμνασίου – Λυκείου (Προχωρημένα)

Μουσική Διδασκαλία: Σταθόπουλος Άγγελος, Φεγγούλης Σεραφείμ

Τζιβαέρι (Τραγούδι καθιστικό με θέμα τον ξενιτεμό και προέλευση από τη Λέρο Δωδεκανήσων)

Αρχοντόπουλο (Δημοτικό Ηπείρου)

Τι ήθελα και σ΄ αγαπούσα (Παραδοσιακό Κοζάνης)

Μαραίνομαι ο καημένος ( Δημοτικό Ξηρομέρου)

Να΄ταν τα νιάτα δυο φορές (Δημοτικό Ρούμελης)

Ραστ (Αη-σημιώτικος σκοπός)

ΛΑΟΥΤΟ: Γιαννακάκης Βαγγέλης, Αδάμου Σωτηρία, Καρναβιάς Γιώργος,

Μπέστιας Θανάσης, Βασιλείου Δημήτρης, Κοκκινοβασίλης Θεοδόσης,

Στρεμμένος Γιάννης

ΚΛΑΡΙΝΟ:  Μπακάλης Μάριος, Γκρίζης Κωνσταντίνος, Ρεπάνης Γεώργιος

ΚΑΝΟΝΑΚΙ: Γιαννογιάννη Αικατερίνη, Σάλτης Αποστόλης, Τσέλιου Ελένη,

Κούρτη Σταματία, Αγγέλη Παναγιώτα, Παππά Φωτεινή, Καραντζίνη Κωνσταντίνα, Κονδύλη Δέσποινα, Κυριλής Γιώργος

ΣΑΝΤΟΥΡΙ: Κωστοπούλου Φωτεινή

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ: Σαγανάς Θεόδωρος, Στρεμμένος Κωνσταντίνος, Παπασπύρος Χρήστος

ΛΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Καραγεώργος Σέργιος

ΛΥΡΑ ΚΡΗΤΙΚΗ: Σαμαράς Ανδρέας

ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ: Ρούπας Ηλίας

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΙΟΛΙ: Καλφούντζος Αλέξης

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Καψάλη Κωνσταντίνα, Κανιούρη Κωνσταντίνα, Ζαρκάδα Δέσποινα

Ιατροκοινωνική εκδήλωση με τίτλο «Πρόληψη-Προαγωγή Υγείας στην Τρίτη Ηλικία», διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00-20:30, στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση θα αναπτύξουν πολύπλευρα θέματα που άπτονται της ποιοτικής βελτίωσης της ζωής των ηλικιωμένων, ομιλητές από τον επιστημονικό χώρο. Τα ζητήματα που θα αναπτυχθούν στις επιμέρους θεματικές ενότητες αφορούν την πρόληψη του γαστρεντερικού καρκίνου, την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, τον εμβολιασμός των ηλικιωμένων και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Να σημειωθεί ότι η μέριμνα, η πρόληψη και η προαγωγή Υγείας των πολιτών της Τρίτης Ηλικίας, συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ζωής τους, στη συνοχή του κοινωνικού ιστού, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη διατήρηση και βελτίωση των γνωστικών και σωματικών λειτουργιών των ηλικιωμένων.

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζοντας τις σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές και σωματικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα Τρίτης Ηλικίας, οργανώνει δράσεις ενημέρωσης γύρω από σοβαρά ιατρικά και άλλα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, αυτής της ευαίσθητης ομάδας πολιτών.

Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί έναν κύκλο ενημερώσεων σε Οίκους Ευγηρίας της Δυτικής Ελλάδος, με στόχο την ενημέρωση του προσωπικού τους σε θέματα, όπως: Κατακλίσεις και τρόπους αντιμετώπισης, άνοια και διαταραχές συμπεριφοράς των ηλικιωμένων, λειτουργικές διαταραχές και αντιμετώπιση, απάντηση ερωτήσεων και εξήγηση αποριών του προσωπικού από γιατρούς αντιστοίχων ειδικοτήτων.

Ομιλητές στις παραπάνω επισκέψεις είναι ιατροί, ειδικευμένοι, στελέχη της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας και της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, διαφορετικών ειδικοτήτων όπως νευρολόγοι, χειρουργοί και πνευμονολόγοι.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, από το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου και το Γηροκομείο Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου, ενώ για τη συνέχεια διαμορφώνεται ως εξής:

24/10/2018 στα Ιδρύματα :

α)Γηροκομείο, Αινείας ΙΚΕ Βάρδας, ώρα 8 π.μ.

β) Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Λεχαινών, ώρα 10.30 π.μ.

γ) Γηροκομείο, « Παναγία Καθολική» Γαστούνης, ώρα 1.00μ.μ.

δ) Γηροκομείο Πύργου «Ο Άγιος Χαράλαμπος», ώρα 3.30 μ.μ.

 3/11/2018 στα Ιδρύματα:

α)Γηροκομείο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος» Αιγίου, ώρα 8.30 π.μ.

β) Καλλιμανοπούλειο Ευγηρείο Καλαβρύτων , ώρα 11.30 π.μ.

 14/11/2018 στα ιδρύματα:

α)Γηροκομείο «Αλεξάνδρα» Νιφορέικα Αχαΐας ώρα 9.00π.μ.

β)Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο Πατρών, ώρα11.30 π.μ.

γ)Γηροκομείο «Αγία Σκέπη» Πατρών, ώρα 2.00μ.μ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία πραγματοποιήθηκε χθες 1 Οκτωβρίου 2018 εκδήλωση στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στα μέλη της δομής, απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, σημειώνοντας πως «Μέσα από τις υποδομές του, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου φροντίζει ώστε κάθε ημέρα του χρόνου οι ηλικιωμένοι να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες, υποστήριξη, σεβασμό και οφειλόμενη τιμή.

Η διοίκηση και το προσωπικό του ΚΑΠΗ  Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε κάθε ευκαιρία και με κάθε δυνατότητα, εκφράζουν τα ειλικρινή τους αισθήματα απέναντι στους συνανθρώπους μας που διανύουν την Τρίτη ηλικία, θεωρώντας τους αναπόσπαστα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η προβολή της ταινίας του Γιώργου Κορδελά «Η Ρόζα της Σμύρνης».

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία