Αγγελίες    Επικοινωνία

Χθες, 18 Ιουνίου, επισκέφθηκε τους χώρους του πρώην Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, ο Υπουργός Παιδείας κος Κ. Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Β. Κυριαζοπούλου, καθηγητές του Πανεπιστημίου και τους βουλευτές του Νομού, Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένο.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε, έγινε ανταλλαγή απόψεων και δηλώθηκε η πλήρης στήριξη στην νεοϊδρυθείσα Γεωπονική Σχολή. Από την ενημέρωση που έγινε προέκυψαν τα εξής :

 • Από την Δευτέρα 24 Ιουνίου αρχίζουν οι εργασίες καθαρισμού, ανακαίνισης και μετατροπής των κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη φάση λειτουργίας για την υποδοχή των φοιτητών.
 • Ταυτόχρονα ξεκινάει η ανάρτηση των ενημερωτικών πινακίδων τόσο στην εξωτερική είσοδο της Σχολής όσο και στους εσωτερικούς της χώρους.
 • Είναι ήδη έτοιμα τα πενταετή προγράμματα σπουδών και για τις πέντε Σχολές, Μεσολογγίου και Αγρινίου. Πέραν των κλασσικών μαθημάτων της κάθε σχολής, υπάρχουν και ειδικά μαθήματα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών.
 • Ορίσθηκε προσωρινός κοσμήτορας ο οποίος θα συντονίσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των πρώτων φοιτητών και για την πλήρη λειτουργία της σχολής από την 1η Οκτωβρίου 2019.
 • Πέραν των μελών ΔΕΠ που θα στελεχώσουν τα τμήματα με απόφαση της Πρυτανείας, δίνεται η δυνατότητα και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για την άμεση στελέχωσή τους.
 • Δίνεται παράταση ενός έτους για τις εκμισθώσεις ξενοδοχείων που αφορούν την φοιτητική μέριμνα όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.
 • Ιδρύονται δυο ινστιτούτα διετούς φοίτησης στα οποία θα εισέρχονται χωρίς εξετάσεις απόφοιτοι του ΕΠΑΛ αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Το αντικείμενο σπουδών θα έχει άμεση σχέση με τις ανάγκες της περιοχής και θα παρέχεται η αντίστοιχη πιστοποίηση. Έγινε έκκληση στους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας να διατυπώσουν προτάσεις, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να καθορισθεί και το αντικείμενο σπουδών.
 • Οι φοιτητές του πρώην Τ.Ε.Ι. παραμένουν στο Μεσολόγγι μέχρι την τελική αποφοίτησή τους.

Η Γεωπονική Σχολή σε πλήρη λειτουργία και σε βάθος πενταετίας θα συγκετρώνει περίπου 4.000 φοιτητές μόνο στο Μεσολόγγι και θα αποτελέσει πηγή απασχόλησης και εισοδήματος για την πόλη. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει όλοι μας να την αγκαλιάσουμε και να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Κατόπιν των ανωτέρω, θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το όλο εγχείρημα και να δηλώσουμε την πλήρη στήριξή μας, ώστε η Γεωπονική Σχολή Αιτωλοακαρνανίας να εδραιωθεί, να συνδεθεί με την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για το καλό του τόπου μας.

Από Γραφείο Τύπου "Συμμαχία για το Μέλλον"

Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Αιτωλ/νίας που κάνει αναφορά σε δήλωσή μου σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για την έδρα της Γεωπονικής Σχολής.

Επί του συγκεκριμένου απαιτούνται οι παρακάτω διευκρινήσεις:

α) Πού είδαν οι συντάκτες της ανακοίνωσης ότι γίνεται λόγος για μεταφορά (!) της έδρας στο Μεσολόγγι; Δηλαδή είχε παρθεί καμία απόφαση για το Αγρίνιο και το γνώριζε το ΚΙΝΑΛ Αιτωλ/νίας;

β) Γνωρίζετε, ναι ή όχι, ότι με βάση το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ η Σύγκλητος παίζει κύριο και αποφασιστικό ρόλο και έλαβε τον απόφαση ΟΜΟΦΩΝΑ;

γ) Το ποιος διχάζει τους Αιτωλοακαρνάνες και την τοπική κοινωνία, μένει να αποδειχθεί στις 7-7-2019. Είναι τέτοιο το μένος σας κατά του ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο που σας απασχολεί είναι η “βαριά” του ήττα, χωρίς να σκέφτεστε το τι ακριβώς θα ακολουθήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτός εάν έχετε λάβει τις αποφάσεις σας…

δ) Η ακαδημαϊκή επάρκεια και τα ακαδημαϊκά κριτήρια είναι το πρωτεύον και όχι το συμφέρον των φοιτητών!

ε) Η Γεωπονική Σχολή Αιτωλ/νίας, εν κατακλείδι, μπορεί και πρέπει, όχι μόνο να υπηρετήσει την επιστήμη, αλλά και να υποστηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού μας.

στ) Με πολιτικές αποφάσεις του παρελθόντος – εάν ενθυμείστε βέβαια – έχει μετατραπεί με το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ το ΤΕΙ Μεσολογγίου σε… μαντρί για πρόβατα!

Συνεννοηθήκαμε νομίζω.     

 Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
"Εξωθεσμικός" παράγων
Απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο απόηχος των τριών εκλογικών αναμετρήσεων στην χώρα αλλά κυρίως των αυτοδιοικητικών στο δήμο μας, άφησε να περάσει “απαρατήρητη” μια όντως σπουδαία εξέλιξη. Ο λόγος για την απόφαση της Συγκλήτου των Πανεπιστημίου Πατρών η έδρα της νέας Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλ/νία να είναι το Μεσολόγγι!

Πρόκειται για μια απόφαση που τα επόμενα χρόνια θα σηματοδοτεί με κυρίαρχο τρόπο τις όποιες εξελίξεις για ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο Νομό μας – με πέντε (5) τμήματα – που αφενός δικαιώνει όλους όσους αγωνίσθηκαν για κάτι τέτοιο και αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις εδραίωσης μιας σχολής η οποία θα είναι άρρηκτα δεμένη με την πρωτογενή παραγωγή αλλά και με τα εν γένει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Στο χέρι όλων στο εξής είναι να εδραιωθούν και να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για μια πραγματικά ζηλευτή πανεπιστημιακή δραστηριότητα που θα υπηρετεί το νομό και τον τόπο μας, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα του παραγωγικού του μέλλοντος.

Από εδώ και στο εξής δεν είναι η ώρα των “νονών” της όποιας επιτυχίας αλλά η ώρα της πλήρους επιστημονικής, διοικητικής και οικονομικής στήριξης της Γεωπονικής Σχολής, ώστε στην πράξη να αποτυπωθούν τα θετικά αποτελέσματα της μελλοντικής της λειτουργίας.       

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Το Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 σε συνεργασία με τους συλλόγους σπουδαστών ΣΔΟ, ΣΤΕΓ-ΤΕ.ΤΡΟ.Δ και τους συλλόγους Εκπαιδευτικού, Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού και Διοικητικού Προσωπικού στην προσπάθεια του να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα στη χώρα μας και για να ενισχύσει την Τράπεζα αίματός τoυ που ιδρύθηκε το 2010.

Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά να στηρίξετε έμπρακτα την 17η Εθελοντική Αιμοδοσία του Τ.Ε.Ι που αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο αλληλεγγύης, συναδελφικότητας, χειραφέτησης και συλλογικού ενδιαφέροντος, αγάπης στη ζωή και τη δημιουργία.

Πιστεύουμε πως η παρουσία και συμπαράσταση σας θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

 Η αιμοληψία θα γίνει από την κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο Κτίριο Παλαιάς Διοίκησης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τ.Ε.Ι στο Μεσολόγγι από 10:00 μέχρι 14.00.

Σας υπενθυμίζουμε ότι χρήση του αίματος από την τράπεζα του Τ.Ε.Ι μπορούν να κάνουν οι αιμοδότες και οι συγγενείς τους (α΄βαθμού).

Οι κάρτες εθελοντών-αιμοδοτών θα συμπληρώνονται κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Στην αιμοδοσία μπορούν να συμμετέχουν και εθελοντές εκτός της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ.

Κατά την αιμοδοσία πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ ή την Κάρτα του αιμοδότη.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι στο Μεσολόγγι τηλέφωνο 2631058421 ή στο e-mail: msvolou@teiwest .gr

ΔΩΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ

ΧΑΡΙΣΕ ΑΙΜΑ ΔΩΣΕ ΖΩΗ!!

 

Γιατί να γίνει κάποιος εθελοντής Αιμοδότης

 • Επειδή δεν υπάρχει φάρμακο που να μπορεί να αντικαταστήσει το αίμα.
 • Επειδή θέλει να βοηθήσει τους χιλιάδες συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.
 • Επειδή θεωρεί προσωπική του ευθύνη την κάλυψη της χώρας μας σε αίμα από την εθελοντική αιμοδοσία, γιατί δεν μας τιμά ως χώρα η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό.
 • Επειδή πρόκειται για μια ανώδυνη & ακίνδυνη διαδικασία, που διαρκεί λίγα λεπτά, αλλά από μια φιάλη αίμα μπορεί να σωθούν τρείς ανθρώπινες ζωές.

Επειδή ο εθελοντής αιμοδότης βιώνει ένα μοναδικό συναίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και γιατί πέρα από τα κίνητρα που δίνονται (δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σε αίμα για τον ίδιο ή την οικογένειά του, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, τιμητικές διακρίσεις, άδεια αιμοδοσίας), ο εθελοντής αιμοδότης νιώθει ότι προσφέρει ζωή στον πάσχοντα συνάνθρωπό του.

Μετά την πρώτη αιμοδοσία ο αιμοδότης παραλαμβάνει ατομική κάρτα όπου αναγράφονται η ομάδα αίματος του και οι μονάδες που έχει δώσει και την οποία πρέπει να κρατά κάθε φορά που δίνει αίμα ή όταν χρειαστεί αίμα για τον ίδιο ή συγγενή πρώτου βαθμού.

Διαδικασία αιμοδοσίας

Μετά από τη λήψη σύντομου ιατρικού ιστορικού, τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και του αιματοκρίτη ή της αιμοσφαιρίνης ο γιατρός της αιμοδοσίας κρίνει αν μπορείς να δώσεις αίμα τη δεδομένη στιγμή. Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία, που το μοναδικό ενόχλημα είναι ένα μικρό τσίμπημα από τη βελόνα και μετά απλά ανοιγοκλείνεις τη γροθιά σου για να διευκολύνεις τη ροή του αίματος.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα,μιας χρήσεως και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη.Επομένως κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθενείας είναι αβάσιμος και παράλογος.

 Η αιμοδοσία, διαρκεί μόνο 10΄ γίνεται ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.

 Αίμα χρειάζονται…

Τα 4000 άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά.

 • Όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες(λευχαιμία,αιμοροφιλία κ.ά)
 • Οσοι νοσηλεύονται με αιμορραγίες, εγκαύματα και οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια χειρουργική επέμβαση.
 • Οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων.
 • Ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν προβλήματα κατά τον τοκετό.

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος Αιμοδότης

Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-65 ετών μπορεί να δώσει αίμα.

Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι για τους άνδρες 3-4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2-3 φορές το χρόνο.

Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ πριν δώσει αίμα.

Ο αιμοδότης πρiν την αιμοληψία να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα (τυρόπιτα, τόστ, γάλα).

Κάθε πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος αιμοδότης, πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο γιατρό της Αιμοδοσίας, ο οποίος κρίνει τελικά για την καταλληλότητα της αιμοληψίας.

Μετά την Αιμοδοσία πρέπει να πίνετε υγρά, να αποφεύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για 1-2 ώρες.

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Τ.Ε.Ι ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 3/5/2019 έξι αδέσποτα που βρίσκονταν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και φροντίζονταν από φοιτητές του Ιδρύματος έβρεθησαν νεκρά από τους φύλακες.

Η γνωμάτευση του κ.Αλέξανδρου Παπανικολάου είναι δηλητηρίαση από φόλα. Τα υπόλοιπα που γλύτωσαν 4 τον αριθμό προσπαθήσαμε να τα πιάσουμε και να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο. Από αυτά καταφέραμε να πιάσουμε το ένα το οποίο απομακρύνθηκε. Τις επόμενες ημέρες θα φροντίσουμε για την απομάκρυνση των υπολοίπων εφόσον ξεπεράσουν τον φόβο τους και μας εμπιστευθούν. Αγνοούνται αλλά τέσσερα. Δυστυχώς, ο χώρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου εκτός από χώρος εγκατάλειψης από περαστικούς κατάντησε και χώρος εξόντωσης τους παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των φοιτητών που τα φρόντιζαν. Κάθε τέτοια πράξη είναι καταδικαστέα. Το πρόβλημα μεγάλο και χρειάζεται άμεσες και σωστές λύσεις.

Να σημειωθεί ότι έγινε καταγγελία στο ΑΤ Μεσολογγίου συνοδευόμενη με την ιατρική γνωμάτευση του κτηνιάτρου κ Αλέξανδρου Παπανικολάου ο οποίος μετέβη στον χώρο του ΤΕΙ και διαπίστωσε την αιτία του θανάτου των ζώων.

Σύλλογος προστασίας ζώων Ι.Π Μεσολογγίου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/05/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αποφάσισαν να ρημάξουν το ΤΕΙ Μεσολογγίου ξεκινώντας με το σχέδιο «Αθηνά» και ολοκληρώνοντας το καταστροφικό έργο με νόμιμο φυσικά τρόπο, τώρα με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ που είχαν αγοραστεί με τα χρήματα του Ελληνικού λαού για να μορφώνονται τα παιδιά του, τώρα πλέον σκορπίζονται στους πέντε ανέμους, μετά από νόμιμες αποφάσεις. Το πρώτο χτύπημα που δέχθηκε το ΤΕΙ Μεσολογγίου ήταν, εκτός από την γενικότερη υποβάθμισή του, η μεταφορά του ΘΕΚΑ στην Αμαλιάδα. Για πολιτικούς λόγους και μετά από παρέμβαση του...

 

Έφυγαν πανάκριβα μηχανήματα για το Παν/μιο Πελοποννήσου

Ένα άλλο πολύ σοβαρότερο ζήτημα έχει να κάνει με την μεταφορά μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων (ΜΥΠ), που σταμάτησε η λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2018, στο τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που είναι στην Πάτρα και με το νέο νομοσχέδιο εντάσσεται ως πανεπιστημιακό τμήμα στο Παν/μιο...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 02/05 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 54

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία