Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Σύνδεσμος Αιτωλικιωτών Αττικής "Ο Λιακατάς" ανακοινώνει:

Θα δούμε δύο παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Πριν τα Χριστούγεννα.

1 «.Απόψε αυτοσχεδιάζουμε.» Του Νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο. Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού (αίθουσα Τσίλλερ ). Στις 21.11.2018, ημέρα Τετάρτη, 5.30’ το απόγευμα. Μουσική: Μάνος Χατζηδάκις. Ανάμεσα στους ηθοποιούς και ο Αιτωλικιώτης Γιάννης Βογιατζής, τον οποίο και θα τιμήσουμε.

2. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», του Τσαρλς Ντίκενς. Σε διασκευή. Ένα μοναδικό θέαμα γιορτής και λάμψης που σαγηνεύει μικρούς και μεγάλους. Πέντε χορωδοί και πέντε μουσικοί επί σκηνής. Την Κυριακή, 09.12.2018, ώρα 7.00 το απόγευμα. Στη σκηνή του θεάτρου REX.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Πληροφορίες: 210.9612233, 210.7485306, 210.6124336.

Το Δ.Σ. του «Λιακατά»

Ένα ξεχωριστό δρώμενο με τίτλο «Αιτωλικό: Το παλιό ουζερί» έλαβε χώρα για άλλη μια φορά στα όμορφα σοκάκια του νησιού και πιο συγκεκριμένα απέναντι από την παλιά ταβέρνα του Χριστόπουλου, σε μια όμορφη πλατεία.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο Λιακατάς» απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για την γενέτειρά προετοιμάζοντας μια όμορφη εκδήλωση με σκοπό να αναβιώσουν οι παλιότεροι και να βιώσουν οι νεότεροι εκείνη την ατμόσφαιρα του παλιού ουζερί, με το γραμμόφωνο, τα ρεμπέτικα και τις λάμπες τις χρωματιστές. Με μπροστάρισσα την αεικίνητη πρόεδρο Μάγδα Βελτσίστα, τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο και άλλα μέλη του συλλόγου όλα είχαν ετοιμαστεί στην εντέλεια, ο χώρος γέμισε κόσμο και με την συνοδεία καλών μεζέδων και μουσικής οι γλεντζέδες Αιτωλικιώτες δεν άργησαν να στήσουν τον χορό. Πεντανόστιμα παστά, ελιές, σαλάτα, ψητή σαρδέλα και ούζο μοιράστηκαν σε όλα τα τραπέζια ενώ για την μουσική είχε επιστρατευτεί ο Πάνος Ακρίδας που ξεσήκωσε τον κόσμο από πολύ νωρίς.

Στην αρχή της εκδήλωσης προλόγισε η κα Βελτσίστα και ακολούθως τιμήθηκε ο καπετάνιος του πανηγυριού Γεράσιμος Τσίντζος για την μακρόχρονη παρουσία και συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα. Την πλακέτα έδωσε ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος που παραβρέθηκε με τον Τάσο Σκαρμούτσο και άλλους συνεργάτες του.

Η βραδιά κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη το όμορφο νησάκι, να ξεδώσει, να γλεντήσει και να βάλει στην άκρη έστω και για λίγες ώρες τα χρονίζοντα προβλήματα που το απασχολούν.

Συγχαρητήρια σε όλους από την ΑΙΧΜΗ.

Σωκράτης Στέλλιος

 

 

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/01/2018

 

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΑΙΤΩΛΙΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Όπως και σε προηγούµενο δηµοσίευµα αναφέραµε, ο Σύνδεσµός µας  θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο ΔΕΛΦΟΙ, στην Οµόνοια. Ώρα προσέλευσης: 11.

Θα προηγηθεί λειτουργία και αρτοκλασία στη µνήµη της Αγ' Αγάθης στον Ι.Ν. Αγίου Κων/νου Οµονοίας, από τον Αιτωλικιώτη ιερατικό προϊστάµενο π. Σεραφείµ Ρίβιο. Ο άρτος θα κοπεί και θα διανεµηθεί µε το τέλος της λειτουργίας, µέσα στην εκκλησία

Στο ξενοδοχείο θα απολαύσουµε τις ευχάριστες συνοµιλίες και τα κεράσµατα. Θα προσφερθούν: Καφές (ή τσάι), πορτοκαλάδα και βουτήµατα. Τιµή συµµετοχής: τέσσερα (4) ευρώ.

Ο Σύνδεσµος κερνάει άρτο, βασιλόπιτα και τα αιτωλικιώτικα γλυκά, ριβανή και χαλβά. Το φλουρί της βασιλόπιτας κερδίζει αυγοτάραχο.

Σας περιµένουµε!

 

Εκδηλώσεις του Ντολµά

Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου θα τιµηθεί στο Αιτωλικό η επέτειος του ολοκαυτώµατος του Ντολµά. ‘Οπως κάθε χρόνο, «Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ» θα συµµετάσχει. Καταβάλλουµε προσπάθεια να εξασφαλίσουµε ένα χαµηλό κόστος συµµετοχής. Για να µπορέσουµε, όσο το δυνατόν περισσότεροι να πάµε στο Αιτωλικό, να στηρίξουµε τη γιορτή και να τιµήσουµε τη θυσία των µαχητών προγόνων µας.

Το Δ.Σ. του Συνδέσµου Αιτωλικιωτών
Αττικής «Ο Λιακατάς»

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

 

Αγαπητή κυρία Βελτίστα,

Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός, σας εκφράζει τις θέρμες του ευχαριστίες για την υποστήριξη του συλλόγου «Ο Λιακατάς» στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα θέατρο συνόλου. Σε μια περίοδο οικονομικής λιτότητας για όλους προσπαθήσαμε να είναι το Εθνικό Θέατρο μια «ουτοπία» μέσα στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Nα προκαλέσουμε σκέψεις και να δημιουργήσουμε συναισθήματα, να προβληματίσουμε και να ψυχαγωγήσουμε, να αναπτύξουμε και να εκπαιδεύσουμε.

Εύχομαι, το Εθνικό Θέατρο να είναι ένα μέρος της ζωής σας και της καθημερινότητας σας. Τα εργαστήρια του, οι δράσεις και οι παραστάσεις του είναι εγγύηση για ποιότητα σκέψης και ζωής. Μια ανάσα στην καθημερινότητα σας»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ,

Στάθης Λιβαθινός

Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε στις σκηνές μας και να συνεχίσουμε την όμορφη συνεργασία μας.

Ευχόμαστε για μια ακόμα πιο δημιουργική και καλλιτεχνικά πλούσια σεζόν, αντάξια πάντα των προσδοκιών σας.

Με εκτίμηση,

 Δήμα Χαρά

Τομ. Μαζικών Πωλήσεων Εθνικού Θεάτρου

Την Κυριακή, 05.02.2017, κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Πρώτα λειτουργηθήκαμε στον Αγ. Κων/νο Ομονοίας, κοντά στον Αιτωλικιώτη ιερέα, προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Σεραφείμ Ρίβιο. Είχαμε και αρτοκλασία στη μνήμη της Αγ. Αγάθης.

Στο τέλος, η νεωκόρος την έκοψε και μας τη μοίρασε.

Στη συνέχεια, πήγαμε σε παρακείμενο ξενοδοχείο, ψηλά στον 8ο όροφο, με τα λουλούδια και την ωραία θέα. Εκεί, η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάγδα Βελτσίστα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Συμβουλίου για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε υγεία και καλή χρονιά. «Κάποιος λείπει απόψε από την ομήγυρη», σχολίασε, «κάποιος που δεν έλειψε ποτέ από την πίτα των Αιτωλικιωτών. Είναι ο καθηγητής μας, ποιητής και συγγραφέας Τάκης Καρβέλης. Πριν λίγες μόνο εβδομάδες βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών «για το σύνολο του ποιητικού του έργου». Και τον συγχαρήκαμε δημόσια γι’αυτό.Πολύ σύντομα μετά, άφησε τα εγκόσμια. Θαρρείς κι ο Θεός περίμενε να βραβευθεί πρώτα από την Ακαδημία Αθηνών και ύστερα να τον καλέσει κοντά του.»

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Και μετά, γέλια, αγκαλιάσματα, καφέδες και κεράσματα, τα παραδοσιακά γλυκά του Αιτωλικού ανάρπαστα. Στη συνέχεια, ο πατήρ Παναγιώτης Δασκαλοθανάσης, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του δε λείπει από τις εκδηλώσεις μας, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Και μοιράσθηκε στον κόσμο.

 

Ξεναγήσεις στα εκθέματα του Ερμιτάζ.

Οπως είχαμε προαναγγείλει, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήσαμε δεύτερη ξενάγηση στα εκθέματα από το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Μας κατέπληξε η συμμετοχή του κόσμου και το δέος με το οποίο προσέγγιζε τα εκθέματα. ( Οι ξεναγήσεις ήταν προσφορά του Συνδέσμου ).

 

Στην επέτειο της μάχης του Ντολμά. Σάββατο και Κυριακή, 4 και 5 Μαρτίου.

Πήγαμε με πούλμαν στο Αιτωλικό και λάβαμε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης της θυσίας του Ντολμά. Στους μαθητές του Λυκείου Αιτωλικού Νικόλαο Σφυρή και Ανδρέα Πανάρετο, που εκ μέρους του σχολείου τους και του Συνδέσμου μας εκφώνησαν τον πανηγυρικό της ημέρας, επιδώσαμε τιμητικές περγαμηνές.

Ενημέρωση: Η μεταφορά με το πούλμαν ήταν προσφορά του Δήμου. Εμείς ορίσαμε ένα συμβολικό τίμημα για τους μεταφερόμενους και το ποσόν που συγκεντρώσαμε το καταθέσαμε στο εργαστήρι « Αγία Ελεούσα».

 

Ο ετήσιος χορός μας. Στη «Μποέμισσα».

Κυριακή, 12 Μαρτίου. Οπως σας το είπαμε, έτσι έγινε. Κόσμος πολύς, κέφι πολύ, γλέντι και χορός. Εξαιρετικό το πρόγραμμα. Μαζί μας ήταν και η Αιτωλικιώτισσα καλλιτέχνης του τραγουδιού, Φόνη Μπότα, που πήρε το μικρόφωνο και μας απογείωσε. Και του χρόνου!

 

Ενημέρωση για το πρόβλημα του νερού. Κυριακή, 19 Μαρτίου.

Υστερα από αίτημα της « Επιτροπής Πολιτών του Αιτωλικού για το Νερό και τη Θάλασσα», ο Σύνδεσμός μας οργάνωσε κοινωνική εκδήλωση, όπου μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τούς Αιτωλικιώτες της Αθήνας σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το πρόβλημα του νερού στο Αιτωλικό και την εν γένει πορεία των εξελίξεων. Προσήλθαν αρκετοί Αιτωλικιώτες, αν και οι δρόμοι ήταν κλειστοί, λόγω του « Μαραθωνείου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αρκετά υψηλό επίπεδο και φιλικό κλίμα, αν και μερικές φορές, ορισμένοι ομιλητές συνέχεαν τη γνώση με τη γνώμη. Εμείς, ωστόσο, φρονούμε ότι προσφέραμε το καλύτερο δυνατόν.

Και μια υπόμνηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου, πάμε θέατρο. «Πόθοι κάτω από τις Λεύκες». Στο κεντρικό κτήριο – Τσίλλερ – του Εθνικού Θεάτρου. Πληροφορίες στην Πρόεδρο.

Για το Δ.Σ. του «Λιακατά»

Μάγδα Βελτσίστα

Κυριακή, 22.01.2017. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο και ξενάγηση στην έκθεση «Πύλη στην Ιστορία» από τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του μουσείου Ερμιτάζ της Αγ. Πετρούπολης. Οι εντυπώσεις ήταν συναρπαστικές και το Δ.Σ. αποφάσισε να επαναλάβει τη δραστηριότητα τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου. Οι ξεναγήσεις είναι προσφορά του Συνδέσμου.

Προγραμματιζόμενες:

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017. Λειτουργία με αρτοκλασία στον Αγ. Κων/νο Ομονοίας και στη συνέχεια Κοπή Πίτας στο ξενοδοχείο Golden City, Mάρνη 46, πολύ κοντά στην εκκλησία (βλ.ανακοίνωση 25ης/Ιαν.)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017. Δεύτερη ξενάγηση στα εκθέματα από το Ερμιτάζ, στο Βυζαντινό Μουσείο.

Σάββατο και Κυριακή, 4 και 5 Μαρτίου 2017. Μετάβαση με πούλμαν στο Αιτωλικό για να λάβουμε ομαδικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης της θυσίας του Ντολμά.

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017. Ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου. Στο ρεμπετάδικο «Μποέμισσα», Πειραιώς 69 και Αγ. Ασωμάτων 49, Θησείο (πολύ κοντά στον ηλεκτρικό). Δημήτρης Λεμπέσης, Θεοδοσία Στίγκα. Αλλά, όλη η ορχήστρα είναι εξαιρετικά  καλή. Και το πρόγραμμα, αληθινά σε ξετρελαίνει. Και η τιμή πολύ χαμηλή. Θα το χαρείτε!

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017. ‘Εχουμε ζητήσει άδεια επίσκεψης και ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Βρισκόμαστε σε σειρά προτεραιότητας.

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017.  Ένα ωραίο ανοιξιάτικο βράδυ πάμε θέατρο. «Πόθοι κάτω από τις Λεύκες», του Ευγένιου Ο’Νήλ. Στο κεντρικό κτήριο – Τσίλλερ – του εθνικού μας Θεάτρου.

Η μεγάλη ετήσια εκδρομή του Συνδέσμου θα γίνει  αρχές Μαϊου. Δεν έχει ακόμα καθορισθεί ο προορισμός και η τιμή. Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συνδέσμου Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο Λιακατάς»
Μάγδα Βελτσίστα

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία