Αγγελίες    Επικοινωνία

Από το Γραφείο του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γεώργιου Σωτηρακόπουλου γίνεται γνωστό ότι: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Ι.Π Μεσολογγίου Θ. Κουτσαγγέλη,το  προσωπικό και τα μέλη που μας τίμησαν με τη συμμετοχή, τη στήριξη, την προσφορά και την ευγενική  χορηγία τους συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του Κ.Α.Π.Η. την Τρίτη 1 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Για τους ίδιους λόγους θα θέλαμε επίσης  να ευχαριστήσουμε για τις ευγενικές χορηγίες τους τον κ.  Δ.Τσιγαρίδα, τον κ.  Σ.Βίλλιο  και την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π Μεσολογγίου Παρασκευή Μπαλτά – Πετρονικολού».

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του Αποστόλη και της Μαρίας Πετροτζόγλη καθώς και τους Παρασκευή Πετροτζόγλη, Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, Δέσποινα Πετροτζόγλη και Αθανάσιο Σύρρο για την δωρεά αντί στεφάνου, υπέρ των σκοπών του Ιδρύματος εις μνήμην του πολυαγαπημένου τους ανιψιού και ξαδέλφου τους Δημήτριο Βασ. Νασιόπουλο, πρώην Διευθυντού Ακτινολογικού τμήματος Νοσοκομείου Καραμανδάνειου Πατρών.   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Την κοινωνική διάσταση που πρέπει να έχει η πολιτική επεσήμανε ο Σπήλιος Λιβανός δίνοντας έμφαση σε δράσεις που θα στηρίζουν αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφτηκε σήμερα το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που ζουν εκεί αλλά και με το προσωπικό και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ο κ. Λιβανός στις επαφές που είχε εξήρε το έργο όσων στηρίζουν το Γηροκομείο το οποίο ιδρύθηκε το 1964 με δωρεά των επιφανών Μεσολογγιτών Σελίβου και Γιαïτση, τονίζοντας πως οι κοινωνικές δομές κατά βάση, όση υποστήριξη και να έχουν, εδράζονται πάνω στους ανθρώπους. «Αυτού του είδους η κοινωνική διάσταση είναι για εμάς η πιο σημαντική στην πολιτική, η πολιτική θα έπρεπε να έχει ως στόχο να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη» είπε επισημαίνοντας πως αυτός είναι και ο πυρήνας της κοινωνικής πολιτικής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Λιβανός μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις, στήριξη της επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να μπορεί το κράτος να υποστηρίξει τις κοινωνικές δομές χωρίς να προχωρά σε υπερφορολόγηση των πολιτών.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία είχε επισκεφθεί και πέρσι, συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Σελίβειο Γηροκομείο το οποίο αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό τη διοικητική μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Συντηρείται και λειτουργεί από τις προσόδους της ακίνητης περιουσίας του, τις εισφορές των φιλοξενούμενων τροφίμων και τις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Υγείας.

Σπήλιος Λιβανός

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

Στις άγιες ημέρες,που διανύουμε ως ένδειξη τιμής στους ηλικιωμένους, ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού Δημιουργικής Ανατροπής επισκέφθηκαν το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου.

Ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια κ. Θεοδώρα Κουτσαγγέλη για την λειτουργία του ιδρύματος, για το πως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη καθώς επίσης και για την εξέλιξη της κατασκευής της νέας πτέρυγας.
Συνομίλησαν με τους εργαζομένους και φιλοξενούμενους και αντάλλαξαν ευχές για καλή Ανάσταση.
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι είναι χρέος και τιμή η φροντίδα στην τρίτη ηλικία.
Μια κοινωνία αλληλεγγύης και προσφοράς οφείλει να έχει ψηλά στις προτεραιότητες της κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα και όλοι μαζί αδύνατοι και δυνατοί πρέπει προχωρούμε για την προκοπή και την δημιουργία στον τόπο μας.
Είναι ζήτημα τιμής για την ¨Δημιουργική Ανατροπή".

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού Δημιουργική Ανατροπή

Για την εξέλιξη των εργασιών στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε εκεί, δείχνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον, αλλά και το γεγονός ότι οι κοινωνικές δομές αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής.

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο που το οφείλουμε στους γονείς και στους παππούδες μας. Στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που το έχουν πραγματική ανάγκη» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας στη διάρκεια της επίσκεψής του, τονίζοντας ότι το έργο με τίτλο «Προσθήκη Νέας Πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 311.336 ευρώ, εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, «Προμηθέας ΑΤΕΒΕ», Βασίλης Στράτος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με προοπτική να ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη.

Για τις συνθήκες λειτουργίας του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου ο κ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για το νέο χρόνο και να συνομιλήσει με τροφίμους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν εγκάρδια.

Με την ανέγερση της νέας πτέρυγας στο «Σελίβειο» Γηροκομείο, δημιουργούνται επιπλέον 10 θάλαμοι διαμονής, που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη 24 τρόφιμους. Η αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών του κτιρίου, εξυπηρετεί πλήρως την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος, αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις που έχουν αυξηθεί, καθώς συνδέονται με τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική κρίση.

Συντήρηση και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, όπου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες επισκευής, συντήρησης και ανακαίνισης προϋπολογισμού 103.751,40 ευρώ. Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Προβλέπεται να εκτελεστούν οικοδομικές εργασίες, (αντικατάσταση των παλαιών ξύλινων θυρών και παραθύρων με αλουμίνια, μόνωση της ταράτσας του κτιρίου κ.α) ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες, τοποθέτηση ανελκυστήρα – πλατφόρμα για χρήση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Στη διάρκεια της επίσκεψης, εκτός από το ήδη ενταγμένο έργο συζητήθηκε η προοπτική ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια και συνεπακόλουθα τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κατσιφάρας συναντήθηκε με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μεσολογγίου Ελένη Λυμπεροπούλου, όπως επίσης με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο, τον γενικό γραμματέα Θεόδωρο Νταβανέλλο, καθώς επίσης και άλλα μέλη του Συλλόγου από τους οποίους ενημερώθηκε για τα λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου.

Κατά τις επισκέψεις του στο Μεσολόγγι τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας. Παρόντες ήταν επίσης ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Αναστάσιος Αλεξόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Νικόλαος Μασίκας και η μηχανικός του ίδιου Τμήματος Αναστασία Καραλή. Στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου παρευρέθηκαν επίσης ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Ευθυμίου.

 

Το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου επισκέφθηκε ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Σταμνάς για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η πρόεδρος Γεωργία Κορδόση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πέρασαν αρκετή ώρα με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Σελίβειο, συζήτησαν μαζί τους και τους έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους για τα Χριστούγεννα με υγειά και αγάπη. Η επίσκεψη, τους έδωσε μεγάλη  χαρά και ευχαρίστησαν το Σύλλογο.  

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία