Αγγελίες    Επικοινωνία

Ποδηλατούμε για την Λιμνοθάλασσα

Κοινό κάλεσμα 6 Φορέων-συλλόγων-ομάδων πολιτών, για ποδηλατοβόλτα, με στόχο την προστασία της Λιμνοθάλασσας: Saltsinistas, Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου, Messolonghi By Locals, 3o Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου - 3rd Primary School of Mesologhi, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Πολιτιστικό Κέντρο Ο.Τ.Ε Μεσολογγίου.

Η λιμνοθάλασσα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η λιμνοθάλασσα μας δίνει τη δυνατότητα να περπατάμε και να ποδηλατούμε δίπλα στα γαλήνια νερά της. Μας δίνει τροφή με τα νόστιμα ψάρια της. Μας χαρίζει μοναδικά ηλιοβασιλέματα και χρώματα που μας ταξιδεύουν.

Όμως, πολλές φορές της δείχνουμε ένα πολύ κακό πρόσωπο αφού την έχουμε γεμίσει με σκουπίδια, μολύνουμε να νερά της και την υποβαθμίζουμε χρόνο με τον χρόνο.

Επειδή η προστασία της λιμνοθάλασσας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που οφείλει να είναι βασική προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί:

 

Σάββατο 22 Ιουνίου

 17:30

Αφετηρία την Κεντρική Πλατεία και τέρμα το Παρατηρητήριο στην Ανατολική Κλείσοβα.

✔Στόχος είναι να αναδείξουμε την ομορφιά και την αξία της λιμνοθάλασσας.

✔Να παρατηρήσουμε τα πουλιά της με κιάλια και τηλεσκόπιο και να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα την αξία της.

✔Στόχος είναι να αναδείξουμε την αδράνεια και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών όσον αφορά την προστασία της λιμνοθάλασσας.

✔Στόχος είναι να γνωρίσουμε τη λιμνοθάλασσά μας.

 

Σε περιμένουμε να δράσουμε μαζί!

Μήκος διαδρομής: 5χλμ.

Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία (ώρα 17:30)

Τερματισμός: Παρατηρητήριο Ανατολικής Κλείσοβας

 

Τι χρειάζομαι;

- Καπέλο

- Νερό

- Αντηλιακό

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγριλιάς Μεσολογγίου διοργανώνει εκδρομή με ποδήλατα από την Αγριλιά στον Άγιο Γεώργιο Χουνίστας την Κυριακή 19 Μαΐου στις 10.30π.μ. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία της Αγριλιάς.

Τέσσερις ποδηλατικές διαδρομές σε Πάτρα, Μεσολόγγι - Αιτωλικό, Πάλαιρο - Μύτικα, και Λόγγο Αιγίου, θα διεξαχθούν από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό» που χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020, στο οποίο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχει ως ένας από τους 11 εταίρους.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο. Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF) και σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει το τμήμα από Μενίδι έως Δερβένι.

δηλώσεις συμμετοχής στο link:
http://www.ptapde.gr/epixeirhsiaka-programmata/ medcycletour

 

 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομίας στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στην δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

20/4

ΠΑΤΡΑ

4/5

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ

5/5

ΠΑΛΑΙΡΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ

11/5

ΛΟΓΓΟΣ- ΑΙΓΙΟ

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ποδηλατική διαδρομή Πάτρα, Σάββατο 20/04/2019 (10 χιλιομέτρων έναρξη – τερματισμός Λιμάνι Πάτρας)

2η ποδηλατική διαδρομή Μεσολόγγι  - Αιτωλικό - Μεσολόγγι, Σάββατο 04/05/2019 (23 χιλιομέτρων, διάρκεια μιας ώρας).

3η ποδηλατική διαδρομή Πάλαιρος - Μύτικας, Κυριακή 05/05/2019 (19 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία - λιμάνι – στον Πάλαιρο και τερματισμό στο λιμάνι του Μύτικα).

4η  ποδηλατική διαδρομή Λόγγος - Αίγιο (Αλυκή), Σάββατο 11/05/2019 (μέσω Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, με διέλευση από Σελιανίτικα, Άβυθο, Ροδοδάφνη, παραλία Αιγίου, Παναγία Τρυπητή και τερματισμός στην Αλυκή Αιγίου, ακολουθώντας τις οδού Ζωοδόχου Πηγής – Παυσανίου – Φιλοποίμενος).

Το έργο αποτελεί υποέργο του EuroVelo 8 -Mediterranean Route- Ευρωπαϊκές Ποδηλατικές Διαδρομές, προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που συνδέει όλη την Ευρώπη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εταίροι του Προγράμματος είναι: Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικο-κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα

 

Την 7η χρονιά διανύουν οι «Πεταλιές στο Αγρίνιο» και το γιορτάζουμε με μια επετειακή ποδήλατοβόλτα. Σας καλούμε λοιπόν στην όμορφη βόλτα μας στις γειτονίες του Αγρινίου, αυτή την Πέμπτη στις 21:30 στην πλατεία Δημοκρατίας!

Φροντίζουμε να προμηθευτούμε οπωσδήποτε φώτα εμπρός & πίσω, προαιρετικά αντανακλαστικά σε τροχούς, πηδάλια, ρούχα, κ.λ.π. και φοράμε ΠΑΝΤΑ το κράνος μας! Παιδιά κάτω των 16 ετών πρέπει πάντα να συνοδεύονται από ενήλικα! Οι γονείς πρέπει να έχουν πάντα το παιδί τους υπό την επίβλεψη τους, δίνοντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα.

 Φροντίζουμε να έρθουμε έγκαιρα στο ραντεβού μας. Δεν έχουμε αρχηγούς, είμαστε μόνο μια γελαστή παρέα συνοδοιπόρων που συνυπάρχουν αρμονικά στον δρόμο ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες και τίποτε άλλο. Τέλος ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του.

«Ο τόπος µας χρειάζεται υποδοµές»

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/03/2018

 

Επιμέλεια: Μάκης Κουτσαγγέλης

Ένας απ’ τους σκοπούς του γραφείου εθελοντισμού του δήμου μας, είναι τόσο η παρουσίαση των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας, όσο και η ανάδειξη του έργου και της προσφοράς τους στο κοινό καλό ως εργαλείο καλλιέργειας της παιδείας του εθελοντισμού.

Στην προσπάθειά μας αυτή η «Αιχμή» στέκεται αρωγός παραχωρώντας πολύτιμο χώρο για τη στήλη μας η οποία παρουσιάζει σήμερα τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ποδηλάτου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου».

Τα μέλη και το Δ.Σ. του συλλόγου αναφέρουν τα εξής:

 

Πώς θα παρουσιάζατε την ομάδα σας στους πολίτες του Δήμου μας;

Η σύσταση της ομάδας μας ξεκίνησε από μια παρέα φίλων με κοινά ενδιαφέροντα και αθλητικές δραστηριότητες, μα κυρίως με ιδιαίτερο ζήλο για την ποδηλασία. Οι διαδρομές μέσα από ορεινά και πεδινά μονοπάτια, δάση και παραλίμνιες περιοχές, αποκαλύπτουν κάθε φορά, μια απαράμιλλη ομορφιά πάντα διαφορετική από τις προηγούμενες. Αυτό είναι και η μοναδικότητα που σε σαγηνεύει και κάνει τη διαδρομή σου να μοιάζει με μια νέα περιπέτεια.

Η παρέα αυτή θέλοντας να μεταδώσει την αγάπη της για το άθλημα της ποδηλασίας, άνοιξε τις πόρτες της σε κάθε ενδιαφερόμενο που ήθελε να συμμετάσχει, συγκροτώντας έναν σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έτσι σήμερα, ο σύλλογος φίλων του ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου, απαρτίζεται από περίπου 50 μέλη.

 

Τι σημαίνει για σας εθελοντισμός;

Ο εθελοντισμός είναι φιλοσοφία, είναι παιδεία, είναι πολιτισμός, είναι τρόπος ζωής. Οφείλουμε να τον διαδίδουμε με κάθε τρόπο γιατί μέσα από αυτόν και σε συνάρτηση με τον αθλητισμό, ο άνθρωπος έχει πνευματική, ψυχική και σωματική ευεξία. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι παιδιά που μεγαλώνουν με γνώμονα τον εθελοντισμό, διαμορφώνουν μια πιο ισχυρή προσωπικότητα, απαρτιζόμενη από αυτοπεποίθηση, πνεύμα ομαδικότητας, συλλογικής εργασίας και κοινού στόχου. Παράλληλα, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, αποκτούν εμπειρία και ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες ικανότητές τους.

 

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στο μέλλον φιλοδοξούμε να μεταδώσουμε την ιδέα του εθελοντισμού και του αθλητισμού, σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες, γιατί πάνω απ΄ όλα, ο εθελοντισμός εστιάζει στο κοινό καλό, στη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας και κατ΄ επέκταση του Δήμου μας. Με στόχο τα ανωτέρω, η Δημοτική Αρχή, επιθυμούμε αλλά και οφείλει, να είναι σύμμαχός μας, να επικροτεί και να στηρίζει τέτοιου είδους ενέργειες.

 

Πείτε μας κάτι που αγαπάτε στο Δήμο και θα θέλετε να διατηρηθεί, αλλά και κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε.

Ζούμε σε μια πόλη με οικοσύστημα πλούσιο σε βιοποικιλότητα, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Όλοι μαζί πρέπει να εστιάσουμε στην προστασία και την ανάδειξή του μέσα από τον αθλητικό τουρισμό. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορεί να υποστηρίξει και να προσφέρει ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους υπάρχοντες συλλόγους, τρέξιμο δρόμου και βουνού, canoe kayak, ποδήλατο δρόμου και βουνού, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ελεύθερη πτώση, ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης κ.τ.λ., είναι μερικές από αυτές. Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο, να στραφούμε στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την προσέλκυση, την εξυπηρέτηση αλλά και την προστασία των αθλητών.

Η ύπαρξη ενός δημοτικού κολυμβητηρίου, η συντήρηση και η κατασκευή (ταρτάν στίβου) του ήδη υπάρχοντος σταδίου, αλλά και η δημιουργία περισσότερων ποδηλατοδρόμων, θα πρέπει να είναι στα πρωτεύοντα ζητήματα του Δήμου, όσον αφορά τον τομέα του αθλητισμού. Ο σύλλογός μας είναι στη διάθεση των πολιτών, τόσο για πληροφορίες όσο και για την ένταξή τους σε αυτόν, δεδομένου ότι ασχολείται με το άθλημα της ποδηλασίας.

Κλείνοντας τη συνέντευξη αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, που μας έδωσε το βήμα να παρουσιάσουμε το σύλλογό μας και να εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, αλλά και την εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» για τη φιλοξενία της.

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Στις 23 Ιουλίου Κυριακή θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator mtb  ανδρών και γυναικών άνω των 17 ετών. Ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, σε σφραγισμένη πίστα στον παραλιακό δρόμο της παραλίας Ψανή (με εκκίνηση τον φλοίσβο και τερματισμό την παλαιά πλαζ), που διαμορφώνεται σε πίστα mtb, με ράμπες, άλματα, κορμούς κ.α. που θα εντυπωσιάσει αθλητές και θεατές. Διοργάνωση που θα αναδείξει τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας για το ξεχωριστό αυτό άθλημα, που γίνετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε», οι οποίοι  προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, να δώσουν το παρών, χειροκροτώντας τους κορυφαίους αθλητές μας και απολαμβάνοντας ένα υπέροχο θέαμα.

Χορηγοί είναι: VOLVO Cross Country, ARLA protein milk, ALCATEL , ΦΑΓΕ, LURPAK, ΝEA ΟΔΟΣ, και υποστηρικτές:  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ADVANCE travel, MINOAN LINES , DEPEND sports, IDEAL, SHIMANO, SCOTT, KENDA, CUBE, ZELVEGIAN, FIRST AID AMBULANCE .

Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου  καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία