Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

 

Του Πάνου Παπαδόπουλου
Δημοτικού συμβούλου - Διοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου

 

Αγαπητή ΑΙΧΜΗ,

Η εκλογική αναμέτρηση Μαΐου - Ιουνίου 2019 είναι πλέον παρελθόν. Οι συνδημότες - συνδημότισσές μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έπραξαν το αυτονόητο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Απομάκρυναν τον κ. Καραπάνο από το δημαρχιακό αξίωμα, αντιστεκόμενοι ομόθυμα και συντριπτικά σε πρακτικές που δεν έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Το τοξικό νέφος και μίσος που “συσσώρευσε” στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ο κ. Καραπάνος και οι συν αυτώ, χρειάζεται πολύ κόπο και πολλή δουλειά για να εξαλειφθεί. Και βέβαια κάτι τέτοιο ούτε με ευχολόγια, ούτε με εξαγγελίες που δεν θα γίνουν πράξη, θα επιτευχθεί.

Αποδείχθηκε ότι οι λογικές της κατασυκοφάντησης, του τραμπουκισμού και των εκβιασμών ήταν στην ημερήσια διάταξη, επηρέασαν πολύ κόσμο, αλλά το "ανταλλακτικό" στη συγκεκριμένη περίπτωση βρέθηκε στον Β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, που ο κ. Καραπάνος με την ψήφο της ευρείας πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, ρίχθηκε στον κάλαθο της ιστορίας!

Το να εξιστορήσει κανείς - ενδεχομένως κουράζοντας - το τι έχει συμβεί αυτά τα πέντε χρόνια μπορεί να είναι για κάποιους περιττό, αλλά για τη συλλογική μνήμη επιβάλλεται να είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη. Κάποιοι, λοιπόν, δεν έχουν μάθει να χάνουν. Ήθελαν μόνο να κερδίζουν. Ας πρόσεχαν!

Κοντά σ’ αυτά, μετά την εκλογική ήττα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, έχουμε και δηλώσεις στελεχών της που θυμίζουν "μετανοιωμένες Μαγδαληνές" ή "αθώες περιστερές", ότι τώρα όλοι θα πάμε για το κοινό καλό(!) την στιγμή κατά την οποία όταν ήταν διοίκηση στο Δήμο, το μόνο καλό(;) που υπηρέτησαν, ήταν το βόλεμα των δικών τους παιδιών, παρά τον πακτωλό χρημάτων που τους "προίκισε" η κεντρική εξουσία και η Περιφέρεια.

Και φυσικά ο κ. Καραπάνος θα καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες, ότι ήταν ο μοναδικός Δήμαρχος τα τελευταία είκοσι χρόνια που δεν παρέδωσε ένα μεγάλο και ζωτικής σημασίας έργο για την πόλη και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου!

Επομένως, το πρώτο μέλημα, κατά την προσωπική μας άποψη, της νέας δημοτικής αρχής ακούει στο όνομα: ΚΑΘΑΡΣΗ!

Κάθαρση παντού. Στο Δήμο, στο Πνευματικό Κέντρο, στην Κοινωφελή Επιχείρηση και την ΔΕΥΑΜ. Διαχειριστικός έλεγχος παντού από εξειδικευμένα σώματα της δημόσιας διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών.

Κάτι τέτοιο αποτελεί καθολική απαίτηση ΟΛΩΝ και οφείλει η νέα δημοτική αρχή, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της (1-9-2019) να έχει στη διάθεσή της πλήρη στοιχεία, να τα "βγάλει" στον αέρα και να τα διαβιβάσει αρμοδίως! Χωρίς αυτό το προαπαιτούμενο παρέλκει κάθε συζήτηση για οτιδήποτε άλλο στη διοίκηση και διαχείριση του Δήμου.

Ο νοών νοείτο...  

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου υπό την αιγίδα του Πνευματικού – Αθλητικού – Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Δημοτικών σχολείων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. στην Ανατολική είσοδο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

 

Κύκλο μαθημάτων με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821: ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας» διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η έναρξη του τριήμερου προγράμματος συνεργασίας θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 5.30 -9.00 μ.μ. στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου. Ακολούθως, ο Κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί:

Το Σάββατο 18/5/2019 ώρα 5.30 έως 9.00 μ.μ. και την

Κυριακή 19/5/2019 ώρα 9.30 π.μ. έως 13.00

Διδάσκουσα του Προγράμματος είναι η Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κυρία Μαρία Ευθυμίου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 20.00, την 5η Συνάντηση Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.

Στην Συνάντηση συμμετέχουν οι Χορωδίες: «Ορφέας» Αγρινίου, Τρίπολης, Φαιάκων Κέρκυρας και Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

Στις 13 και 14 Απριλίου 2019 το Πνευματικό-Κοινωνικό-Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην πόλη μας ιστιοπλοϊκό αγώνα για σκάφη OPTIMIST & LASER 4,7 με την ονομασία “ΘΥΣΙΑΣ 2019”.

Ο αγώνας εντάχθηκε στις εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου 2019 και πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Μεσολογγίου. Συμμετείχαν 26 αθλητές ηλικίας από 8 ετών και άνω, από τέσσερα Ναυταθλητικά σωματεία της δυτικής Ελλάδας που είναι τα παρακάτω: o Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας, ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρεβέζης, Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου “ΙΑΣΩΝ” και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.

Ο καιρός ήταν σύμμαχος και επέτρεψε στα μικρά καπετανάκια να επιδείξουν τις ναυτικές-ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6 Ιστιοδρομίες όπου ανέδειξαν τους νικητές. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας στις εγκαταστάσεις του ομίλου έγιναν οι απονομές στους νικητές και ακολούθησε μπουφές όπου επιμελήθηκαν οι μαθητές-σεφ της σχολής ΟΑΕΔ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του πνευματικού κέντρου κ. Τάσο Σκαρμούτσο, την Αντιπρόεδρο κα. Σοφία Λαναρά και τους υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους. Επίσης το Λιμενάρχη Μεσολογγίου κ. Μηλιάδη το προσωπικό του Λιμεναρχείου καθώς και το πλήρωμα του πλωτού σκάφους για την υποστήριξή τους. Το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου. Τον Δ/ντή τους μαθητές και τους καθηγητές της σχολής μαγειρικής τέχνης του ΟΑΕΔ για την προσφορά τους. Τους φίλους και τα μέλη που βοήθησαν στο στήσιμο της διοργάνωσης και του θαλάσσιου στίβου. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Ναυταθλητικά σωματεία, τους αθλητές τους και τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση μας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την μεγάλη χορηγία του Ομίλου Εταιριών Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ, της χορηγίας της ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΕ και της συνεχής στήριξης του Ξενοδοχείου LIBERTY και του cafe bar restaurant ΑΛΑΤΙΕΡΑ. Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου νιώθει υπερήφανος που μετά τις επιτυχίες του στην κολύμβηση – υδατοσφαίριση , κάνοε- καγιάκ , δύο αθλητές του κέρδισαν τα δύο πρώτα τους μετάλλια στην ιστιοπλοΐα και ξεκινά ένα νέο ταξίδι στον θαλάσσιο αθλητισμό. Επίσης δεσμευόμαστε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα γίνει θεσμός της πόλης μας και θα επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά: Κατηγορία Optimist Αγοριών: 1ος Χριστόπουλος Νίκος ΑΙΟΡ, 2ος Χολέβας Νίκος ΝOM, 3ος Δράκος Κων/νος ΝΙΟΠ. Οptimist Κοριτσιών : 1η Δούβλη Ανατολή ΝΙΟΠ, 2η Τζεφρίου Έλενα ΝΟΒ, 3η Έλενα Ντρε ΑΙΟΡ.

Optimist junior Αγοριών: 1ος Ζαχαράκης Δημήτρης ΝΟΒ, 2ος Κιτσαντάς Γεώργιος ΝΙΟΠ, 3ος Γεωργάκος Αχιλλέας ΝΙΟΠ. Optimist junior Κοριτσιών: 1η Ρίζου Πηνελόπη ΝΙΟΠ, 2η Φεγγάρη Βασιλική ΝΟΒ, 3η Κασσαβέτη Αδαμαντία ΝΟΜ.

Κατηγορία laser: 1ος Ηλιάδης Ισίδωρος ΝΟΙΠ, 2ος Ασημακόπουλος Αντώνης ΑΙΟΡ, 3ος Μαραζιώτης Θεόφιλος ΑΙΟΡ.

Γενική κατάταξη: 1ος Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρεβέζης, 2ος Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βόνιτσας, 3ος Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου ’ΙΑΣΩΝ‘, 4ος Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου. 

Το ΔΣ του ΝΟΜεσολογγίου

Ανησυχούσαμε και εμείς γιατί ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος έχει “σιγήσει”. Φρόντισε όμως να μας διαψεύσει. Με την υπ’ αριθ. 1083/5-4-2019 (ΑΔΑ: 639ΞΟΚΨΝ-Ψ1Ν) απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, ενέκρινε δαπάνη ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για πρόσληψη πρακτικογράφου στο Πνευματικό Κέντρο!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  1. Στην σχετική απόφαση δεν μνημονεύεται τεκμηριωμένο αίτημα περί της αναγκαιότητας (στοιχείο 3, της απόφασης).
  2. Πρακτικογράφος υπάρχει στο Πνευματικό Κέντρο, είναι υπάλληλος του Δήμου και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, εκτελεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα, ναι ή όχι;
  3. Οι συνεδριάσεις του Πνευματικού Κέντρου γίνονται συνήθως εντός ωραρίου εργασίας και ως εκ τούτου δεν προκύπτει ανάγκη διάθεσης σχετικής πίστωσης, εκτός εάν το Πνευματικό Κέντρο έχει τόση δουλειά. Εξάλλου, εξ όσων γνωρίζουμε, ορισμένοι υπάλληλοι λαμβάνουν και υπερωρίες.
  4. Η καθαρή αποζημίωση για εκτός ωραρίου συνεδριάσεις του πρακτικογράφου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέρχεται σε πενήντα (50) ευρώ!

Άραγε τι γίνεται εδώ κ. Σκαρμούτσο; Θα σας πούμε εμείς λοιπόν τι γίνεται.

Μήπως η συγκεκριμένη ανάθεση αφορά άτομο που εντάχθηκε κι αυτό στα ψηφοδέλτιά σας για τον παραπάνω λόγο;

Απαντήστε, διότι πολύ γρήγορα ενδέχεται να σας προδώσει το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 

Σελίδα 1 από 20

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία