Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 20.00, την 5η Συνάντηση Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.

Στην Συνάντηση συμμετέχουν οι Χορωδίες: «Ορφέας» Αγρινίου, Τρίπολης, Φαιάκων Κέρκυρας και Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί από το παράρτημα του Σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” στο Μεσολόγγι, την 18:00 ώρα της 06-03-2019, με Ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό, αναβάλλεται, λόγω εκτάκτου κωλύματος του Ομιλητή.

Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ.Ε.Β.Α στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Φεβρουαρίου 2019 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά στο Μεσολόγγι. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε η κ. Σταρακά, συμμετείχαν η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Πλώτα, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ. Τσολοδήμος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού – Διοικητικού Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Καπλάνης καθώς και η υπεύθυνη Υλοποίησης του Έργου κ. Δημητρούκα.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) συμβάλλει στην ανακούφιση των ασθενών ομάδων του πληθυσμού που απειλούνται από την φτώχεια, προάγει την κοινωνική συνοχή, ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωση και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά µε τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/ και βασικής υλικής συνδρομής, ενώ επίσης συνδυάζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων. Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας υλοποιεί την πράξη «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016» με συνολική δημόσια δαπάνη 4.697.244,88 ευρώ.

Στο πλαίσιο της παραπάνω Πράξης, από τις αρχές Οκτωβρίου του 2018 μέχρι και σήμερα, διανεμήθηκαν μεγάλες ποσότητες από τρόφιμα και από είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής. Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν :Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής, Κρέατα, Είδη Παντοπωλείου καθώς και Είδη Οπωροπωλείου.

Ο πληθυσμός των ωφελουμένων του παραπάνω Προγράμματος είναι περίπου 20.000 ωφελούμενοι σε όλον τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι διανομές των ειδών διεξάγονται μέσω των 11 συνεργαζόμενων Εταίρων με την Κοινωνική Σύμπραξη και σε 11 διαφορετικά σημεία διανομής καθημερινά. Ειδικότερα γίνονται διανομές στους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας, Θέρμου, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ακτίου – Βόνιτσας, Ξηρομέρου, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου & Αγ. Βλασίου, στο Σελίβειο Γηροκομείο καθώς και στο σύλλογο Γονέων & Φίλων ΑΜΕΑ Αλκυόνη.

Μέχρι σήμερα, η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, έχει προμηθευτεί και έχει διανείμει τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή αξίας μεγαλύτερης από 2.456.000,00 ευρώ και έχει στηρίξει αποτελεσματικά τις άπορες οικογένειες όλων των Δήμων. Μέσα από 26 διαφορετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, με προμηθευτές στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξασφαλίζεται η ομαλή προμήθεια και διανομή τροφίμων και η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ωφελούμενων. Όλες οι διανομές πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα, με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων και σύμφωνα με τον χρονικό προγραμματισμό του έργου. Η άψογη συνεργασία της ομάδας υλοποίησης  της Πράξης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με τα στελέχη της Περιφέρειας και τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων, αποτελεί τεκμήριο της μεθοδικότητας και της προσοχής που δίνεται στο έργο.

Αξίζει να τονιστεί ότι παρά το ότι οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά σύνθετες και το ότι ο αριθμός των ωφελούμενων αυξάνεται κάθε μήνα, καθώς προστίθενται συνεχώς ωφελούμενοι τόσο στο ΤΕΒΑ όσο και στο ΚΕΑ, η ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στις υποχρεώσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο και απέναντι στην Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος η οποία επιβραβεύει την πορεία εξέλιξής του.

Οι παραδόσεις των ειδών για την Κοινωνική Σύμπραξη γίνονται σε όλα τα σημεία ομαλά, αυτά παραλαμβάνονται και ελέγχονται από την Επιτροπή Παραλαβών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στην συνέχεια αυτά παραδίδονται από τον Υπεύθυνο των Διανομών/Αποθήκης του ΤΕΒΑ στους εταίρους προκειμένου να υλοποιηθούν οι διανομές στα οριζόμενα σημεία διανομής σε συγκεκριμένες και ώρες μετά από προηγούμενη τηλεφωνική ενημέρωση των ωφελουμένων του Προγράμματος από την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Υπολείπονται να συμβασιοποιηθούν άλλες τέσσερις (4) ομάδες τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής της πράξης, δεδομένου ότι αυτές βρίσκονται στο στάδιο διαπραγμάτευσης και πρέπει να γίνουν νέοι διαγωνισμοί καθώς στον πρώτο διαγωνισμό κηρύχτηκαν άγονοι.

Τέλος να σημειωθεί έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας να ενταχθεί και στη νέα Πράξη «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019» -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Π.Ε.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» με δημόσια δαπάνη 5.561.964,54 ευρώ. Έχει εγκριθεί η διακήρυξη για την προμήθεια ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής και Τροφίμων της πράξης και βρίσκεται στο στάδιο του ανοίγματος των προσφορών μετά από την ηλεκτρονική υποβολή. Η παραπάνω Πράξη αναφέρεται στην προμήθεια και διανομή 18 ειδών τροφίμων και 11 ειδών μη τροφίμων σε όλους τους δικαιούχους του ΚΕΑ οι οποίοι αποτελούν τους ωφελούμενους του Προγράμματος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε σχετικά : «Το ΤΕΒΑ ξεκίνησε ως ένα φιλόδοξο κοινωνικό πρόγραμμα το 2016 , το οποίο διεκδικήσαμε ως Περιφέρεια από το αρμόδιο Υπουργείο. Σήμερα 4,5 χρόνια μετά αισθανόμαστε δικαιωμένοι και μπορούμε να λέμε ότι οι προσπάθειες μας έχουν ορατό αποτέλεσμα .Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και θεωρούμε ότι διαφυλάξαμε στο ακέραιο σημαντικές αξίες όπως είναι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο μας που δοκιμάζεται στην περίοδο της κρίσης και της όξυνσης της κοινωνικής αδικίας. Νομίζω ότι αποτελέσαμε και αποτελούμε όλοι μαζί ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, δείχνοντας αλληλεγγύη στην πράξη. Θέλω να ευχαριστήσω για την πολλή μεγάλη συνεισφορά τους τα στελέχη της Περιφέρειας, την ομάδα υλοποίησης του ΤΕΒΑ, τους Εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης, τους δήμους, τους φορείς και, φυσικά, τους εθελοντές που συμβάλουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια η οποία δεν σταματά. Συνεχίζεται όσο οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια διότι υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και οργάνωση».

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει ζημιές και προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού.

Συνεργεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, βρίσκονται συνεχώς στα σημεία του οδικού δικτύου του νομού στα οποία επισημαίνονται προβλήματα και τα οποία δυσχεραίνουν την κυκλοφορία. Με συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις, κατά περίπτωση, προβαίνουν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τα εν λόγω καιρικά φαινόμενα.

Τέτοιες παρεμβάσεις, όπως επούλωση λάκκων, απομάκρυνση φερτών υλικών, άρση καταπτώσεων κ.α., είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετά κομμάτια του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα: στην Επαρχιακή Οδό Λεσίνι – Πεντάλοφο, στην Επαρχιακή Οδό Αγρίνιο – Αγγελόκαστρο, στην Επαρχιακή Οδό Αετός – Κατούνα, στην Επαρχιακή οδός Θέρμο – Ναύπακτος, στην Επαρχιακή οδός Καστράκι – Χαλκιόπουλο, στην Επαρχιακή οδό Πιτσινέϊκα - Ριγάνι και όπου αλλού κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση των συνεργείων των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, συνεχής είναι η προσπάθεια για την διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λαμπίρι – Όρια Νομού, όπου επιχειρείται διαρκής καθαρισμός του οδοστρώματος από φερτά υλικά και καταπτώσεις. Στο εν λόγω σημείο, όπου σημειώνονται και χιονοπτώσεις, επιχειρεί μηχάνημα συνεχώς της Π.Ε. Αιτωλ/νίας και ειδικό όχημα (αλατιέρα) ώστε να διατηρείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής. 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι έχουν αποσταλεί στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωμής και την πίστωση των ατομικών λογαριασμών των δικαιούχων 81 αιτήματα παραγωγών για την ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ έτους 2013 ( 3η πληρωμή ) και συνολικού ποσού 317.328,09 Ευρώ.

Η πληρωμή αυτή πραγματοποιείται μετά την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία από τους παραγωγούς και μετά από νέους διασταυρωτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

0 Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, που διεξήχθησαν για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων για την ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία) και αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 7 Δεκέμβρη 2018, όπου ψήφισαν συνολικά 102 συνάδελφοι, (Μεσολόγγι 62 - Αγρίνιο 40), η παράταξη μας, η Ταξική Συσπείρωση εργαζομένων, που εκφράζει τους συναδέλφους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κατάκτησε για πρώτη φορά την πλειοψηφία. Αναλυτικά είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Α. ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΔΡΩΝ ΕΦΤΑ (7)

ΨΗΦΙΣΑΝ 102

ΑΚΥΡΑ 1

ΛΕΥΚΑ 4

ΕΓΚΥΡΑ 97

Ταξική Συσπείρωση εργαζομένων 50 ψήφοι και 4 έδρες

Αδέσμευτη Κίνηση Υπαλλήλων 47 ψήφοι και 3 έδρες

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

Λιάπης Μιλτιάδης      39

Δακαλάκη Παναγιώτα 32

Βλάχος Φιλόχρηστος 18

Γρίβας Φίλιππος        22

Χήρα-Γκούμα Μάγδα  18

Σεϊτανίδης Θεόδωρος 18

Χουντής Γιάννης        16

Λιάγκας Παναγιώτης   15

Ντούλιας Θεόδωρος   14

Β. ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΟΛΟ ΕΔΡΩΝ ΔΥΟ (2)

ΨΗΦΙΣΑΝ 102

ΑΚΥΡΑ 1

ΛΕΥΚΑ 4

ΕΓΚΥΡΑ 97

Ταξική Συσπείρωση εργαζομένων 50 ψήφοι και 1 έδρα

Αδέσμευτη Κίνηση Υπαλλήλων 47 ψήφοι και 1 έδρα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

Βλαχόπουλος Νικόλαος           12

Παπαχαραλάμπους Δημήτριος  14

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΥΑΠΕ

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)

ΨΗΦΙΣΑΝ 102

ΑΚΥΡΑ 1

ΛΕΥΚΑ 4

ΕΓΚΥΡΑ 97

Ταξική Συσπείρωση εργαζομένων 56 ψήφοι και 2 αντ/ποι

Αδέσμευτη Κίνηση Υπαλλήλων 41 ψήφοι και 2 αντ/ποι

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

Λιάπης Μιλτιάδης        43

Δακαλάκη Παναγιώτα   29

Χήρα-Γκούμα Μάγδα   23     

Γρίβας Φίλιππος          18

Βλάχος Φιλόχρηστος   21     

Λιάγκας Παναγιώτης    17

Χουντής Γιάννης         15     

Σεϊτανίδης Θεόδωρος  15

Βλαχόπουλος Νικόλαος 11     

Ντούλιας Θεόδωρος     14

Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΝΤΕ (5)

ΨΗΦΙΣΑΝ 100

ΑΚΥΡΑ 1

ΛΕΥΚΑ 4

 ΕΓΚΥΡΑ 95

Ταξική Συσπείρωση εργαζομένων 57 ψήφοι και 3 αντ/ποι

Αδέσμευτη Κίνηση Υπαλλήλων 38 ψήφοι και 2 αντ/ποι

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

Λιάπης Μιλτιάδης      46     

Δακαλάκη Παναγιώτα 27

Βλάχος Φιλόχρηστος 21

Σεϊτανίδης Θεόδωρος 19

Χήρα-Γκούμα Μαγδαληνή 21     

Γρίβας Φίλιππος         18

Χουντής Γιάννης        14     

Λιάγκας Παναγιώτης   16

Βλαχόπουλος Νικόλαος 12     

Ντούλιας Θεόδωρος     12

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που με τη ψήφο τους τίμησαν την συνεπή, σταθερή κι αταλάντευτη στάση της παράταξης μας τα τελευταία χρόνια, στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων και την ανάκτηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και τους καλούμε να συστρατευτούμε όλοι, με αισιοδοξία και νέα ορμή, στην υπόθεση αυτή.

Ταξική Συσπείρωση εργαζομένων

Σελίδα 1 από 23

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία