Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια είχε την τύχη να μεγαλώσει κοντά στον Μεσολογγίτη άνθρωπο των γραμμάτων, Μίμη Λυμπεράκη, και τη σύζυγό του Νίτσα.

Από μικρή ηλικία είχε κλίση στις κατασκευές και ανέπτυξε νέες τεχνικές και ευρεσιτεχνίες στον χώρο των κατασκευών, της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών για αρκετές εκ των οποίων βραβεύτηκε. Αποτέλεσε μια χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική μορφή της πόλης μας. Αγαπητή και λιγομίλητη.

Σε έναν σύντομο γάμο αρχές του ’80 με την Τζένη Τσιμπουράκη, εγγονή του τ. δημάρχου Αθηναίων Στρατηγού Π. Κατσώτα, απέκτησε έναν γιο, τον Παυσανία Παπαγεωργίου, προσφάτως γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας.

Τη δεκαετία του ’90 συνέβαλε στη μεγάλη άνθηση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα συμμετέχοντας στην κατασκευή των πρώτων ελληνικών ιχθυογεννητικών σταθμών. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν σε δικό του εργαστήριο αποκλειστικά με τη μελέτη του τρόπου παρασκευής και της τεχνικής του παραδοσιακού προϊόντος του Μεσολογγίου, του αυγοτάραχου.   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019

 

Ενώπιον μιας πολύ δύσκολης κατάστασης βρίσκεται το κυβερνών κόμμα σε ότι αφορά τον εκλεκτό του για την πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ λένε πως η υποψηφιότητα Παπαγεωργίου είναι παρελθόν και αυτό γνωστοποιήθηκε εμμέσως πλην σαφώς και από τον ίδιο τον γ.γ. Δια Βίου Μάθησης στην συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Κυριακή που ήταν πολύωρη...

Εκεί παραβρέθηκαν τα μέλη της οργάνωσης, οι βουλευτές, ο Π. Παπαγεωργίου, ο Π. Παπαδόπουλος και άλλοι και για άλλη μια φορά φάνηκε το αδιέξοδο και η διάσταση απόψεων που επικρατεί. Ο κ. Παπαγεωργίου φέρεται δυσαρεστημένος για την στάση του...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Την υλοποίηση των περσινών εξαγγελιών που ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συνέδριο της Πάτρας ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλον οι κυβερνητικοί βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας. Για το νομό μας φαίνεται ότι ισχύουν τελικά τα όσα είχε κατά καιρούς παρουσιάσει ο συντοπίτης μας γ.γ. Παυσανίας Παπαγεωργίου. 

Όλα τα θέματα που αφορούσαν το μέλλον των τμημάτων και ιδρυμάτων για τους νομούς Αχαϊας και Ηλείας φέρονται να έχουν κλείσει. Σε συνέντευξή του βουλευτής της Αχαίας εχθές σε ραδιόφωνο της Πάτρας ανέφερε ότι θα γίνουν από τρία τμήματα σε Μεσολόγγι και σε Αγρίνιο, γεγονός που εύκολα μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα από φέτος στο campus του Μεσολογγίου που επισκέφτηκε και ο Υπουργός.

Το λογικό φυσικά είναι να γίνει και η έδρα στο Μεσολόγγι λόγω γειτνίασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και λόγω των τεράστιων υποδομών που διαθέτει.

Ωστόσο έντονη αντιπαράθεση υπάρχει στα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας. Ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος, μετά και την επίσκεψη μαζί με τον Π. Κουρουμπλή και φοιτητές του Αγρινίου στον Υπουργό Παιδείας, όλα δείχνουν ότι προωθεί ως λύση την έδρα της νέας Κοσμητείας στο Αγρίνιο με κριτήριο το μέγεθος της πόλης. 

Ο Γιώργος Βαρεμένος ψιθυρίζεται δε από συναδέλφους του που μιλούσαν χθες σε δημοσιογράφους ότι απείλησε ευθέως πως κάθε τι άλλο παραβιάζει κόκκινες γραμμές. Μάλιστα καλά διασταυρωμένες πληροφορίες υποστήριξαν πως ο βουλευτής παραπονιέται όπου βρεθεί για υποκινούμενες καταστάσεις στην Ι.Π. Μεσολογγίου εναντίον του και κατήγγειλε παρασκηνιακές πιέσεις, διεργασίες και παρεμβάσεις για να πάει η έδρα στο Μεσολόγγι που υποδεικνύουν τον Μεσολογγίτη γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Παυσανία Παπαγεωργίου. 

Εμείς με όλο το θάρρος ευχόμαστε το δεύτερο σκέλος να είναι αλήθεια! Για να δούνε βρε παιδί μου μια φορά και αυτοί πως είναι να είσαι από την πλευρά που μας έχουν καταδικάσει τόσα χρόνια!

Η Μαρία Τριανταφύλλου ακούγεται ότι με το σταυρό στο χέρι αναπτύσσει επιχειρήματα για το ότι η έδρα μπορεί και πρέπει να είναι στο Μεσολόγγι και για τον λόγο αυτό γίνεται συχνά αποδέκτης νουθεσιών για το τι μπορεί να να σημάνει αυτό για την πορεία της προς τις εκλογές αν δεν στηρίξει το Αγρίνιο...

Ο αντίλογος όσον προτείνουν το Αγρίνιο στα επιχειρήματά αυτά, είναι ότι το μικρό Μεσολόγγι από εκεί που δεν είχε πλέον τίποτα μέσα σε μια νύχτα βρίσκεται με τρία 5ετή πανεπιστημιακά τμήματα ενώ το μεγάλο Αγρίνιο που είχε τρία πανεπιστημιακά τμήματα μένει πάλι με τρία και συνεπώς δικαιούται την έδρα της Γεωπονικής Σχολής. Κάτι φυσικά που δεν έχει καμία βάση καθώς το Μεσολόγγι είχε αυτόνομο ΤΕΙ με επτά τμήματα...

Πληροφορίες λένε πως αρκετοί βουλευτές των άλλων νομών έχουν δυσανασχετήσει απ’ αυτήν την εξέλιξή καθώς και από την συμπεριφορά του πρύτανη του ΤΕΙ, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κολλάει το νομοσχέδιο εξαιτίας εσωτερικής αντιπαράθεσης στην Αιτωλοακαρνανία για άλλη μια φορά. Ο δε υπουργός επιμένει ότι πρέπει και και στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας να υπάρξει κοινή θέση και ωριμότητα.

Εμείς πάντως στο Μεσολόγγι τη μοίρα μας την ξέρουμε και να μας χαρίστηκε κάτι ποτέ, δεν το θυμόμαστε. Αν όμως πάει η έδρα της πανεπιστημιακής σχολής στα παρολίγον ΤΟΛ που παραχωρεί ο δήμος Αγρινίου και όχι στο οργανωμένο campus των εκατοντάδων στρεμμάτων, θα χορτάσουμε ωριμότητα...

Όπως και να ‘χει εκείνο που εξάγεται ως γενικότερο συμπέρασμα απ’ όλη αυτή την ανακατωσούρα είναι ότι η Πάτρα «κερδίζει» εμβληματικές σχολές όπως η Νομική και το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, μετεξέλιξη του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρινίου και στην Αιτωλ/νία τσακωνόμαστε για τα... κοκκαλάκια. Επιλέγεται δηλαδή και πάλι η Πάτρα για ένα τμήμα που θα μπορούσε κάλλιστα να μεγαλουργήσει στην Ι.Π. Μεσολογγίου, μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της χώρας με πληθώρα αρχαιολογικών θησαυρών.

Μήπως άραγε κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκά κριτήρια και αξιοποίηση των υπαρχόντων campus σημαίνει η εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» που ευαγγελίζεται η συριζέικη κυβέρνηση;

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019

Tην απόφασή του να μην διεκδικήσει εντέλει τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου γνωστοποίησε σε στενούς συνεργάτες και υποψηφίους του ο Δημήτρης Σταμάτης.

Από την Δευτέρα ο πρώην νομάρχης άρχισε ένα γύρο τηλεφωνημάτων για να ενημερώσει όσους τον πλαισίωσαν σε αυτή την προσπάθεια. Σε ό,τι αφορά τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση είπε ότι θα τους γνωστοποιήσει μάλλον σήμερα Πέμπτη με σχετική του ανακοίνωση. Η απόσυρση του ενδιαφέροντος Σταμάτη ήταν κάτι που ακουγόταν από καιρό. Βασιζόταν στην γενικότερη δυσκολία του ιδίου να...

 

Σαφής η ενίσχυση Λύρου

Σε αυτή την περίπτωση συγκροτείται πολύ ισχυρό ρεύμα για τον Κ. Λύρο ο οποίος ισχυροποιείται καθημερινά τόσο με νέα, άφθαρτα και «καθαρά» πρόσωπα, όσο και με έμπειρα στελέχη όπως ο πρώην...

 

Τι θα κάνει ο Παυσανίας

Το παζλ μένει να συμπληρωθεί μόλις αποκρυσταλλωθούν οι προθέσεις του Π. Παπαγεωργίου. Ο ίδιος επιμελώς έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις και έχει δώσει όλη την προσοχή του στην επόμενη μέρα του ΤΕΙ. Το θέμα αναμένεται να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/02/2019

 

Με µεγάλη διαχειριστική και πολιτική ωριµότητα ο Γενικός Γραµµατέας Δια Βίου Μάθησης Π. Παπαγεωργίου είχε αποφύγει την τελευταία περίοδο οποιαδήποτε δήλωση ή δηµόσια εµφάνιση γνωρίζοντας ότι ο αιφνιδιασµός, όταν έχεις να κάνεις µε πολλούς διεκδικητές των δοµών µας, είναι η καλύτερη στρατηγική.

Και το έκανε αυτό γνωρίζοντας οµολογουµένως ότι δυσκολεύει τον αγώνα του για την ανασυγκρότηση ενός µετώπου για τις Δηµοτικές Εκλογές. Είναι όµως η καλύτερη στρατηγική. Το διαπιστώσαµε αυτό και το 2013 όταν πιάνοντας δηµάρχους και βουλευτές στον ύπνο ξερίζωσαν µέσα σε µια νύχτα το ΤΕΙ από το Μεσολόγγι.

Ο Παυσανίας παλεύει µε νύχια και µε δόντια για να τελειώσει αισίως αυτή η κορυφαία διεκδίκηση του Μεσολογγίου που πατάει σε λογικές βάσεις περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της Δυτ. Ελλάδας. Ακόµη και αν αυτό τον... πηγαίνει πίσω στα εκλογικά, δηλώνει ότι δεν τον απασχολεί, αρκεί να γίνει πράξη η αναβάθµιση των Σχολών. Και στέλνοντας µήνυµα προς κάθε κατεύθυνση τονίζει ότι το θέµα ή τελειώνει σήµερα ή ο καθένας θα αναλάβει δηµόσια τις ευθύνες του... Τούτο αποτέλεσε και κεντρικό τίτλο στο πρώτο θέµα της ΑΙΧΜΗΣ εδώ και λίγο καιρό για το ΤΕΙ...

Χ.Ο.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου εμφανίζεται από τα μέσα ενημέρωσης να παλεύει με νύχια και με δόντια για την αναβάθμιση των Σχολών στο Μεσολόγγι.

Φέρεται μάλιστα να έχει και την καλύτερη στρατηγική επ' αυτού του ζητήματος καθώς και μεγάλη διαχειριστική και πολιτική ωριμότητα. Και πως όλα αυτά δυσκολεύουν τον αγώνα του για τη συγκρότηση ενός μετώπου για τις δημοτικές εκλογές.

Στο μεταξύ, όπως μας πληροφόρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε ομιλία του στην Κερασούντα, ο κατ' επανάληψη συνομιλητής του κ. Παυσανία Παπαγεωργίου και οικοδεσπότης του στις αμέτρητες επισκέψεις του ίδιου στην Αίγυπτο, Αλ Σίσι, ευθύνεται για την εκτέλεση εννέα μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας την περασμένη εβδομάδα. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι το λαϊκό κίνημα της Αιγύπτου που αγωνίζεται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη μεγάλη αυτή χώρα, για ελευθερία και πολιτικά δικαιώματα, με πολλά στελέχη του φυλακισμένα από το δικτατορικό καθεστώς Αλ Σίσι.

Ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου δεν έχει κανένα κύρος, κανένα απολύτως ανάστημα, καμία βαρύτητα για να επηρεάσει οποιαδήποτε εξέλιξη στα σοβαρά και σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο μας. Πρώτο, λοιπόν, να μην αυταπατόμαστε και δεύτερον, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το ΤΕΙ και τις Πανεπιστημιακές Σχολές στο Μεσολόγγι, ο ίδιος δεν είναι δυνατόν πλέον να "αναβαθμιστεί" στη συνείδηση των δημοκρατικών και ελεύθερων δημοτών του Δήμου μας, καθώς έχει επιδείξει κραυγαλέα έλλειψη επίγνωσης, απουσία συναίσθησης, πολιτικό κυνισμό και ανικανότητα.

Βασίλης Μπρούμας
ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ-ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία