Αγγελίες    Επικοινωνία

ΠΑΝ.ΣΥ: 30 χρόνια προσφοράς

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση των Αιτωλοακαρνανικών Συλλόγων των ετεροδημοτών Αττικής παρουσιάστηκε η επετειακή έκδοση του βιβλίου της ΠΑΝ.ΣΥ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (1989-2019), για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στη αίθουσα λόγου και τέχνης, της Στοάς του Βιβλίου, στην Αθήνα.

 

Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) και οι πέντε ομοσπονδίες μέλη της: Βάλτου (Ο.ΣΥ.ΒΑ) – Μεσολογγίου (Ο.ΣΥ.Ε.Μ) – Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν) – Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) – Τριχωνίδας (Ο.ΣΥ.Τ), έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, του επετειακού βιβλίου για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση της ΠΑΝ.ΣΥ. "(ΠΑΝ.ΣΥ) 30 χρόνια προσφοράς (1989 – 2019)".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 ώρα 19:00 στην αίθουσα λόγου και τέχνης, της Στοάς του Βιβλίου, της στοάς Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα.

Η παρουσία σας θα λαμπρύνει την εκδήλωσή μας!

Για το κεντρικό συμβούλιο

Ο πρόεδρος
Παναγιώτης Χολής

Η γραμματέας
Ευαγγελία Μπαμπάτσικου

Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας της στο πολιτιστικό χάρτη του νομού μας, εξέδωσε το επετειακό της βιβλίο με τίτλο: "ΠΑΝ.ΣΥ. 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (1989 - 2019)"

Το βιβλίο παρουσιάζει την εικόνα, την εξελεγκτική πορεία και τις αξίες που υπηρέτησε η ΠΑΝ.ΣΥ στη τριαντάχρονη πορεία της. Αναδεικνύει το ρόλο του εθελοντισμού μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και έργα, των εκατοντάδων μελών των πολιτιστικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, με στόχους τη σύσφιξη των σχέσεων των Αιτωλοακαρνάνων ετεροδημοτών, την επαφή με τη γενέτειρα, την διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προώθηση των θεμάτων που ενδιέφεραν και απασχολούν το Νομό μας.

Επιστημονικές και θεματικές ημερίδες, συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις βιβλίων, ενημερωτικές εσπερίδες, ψηφίσματα θέσεων για θέματα του Νομού, παρεμβάσεις στην κρατική εξουσία για θέματα Νομού, εθελοντικές δράσεις περιβάλλοντος και ανθρωπισμού, τιμητικές βραβεύσεις συμπατριωτών μας, χορευτικές ομάδες, θεατρικές παραστάσεις, Αιτωλοακαρνανική γιορτή, ανταμώματα και πολλές άλλες δραστηριότητες και παρουσίες.

Όλη η πορεία και η δράση της της σε ένα βιβλίο, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι Νέοι!

Είναι σημαντικό για κάθε τόπο στην ιστορική του διαδρομή, να έχει δραστήριους φορείς πολιτισμού και εθελοντικής προσφοράς, για το κοινό καλό και για όσα προάγουν τον άνθρωπο.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) και οι πέντε ομοσπονδίες μέλη της: Βάλτου (Ο.ΣΥ.ΒΑ)- Μεσολογγίου (Ο.ΣΥ.Ε.Μ.)- Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) - Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) - Τριχωνίδας (Ο.ΣΥ.Τ), έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, του επετειακού βιβλίου, για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση της ΠΑΝ.ΣΥ.

(ΠΑΝ.ΣΥ) 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (1989-2019)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 ώρα 19.00 στη αίθουσα λόγου και τέχνης, της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα.

Η παρουσία σας θα λαμπρύνει την εκδήλωση μας!

Για το κεντρικό συμβούλιο

Ο πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ

Η γραμματέας
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Προσέλευση 18.50

Έναρξη 19:00

19.05-19.15 Προλογίζει ο Παναγιώτης Χολής, πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ.

Για το βιβλίο και την ΠΑΝ.ΣΥ θα μιλήσουν:

19.15-19.30 -Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, επίτιμος πρόεδρος Ο.ΣΥ.Ν.
19.35-19.50 -Νίκος Μήτσης, ιστοριοδίφης -πρώην πρόεδρος Ο.Π.ΣΥ.Ξ
19.55-20.05 -Αλέκος Σάββας, συγγραφέας του βιβλίου, επίτιμος πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης: θα απαγγελθούν δυο ποιήματα: «Αγναντεύοντας τον Αχελώο» και «το μάζεμα της ελιάς» από τον δημοσιογράφο-ποιητή, Κωστή Τσιάκαλο.

20.10-20.25 Μουσικός επίλογος με τέσσερα τραγούδια.

20.30-20.55 Μικρή παραδοσιακή δεξίωση.

21.00 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

 ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΠΑΝ.ΣΥ

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΓΓΡΑΦΗ: ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

 ΧΟΡΗΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΑΟΥΝΗΣ.

 ΠΗΓΕΣ ΥΛΙΚΟΥ: ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΝ.ΣΥ

(Στην είσοδο της αίθουσας θα διατίθεται το βιβλίο προς πώληση.)

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 έφυγε αναπάντεχα και άδικα από τη ζωή, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα, ο συνοδοιπόρος, ο συνεργάτης, ο εθελοντής των πολιτιστικών σωματείων και λάτρης της κοινωνικής προσφοράς, ο ακούραστος Ξηρομερίτης, ο φίλος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΚΟΘΡΟΥΛΑΣ.

Ο Τάκης Κοθρούλας στέλεχος του πολιτιστικού κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία και επι πολλά χρόνια μέλος στο Κεντρικό συμβούλιο της ΠΑΝ.ΣΥ, υπηρέτησε με πίστη, δυναμισμό, αφοσίωση και τιμιότητα τους πολιτιστικούς συλλόγους. Αγωνιστής, ακέραιος χαρακτήρας, εξαιρετικά αγαπητός στους χώρους που δραστηριοποιούνταν, στους συναδέλφους του και στην κοινωνία, κόσμησε με την πολύχρονη δράση του το χώρο του πολιτιστικού κινήματος και των κοινωνικών αγώνων. Μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν μέλος του Κ.Σ της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου(Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και μέλος των Γεν. Συνελεύσεων της ΠΑΝ.ΣΥ, θέσεις που τίμησε από το 1993 ως το 2019.Υπηρξε πρόεδρος και επι πολλά χρόνια μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Κωνωπινιωτών «οι Άγιοι Απόστολοι»

Το Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ. εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και αναστέλλει για ένα μήνα τις προγραμματισμένες δράσεις του.

Αντιπροσωπεία του θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή του στη γενέτειρα του, Κωνωπίνα Ξηρομέρου.

Καλό σου ταξίδι φίλε Δημήτρη. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Το Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΠΑΝ.ΣΥ, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ στην Αθήνα, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 13:30 με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ.

Αρκετοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή και την ελπίδα. Είναι πολύ συγκινητικό να προσφέρεις αυτό που μπορείς σε κάποιους που το χρειάζονται σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες που ήρθαν και πρόσφεραν αίμα, τους ευχόμαστε να είναι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι στη ζωή τους. Με την ενέργεια τους απέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα και ο ανθρωπισμός δεν έχει εξαλειφθεί.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με περισσότερη ενημέρωση για ευαισθητοποίηση , ώστε να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερο απόθεμα αίματος για να είμαστε σε θέση να συμπαρασταθούμε στα μέλη μας και σε κάθε Αιτωλοακαρνάνα, στις πολύ δύσκολες στιγμές, που όλοι απευχόμαστε.

Η συμβολή όλων των αιμοδοτών και μη, είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί η ζωή είναι δώρο και οφείλουμε να το προσφέρουμε απλόχερα.

Ευχαριστούμε τον διοικητή του νοσοκομείου κο Γιώργο Δενδραμή και το ακούραστο, ευγενικό και με χαμόγελο προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ για την πολύ καλή συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε.

Για Το Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ

Πρόσκληση κοπή πίτας από την ΠΑΝ.ΣΥ.

Το Κ.Σ. της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) σας εύχεται Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά με  υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.

Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εορταστική εκδήλωση «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ»,  που θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα προσέλευσης  17:00-17:30,  στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL –Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, 210 7207000 (στάση Μετρό -  Ευαγγελισμός).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

17.00-17.30: Προσέλευση.

Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ –ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ.

Τιμητικές διακρίσεις - βραβεύσεις Αιτ/νων, για την προσφορά και το έργο τους:

ΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΣΜΥΡΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Συγγραφέας).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΈΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ - Ε.Ο.Ε.Δ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ (μουσικός - κλαρίνο).

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Αθλήτρια ρυθμικής κολύμβησης).

ΤΕΧΝΕΣ: ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ ΔΩΡΑ (Σκηνοθέτης).

ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΟΣ (Καθηγητής εικαστικών, Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Ελληνικοί χοροί από χορευτικές ομάδες, πολιτιστικών συλλόγων του νομού, με έδρα την Αττική.

Χορευτικό Συλλόγου Φλωριαδιτών. (Ομοσπ. Συλλ. Βάλτου)

Χορευτικό Συλλόγου Αριαδιτών. (Ομοσπ. Συλλ. Βάλτου).

Χορευτικό Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών «ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης». (Ομοσπ. Συλλ. Βάλτου).

Χορευτικό  Ομοσπονδίας πολιτιστικών. συλλόγων. Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

Χορευτικό Συλλόγου Μοναστηρακιωτών. (Ομ.. Πολ. Συλλ. Ξηρομέρου).

Χορευτικό Συλλόγου Στρανωμιτών. (Ομ. Συλλ. Ναυπακτίας).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Καφές – Τσάι – Χυμοί - Μπισκότα και Βασιλόπιτα, θα συνοδέψουν το εορταστικό απόγευμα.

 Θα γίνουν προβολές για τις δράσεις της ΠΑΝ.ΣΥ.

Θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ, ανθοφόρα φυτά ελπίζοντας να δώσουν επιπλέον  χρώμα στη ζωή σας.

 Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πολλά και καλά δώρα για κάλυψη μέρους των εξόδων της εκδήλωσης.

Είσοδος 5€/άτομο

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Χολής

Η Γ. Γραμματέας

Ευαγγελία Μπαμπάτσικου

 

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία