Αγγελίες    Επικοινωνία

Πρόγραμμα αναβάσεων 2019 - 20

14-15/9/19 31η ΣΟΣΔΕ Κοκκινόλακος - Μεσούντα

13/10/19 Αράκυνθος: Χούνιστα – Αγία Παρασκευή

10/11/19 Προυσός: Μονή Προυσού - Μαύρη Σπηλιά

08/12/19 Ναυπακτία: Αγία Κυριακή - Κορυφή Τσακαλάκι

19/01/20 Θέρμο: Πηγές Αγίας Σοφίας – Δίδυμοι καταρράκτες

16/02/20 Αράκυνθος: Κάτω Αμπέλια – Αγ. Νικόλαος Κρεμαστός -Καταρράκτης

15/03/20 Κλόκοβα: Ζέλιος - Κορυφή

05/04/20 Βαράσοβα: Άνω Βασιλική – Πηγάδι

1-2-3/5/20 2/5 Μονοδένδρι - Βίκος (Φαράγγι Βίκου)

3/5 Τα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου

17/05/20 Θέρμο: Καρέλι Ευήνου – Γέφυρα Αρτοτίβας

14/06/20 Τρύφος: Φαράγγι Νήσσης

 

Σημειώσεις:

Πριν από κάθε εξόρμηση δίδονται, με ιδιαίτερη ανακοίνωση, με e-mail στα μέλη μας αλλά και μέσω FB, τα λεπτομερή στοιχεία της κάθε διαδρομής και ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6972505607

Το σημείο συγκέντρωσης για τις εκδρομές μας, είναι ο χώρος μπροστά από την κύρια είσοδο του Κήπου των Ηρώων, σε ώρα που θα καθορίζεται κάθε φορά.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου διοργανώνει ανάβαση την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 σε Θέρμο, Πηγές Αγίας Σοφίας και Δίδυμους Καταρράκτες.

Το μήκος της πορείας: 5,1 χιλ. και η διάρκεια: 4 ώρες, υψομετρική διαφορά: 150 μέτρα.

Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων στις 8.00 π.μ. για μια από τις άγνωστες μαγευτικές γωνιές της Αιτωλοακαρνανίας.

Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται και ο καιρός αναμένεται καλός.

 

Όροι συμμετοχής:

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής σε αυτές.

Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.

Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας. Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.

Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

Σημειώσεις:

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες θα επικοινωνείτε, στο e-mail του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6972505607 και 6946974433.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου διοργανώνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ανάβαση στον Κλωκό. Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων στις 7.45 π.μ.

Ο Κλωκός βρίσκεται στην περιοχή του Αιγίου. Αφετηρία και επιστροφή είναι το χωριό Πτέρη. Ο καιρός αναμένεται καλός, με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα ελαφρώς χιονόπτωσης το απόγευμα.
Εξοπλισμός χειμερινού βουνού.

Μήκος πορείας: 8 χιλ.
Διάρκεια πορείας: 4 ώρες & 30 λεπτά
Υψομετρική διαφορά: 700 μέτρα
Υψόμετρο κορυφής 1.779 μ.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

 

Όροι συμμετοχής:

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής σε αυτές.  

Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει  καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία  και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.

Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.  Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία  και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.

Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

 

Σημειώσεις:

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες θα επικοινωνείτε, στο e-mail του συλλόγου mountaineering.mes@gmail.com και στα τηλέφωνα 6972505607 και 6946974433.

Ο ορειβατικός χιονοδρομικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου "Η Βαράσοβα" διοργανώνει ανάβαση του Παναιτωλικού (Περιστέρι-Καταφύγιο-Κόκα-Κατελάνος) το Σάββατο και την Κυριακή 15-16/12/2018.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων στην 1.00 μ.μ.

Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο χωριό Περιστέρι και θα ανέβουμε μέχρι το καταφύγιο με τα πόδια, περίπου 4,5 χιλ. σε δασικό δρόμο. Όσοι έλθουν με αγροτικά η 4Χ4 μπορούν να φτάσουν μέχρι το καταφύγιο.

Το βράδυ θα μείνουμε στο καταφύγιο, που θα έχουμε το σχετικό φαγοπότι και γλέντι, εν χορδαίς και οργάνοις, που σημαίνει ότι όποιος παίζει μουσικό όργανο, το φέρνει.

Το πρωί χωριζόμαστε σε δύο ομάδες:

Η μία θα κάνει την πιο εύκολη διαδρομή μέχρι την κορυφή Κόκα (1691μ.) και η άλλη την πιο δύσκολη μέχρι την κορυφή Κατελάνος (1924μ.)

Οι υπόλοιποι που δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις πορείες, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο γύρω δάσος και να θαυμάσουν την θέα προς την λίμνη Τριχωνίδα.

Η επιστροφή θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής.

Για περισσότερες πληροφορίες στους αρχηγούς των αναβάσεων : Παντελή Σκαρμούτσο (τηλ. 6972505607) και Βαγγέλη Λιβιέρης (τηλ. 6946974433)

Το καταφύγιο του Παναιτωλικού είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.170 μέτρων, είναι ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα και διαθέτει πλήρη κουζίνα, μεγάλο κεντρικό τζάκι, κοιτώνες και μπάνιο. Κόστος διαμονής στο καταφύγιο 10 ευρώ/άτομο.

Ώρες πορείας : Κόκα 4, Κατελάνος 7

Βαθμός δυσκολίας : Κόκα 1, Κατελάνος 3

O Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου διοργανώνει ορειβασία προς τον Αράκυνθο (Χούνιστα - Πόρτες - Αγ. Παρασκευή).

Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων
στις 8.30 π.μ.
Η άνοδος μέχρι την κορυφογραμμή θα γίνει από τις «πόρτες» και η κάθοδος από διαφορετική διαδρομή.
Η πορεία είναι μέσα στο δάσος βελανιδιάς που αυτή την εποχή παίρνει έντονο φθινοπωρινό χρώμα.
Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται.
Ο καιρός αναμένεται καλός.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή του Αρακύνθου είναι προστατευόμενη, με βάση τις συνθήκες Natura 2000 και Ramsar και ως εκ τούτου απαγορεύεται η συλλογή οποιωνδήποτε φυτών.

Μήκος πορείας : 6,2 χιλ.
Διάρκεια πορείας : 4 ώρες & 30 λεπτά
Υψομετρική διαφορά : 370 μέτρα
Βαθμός δυσκολίας : 1
Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

Πηγή: Aπό τη σελίδα του Ορειβατικού Συλλόγου στο facebook

Η νέα εξόρμηση του συλλόγου έχει ως εξής:

Αναχώρηση με Ι.Χ. την Κυριακή 26/3/2017, στις 8 π.μ. από τα γραφεία του συλλόγου στο Ξενοκράτειο.

Απόσταση 8.5 χιλ.  Διάρκεια διαδρομής 4,5 ώρες.  Υψομετρική διαφορά 800 μ.

Βαθμός δυσκολίας 2

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία