Αγγελίες    Επικοινωνία

Ύστερα από τριάντα τέσσερα συνεχή χρόνια, γεμάτος αναμνήσεις, εμπειρίες, και συγκινήσεις αποχωρώ σήμερα από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Πολιτεία που μου εμπιστεύτηκε, όλα αυτά τα χρόνια, σημαντικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία, με τελευταίο σταθμό την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές, τους Φορείς, τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τους πολίτες των περιοχών που υπηρέτησα, αλλά κυρίως όλους τους συναδέλφους – συνεργάτες μου, για την αγαστή συνεργασία που αναπτύξαμε όλο αυτό το διάστημα.

Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο τόσο της πρόληψης όσο και της καταστολής της εγκληματικότητας γεγονός που το αποδείξαμε με πράξεις, στην Δυτική Ελλάδα.

Παράγαμε, σημαντικό έργο σε ότι αφορά την καταστολή του εγκλήματος δίνοντας έμφαση στην οργανωμένη και βαριά εγκληματικότητα, με τις πολλές εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονταν σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, διάπραξης κλοπών και ληστειών, γενετήσιας εκμετάλλευσης προσώπων καθώς και εξαπατήσεων.

Καταφέραμε, να διαχειριστούμε με επιτυχία το μεταναστευτικό στην Πάτρα, δίνοντας έμφαση στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών

Επενδύσαμε, στην πρόληψη σχεδιάζοντας και συμμετέχοντας σε δράσεις αντεγκληματικού και ενημερωτικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε όλα τα αστικά και επαρχιακά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αίγιο, στην Κλειτορία, στην Κάτω Αχαΐα και σε άλλες περιοχές.

Ενδεικτικά, στο 1ο Θεματικό Πάρκο στην Ελλάδα για τον Εθισμό και τους κινδύνους του Διαδικτύου, εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από (5.100) μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ενώ στις ενημερωτικές δράσεις για την προστασία της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων, ενημερώθηκαν εκατοντάδες ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

Παραμένω ενεργός πολίτης και αρωγός στο κρίσιμο έργο που καθημερινά καλείται να επιτελέσει ο Έλληνας Αστυνομικός για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την αμέριστη στήριξη που μου παρείχε σε όλη μου την σταδιοδρομία.

Εύχομαι σε όλους υγεία και ευημερία!!!

Νικόλαος Κοτρωνιάς

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Ανδρέα Δασκαλάκη και Κωνσταντίνου Σκούμα.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο:

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, τους κατωτέρω έντεκα (11) Ταξιάρχους Γενικών καθηκόντων:

 1. Παρασκευά ΣΑΝΙΔΑ
 2. Αντώνιο ΡΟΥΤΖΑΚΗ
 3. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ
 4. Γεώργιο ΚΑΝΕΛΛΟ
 5. Πέτρο ΤΖΕΦΕΡΗ
 6. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ
 7. Ηλία ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ
 8. Ιωσήφ ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗ
 9. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ
 10. Σπυρίδωνα ΣΚΛΑΒΟ
 11. Νικόλαο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων:

 1. Χρήστο ΚΟΝΔΥΛΗ
 2. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ
 3. Εμμανουήλ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
 4. Γεώργιο ΠΑΠΠΑ
 5. Γεώργιο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ
 6. Ελευθέριο ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ
 7. Κωνσταντίνο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ
 8. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟ
 9. Νικόλαο ΣΚΑΡΤΣΗ
 10. Λουκά ΚΡΙΚΟ
 11. Λάμπρο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
 12. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗ
 13. Απόστολο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ
 14. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ
 15. Ανδρέα ΜΠΑΜΠΙΛΗ
 16. Σοφία ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
 17. Κωνσταντίνο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
 18. Χαράλαμπο ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
 19. Αστέριο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ
 20. Κωνσταντίνο ΔΟΥΒΑΛΗ
 21. Κωνσταντίνο ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗ
 22. Αντώνιο ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ
 23. Ιωάννη ΛΑΣΠΑ
 24. Παναγιώτη ΜΠΟΔΙΩΤΗ
 25. Μιχαήλ ΤΣΑΤΣΗ
 26. Νικόλαο ΤΣΕΤΣΙΚΑ
 27. Γεώργιο ΛΥΜΠΙΝΑΚΗ
 28. Γεώργιο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
 29. Θεόδωρο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ
 30. Παναγιώτη ΠΕΤΣΙΝΗ
 31. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ
 32. Κωνσταντίνο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
 33. Χαράλαμπο ΘΕΟΧΑΡΗ
 34. Παναγιώτη ΠΟΥΠΟΥΖΑ
 35. Χρήστο ΜΑΝΟΥΡΑ

Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κατωτέρω (19) Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

 1. Χαράλαμπο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ
 2. Δημήτριο ΣΙΟΡΕΝΤΑ
 3. Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ
 4. Μιχαήλ ΣΔΟΥΚΟ
 5. Γεώργιο ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ
 6. Κωνσταντίνο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
 7. Παύλο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
 8. Κώστα ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
 9. Μιλτιάδη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
 10. Κωνσταντίνο ΛΑΜΠΡΟΥ
 11. Δημήτριο ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ
 12. Πάρι ΝΙΚΟΥ
 13. Βασίλειο ΤΣΟΥΡΑ
 14. Δημήτριο ΚΟΡΟΜΗΛΑ
 15. Γεώργιο ΓΛΥΚΟΠΟΥΛΟ
 16. Γεώργιο ΚΑΤΕΡΗ
 17. Ευάγγελο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
 18. Γεώργιο ΤΣΑΜΑΔΙΑ
 19. Χρήστο ΠΕΤΣΙΝΟ

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμου Β΄ Ιγνάτιου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ σχετικά με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης στην Αττική και στην Δυτική Ελλάδα καθώς και την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται κατ΄ εξακολούθηση σε υποθέσεις σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Καλημέρα σας,

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε δυο πολύ σημαντικές υποθέσεις, που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και αφορούν στην εξάρθρωση πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται στη διάπραξη ιδιαίτερα σοβαρών αδικημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών ουσιών- κυρίως κοκαΐνης - σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 32χρονος αλλοδαπός, αρχηγός της, ενώ διακριβώθηκε ότι διακινήθηκαν συνολικά 3,5 κιλά κοκαΐνης το τελευταίο έτος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται συστηματικά στη σωματεμπορία και τη γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών.

Για την δεύτερη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά δέκα δράστες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται επίσης, και ο 37χρονος αλλοδαπός αρχηγός της, ενώ εμπλέκονται και δέκα επιχειρήσεις με έδρα την Αττική, οι οποίες λειτουργούσαν είτε ως γραφεία ραντεβού, είτε ως κέντρα παροχής υπηρεσιών μασάζ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκμεταλλεύονταν τουλάχιστον (37) γυναίκες, τις οποίες εξέδιδαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ εξακριβώθηκαν (185) περιπτώσεις μεταφοράς των εκδιδόμενων γυναικών στους υποψήφιους πελάτες.

Η αποδόμηση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων είναι αποτέλεσμα συστηματικών και ενδελεχών ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εργάστηκαν επίμονα και μεθοδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με αυτή την επιτυχία επιφέραμε ακόμη ένα δυνατό χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων, πλήττοντας αυτές τις μάστιγες στην ρίζα τους.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ το Διοικητή και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για τον επαγγελματισμό, την επιμονή και την μεθοδικότητα που επέδειξαν για μια ακόμη φορά, σε ότι αφορά στον χειρισμό ιδιαίτερα σοβαρών και ευαίσθητων υποθέσεων, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο σπουδαίες Υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Σας ευχαριστώ.

Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ

Καλημέρα σας,

Η μεθοδικότητα και ο επαγγελματισμός των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, απέδωσαν για ακόμη μια φορά καρπούς, καταπολεμώντας ουσιαστικά το οργανωμένο έγκλημα.

Στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε την οργανωμένη εγκληματικότητα στην βάση της, αποδομώντας τα εγκληματικά δίκτυα που ενέχονται σε υποθέσεις σωματεμπορίας αλλά και διακίνησης ναρκωτικών.

Θα ήθελα να λοιπόν να επαινέσω και να ευχαριστήσω τον Διοικητή και τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διότι απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η υπευθυνότητα, η μεθοδικότητα και ο επαγγελματισμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα πλέον αποτελεσματικά όπλα απέναντι στις οργανωμένες μορφές εγκλήματος.

Σας ευχαριστώ.

Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Καλημέρα σας,

Όπως σας ανέφερε ο κ. Γενικός θα σας παρουσιάσουμε δυο σοβαρές υποθέσεις, που για ακόμη μια φορά χειρίστηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Α΄ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ – Διακίνηση Ναρκωτικών

Η πρώτη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διάπραξη αδικημάτων στο πεδίο των ναρκωτικών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 27/2/2019, στην Αθήνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 30, 34 και 35 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί και πιο συγκεκριμένα ένας 52χρονος και μια 41χρονη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με τουλάχιστον ακόμη δεκατέσσερις άγνωστους συνεργούς τους, από αρχές του έτους 2018 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 32χρονο αλλοδαπό.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης, σε χρήστες της Αττικής και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον τρία κιλά και πεντακόσια γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διακινητές και αποθηκάριος, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost-phones), καθώς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την ανταλλαγή μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επεξεργάζονταν την ναρκωτική ουσία στην οικία του αρχηγού, την διαμοίραζαν σε μικρές ποσότητες, περίπου ενός γραμμαρίου, τις οποίες στη συνέχεια τις απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους φύλαξης (καβάντζες), απ’ όπου τις μετέφεραν με οχήματά, στα οποία είχαν διαμορφώσει ειδικές κρύπτες.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά :

(224,4) γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου),

(8,6) γραμμάρια κάνναβης,

πτυσσόμενη ράβδο και τρία μαχαίρια,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, και

πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης (sim).

Β ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ - Σωματεμπορία

Σε ότι αφορά στην δεύτερη εγκληματική οργάνωση από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ενέχεται στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 27/2/2019 στην Αθήνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44, 47, 48 και δυο 61χρονοι, καθώς και πέντε αλλοδαποί και πιο συγκεκριμένα, δυο άνδρες ηλικίας 37 και 42 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες ηλικίας 31, 33 και 38 ετών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο 37χρονος αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον συνελήφθησαν και τρεις αλλοδαπές εκδιδόμενες γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε πλημμέληματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Χώρα.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πρόεκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης αφού εντόπιζαν νεαρές γυναίκες, κυρίως υπηκόους Αλβανίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Μολδαβίας άλλα και Ελλάδας, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική τους θέση, αποσπούσαν την συναίνεση τους, προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που αποκόμιζαν.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκμεταλλεύονταν τουλάχιστον (37) γυναίκες, τις οποίες εξέδιδαν μέσω δέκα επιχειρήσεων με έδρες την Αττική, οι οποίες λειτουργούσαν είτε ως γραφεία ραντεβού, είτε ως κέντρα παροχής υπηρεσιών μασάζ και ήταν εξοπλισμένες με τηλεφωνικά κέντρα.

Την μεταφορά των γυναικών στους υποψήφιους «πελάτες» είχαν αναλάβει δώδεκα μέλη του κυκλώματος στα οποία είχε ανατεθεί ο ρόλος του μεταφορέα - «ταξιτζή» και παράλληλα του «προστάτη» των γυναικών.

Ο 37χρονος, είχε οργανώσει και διηύθυνε όλο το εγκληματικό δίκτυο, αναθέτοντας ρόλους, εντάσσοντας καινούρια μέλη και κανονίζοντας τη διανομή των γυναικών ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.

Τα κέρδη από την εκμετάλλευση των γυναικών είναι μεγάλα καθώς κάθε ραντεβού κοστολογούταν από 70 ευρώ έως 150 ευρώ, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούταν πληθώρα ραντεβού, με τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ανά ημέρα.

Διακριβώθηκαν ακόμη περιπτώσεις, στις οποίες οι εκδιδόμενες γυναίκες χρησιμοποιούνταν και ως μεταφορείς μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών («βαποράκια»), που τις παρέδιδαν σε υποψήφιους πελάτες.

Επιπλέον, οι δράστες για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα κυρίως αλλοδαπούς (ghost-phones).

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

πλήθος ψηφιακών συσκευών και φορητών ψηφιακών χώρων αποθήκευσης δεδομένων,

πλήθος από ατζέντες με σημειώσεις και

πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης (sim).

Επίσης κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και το χρηματικό ποσό των (25.000) ευρώ, ως προερχόμενα από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η παρουσίαση και μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις στον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνομικό Διευθυντή Ανδρέα ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗ.

Σας ευχαριστώ.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29-11-2018 στο γραφείο του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλου Παναγιώτη, επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Αιτωλίας κ. Ιωάννη Νταλαχάνη και του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαϊας κ. Νικολάου Κοτρωνιά.

Ο κ. Λουκόπουλος, κατά τη συζήτηση τόνισε το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ναύπακτος, ενώ ζήτησε ενίσχυση της δύναμης της αστυνομίας για ουσιαστικότερη αστυνόμευση.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Λουκόπουλος η Ναύπακτος είναι μια τουριστική πόλη ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η αστυνόμευσή της δεν πρέπει να είναι εποχική.

 

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων τους,  πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς και ο νέος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Βασίλειος Τσούρας.

Ο κ. Κατσιφάρας αφού συνεχάρη τους κ.κ. Κοτρωνιά και Τσούρα και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους, επεσήμανε ότι «η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και καθήκον της οργανωμένης Πολιτείας, με σεβασμό στα δικαιώματα  του πολίτη και με γνώμονα την προστασία της ζωής και της περιουσίας του».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε, επίσης, ότι η καλή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στις αστυνομικές αρχές είναι αυτονόητο ότι θα συνεχιστεί, σε όλα τα πεδία συναρμοδιοτήτων τους.

Προήχθη ο Νικόλαος Κοτρωνιάς

Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς παίρνοντας την θέση του Κων/νου Στεφανόπουλου.

Ο κ. Κοτρωνιάς ήταν μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Αχαϊας ενώ στο παρελθόν διατέλεσε και Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας, κατάγεται δε από τη Ναυπακτία.

Η ΑΙΧΜΗ εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία