Αγγελίες    Επικοινωνία

Ρήξη Καραπάνου µε ΝΔ;

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Διερράγησαν, όπως φαίνεται, οι σχέσεις του Νίκου Καραπάνου µε την Νέα Δηµοκρατία αν ερµηνεύσει κανείς την στάση του πρώην δηµάρχου στο δηµοτικό συµβούλιο της Τρίτης.

Ο κ. Καραπάνος συµφώνησε µε τον κ. Κοτσόργιο να µπει σε ψηφοφορία η διαδικασία έκδοσης ψηφίσµατος µε ζητούµενο την..

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Τα τρία τελευταία χρόνια αποτέλεσαν ένα κομβικό σταυροδρόμι για την διαδρομή της ΟΝΝΕΔ στο πολιτικό στερέωμα. Την αμφισβήτηση πριν από το συνέδριο επανίδρυσης την διαδέχεται πλέον η αναγνώριση και η μαζικότητα του 12ου συνεδρίου.

Στο διάστημα αυτό ωστόσο συνέβησαν πολλά. Πολλά από τα οποία τα διαχειρίστηκε όπως κανείς μας δεν το περίμενε ο Παύλος ή ο ψηλός όπως εμείς τον αποκαλούμε. Ο άνθρωπος αυτός έβαλε πλάτη και αφιέρωσε πολλές ώρες προσπαθώντας να χτίσει ένα υγιές μεταβατικό πολιτικό πλαίσιο της ΟΝΝΕΔ. Σε αυτό παρεμπιπτόντως συνέβαλαν πολλοί ωστόσο το μεγαλύτερο φορτίο το ανέλαβε ο Παύλος. Αυτός διαχειρίστηκε τεχνοκρατικά τις ισορροπίες που έπρεπε είτε να επαναφέρει είτε να διατηρήσει καθ' όλη την διάρκεια του μεταβατικού σταδίου. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Παύλο είναι κυρίως αυτά του ήθους, των αρχών και των αξιών, άτομο που τα λόγια του μετουσιώνονται σε πράξεις. Ευθείς και ειλικρινής.
Ο Παύλος λοιπόν είναι ο πιο κατάλληλος για να διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Κώστα Δέρβο καθώς μας βρίσκει συνοδοιπόρους στο όραμα του για μια ΟΝΝΕΔ ανοιχτή στην κοινωνία που θα ακούει τα προβλήματα της, θα στέκεται δίπλα στους πολίτες και θα τους εκφράζει δυναμικά και άμεσα.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια είμαστε δίπλα στον Παύλο, από την αρχή μέχρι το τέλος μαζί του.
Όλοι μαζί με τον Παύλο.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Νέας Δημοκρατίας
Κοντομήτσος Λάμπρος

Στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να τρέξει άμεσα το κυβερνητικό έργο αναφέρθηκε ο Σπήλιος Λιβανός επισημαίνοντας πως η ΝΔ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια για να είναι σήμερα έτοιμη.
«Υπήρχε μια μεγάλη προετοιμασία τα προηγούμενα χρόνια έτσι ώστε η κυβέρνηση της ΝΔ να ήταν άμεσα έτοιμη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα και την εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο κ. Λιβανός είπε πως το φορολογικό νομοσχέδιο βοηθά τη μεσαία τάξη, ενώ με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος είπε πως αποκομματικοποιείται η δημόσια διοίκηση, «Υπάρχουν ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές που έχουν στον πυρήνα τους τη βελτίωση της σχέσης πολίτη-κράτους και την πάταξη της γραφειοκρατίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός ο οποίος μίλησε και για τον νέο τρόπο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου όπου, όπως τόνισε οι συνεδριάσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια λογική αποσύνδεσης της πολιτικής από την εκτελεστική εξουσία. «Πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνοντας πως χρειάζονται λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της, θέτοντας παράλληλα ως στόχο τη δημιουργία μίας νέας σχέσης του κράτους με τον πολίτη.
«Ειναι μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η πολιτική. Να σταματήσουμε να τσακωνόμαστε για το χθες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το αύριο. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι συνολικά η πολιτική μας για την οικονομία να αγκαλιάζει το σύνολο της κοινωνίας. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταξική, εμείς θέλουμε να στηρίξουμε το σύνολο των πολιτών» είπε ο κ. Λιβανός.

Τον Γιώργο Στεργίου προτείνει για τη θέση του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με απόφασή του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ως αναπληρωτής του κ. Στεργίου προτείνεται ο Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει και τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος, που κατείχε μέχρι πρόσφατα ο Στέλιος Πέτσας, ενώ Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μπρατάκος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δήλωση Σπήλιου Λιβανού, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και νέου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ:

«Με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ. Με σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα θα ασκήσω το έργο μου στον ναό της Δημοκρατίας, στοχεύοντας αλλά και προσβλέποντας σε ένα διαφορετικό πολιτικό και κοινοβουλευτικό πολιτισμό με στόχο η Βουλή να ανακτήσει και πάλι τον ρόλο που της αρμόζει.»

Τον Μαργαρίτη Σχοινά πρότεινε για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το Μαξίμου, για την απόφαση του αυτή ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.

Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή: kathimerini.gr

Σελίδα 1 από 38

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία