Αγγελίες    Επικοινωνία

Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, γίνεται γνωστό ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 30 Αυγούστου 2019, το Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, λόγω εργασιών συντήρησης και επισκευών στο κτήριο.

 

Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι ο προγραμματισμένος από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαΐου Κύκλος μαθημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821: ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας», θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Οικογένειας Τρικούπη.

Για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο Δημοτικό Ωδείο 26310-27268.

Διδάσκουσα του Προγράμματος, είναι η Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κυρία Μαρία Ευθυμίου

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Παρασκευή 17/5/2019 ώρα 5.30 - 9.00 μ.μ.

Σάββατο 18/5/2019 ώρα 5.30 έως 9.00 μ.μ

Κυριακή 19/5/2019 ώρα 9.30 π.μ. έως 13.00

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα και το βιβλιοπωλείο Πολύπλευρο,  διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Βησσαρίας Ζορμπά – Ραμμοπούλου με τίτλο: «Το Ρόδο και η άκανθα Φόνοι στην αυλή των χαγάνων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στο Μουσείο Τρικούπη (οδός Τριαντάφυλλου Σπονδή στο Μεσολόγγι) και ώρα 19.00 μ.μ.

Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ενώ θα συντονίσει η αντιπρόεδρος Σοφία Λαναρά. Για το βιβλίο, θα μιλήσουν επίσης ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Δυτικής Ελλάδας Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος και η συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα παρουσιάσουν οι θεατρολόγοι Άννα Μανθάτη και Φοίβος Μαρκαντώνης.

Μια ξεχωριστή παράσταση απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στο Μουσείο Οικίας Τρικούπη στην Ι.Π. Μεσολογγίου την Κυριακή 1 Ιουλίου, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιείται εκδήλωση στο συγκεκριμένο χώρο.

Έπειτα από πρόσκληση του Πνευματικού Κέντρου, η ωραιότερη ίσως ιστορία της κρητικής λογοτεχνίας της Αναγέννησης, ο "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία, διασκευή κειμένου και στίχους τραγουδιών από την κυρία Ευσταθία Γρέντζελου και πρωτότυπη μουσική και διασκευές από τον κύριο Γιώργο Αθανασόπουλο, παρουσιάστηκε στη μουσικοθεατρική της προσέγγιση. 

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Έπειτα από τον πρόλογο της Αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου κυρίας Σόφης Λαναρά, που παρουσίασε τους συντελεστές της παράστασης και ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα, 2 ηθοποιοί διαδρώντας με 6 μουσικούς, "ζωντάνεψαν" με τρόπους ευρηματικούς τους ήρωες της ιστορίας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία, διασκευή κειμένου: Ευσταθία Γρέντζελου

Πρωτότυπη μουσική, διασκευές: Γιώργος Αθανασόπουλος

Παίζουν οι : Πάνος Νάκος, Πηνελόπη Σέρβου

Σκηνικά : Βασίλης Ραμμόπουλος

Φωτισμοί: Κώστας Σύρος

Ήχος: Πάνος Αυγέρης

Το μουσικό σχήμα "Άτροπον" αποτελούν οι:

Ευσταθία Γρέντζελου: φωνή

Γιώργος Αθανασόπουλος: λύρες, λαούτο, φωνή

Φιφή Αλεξοπούλου: τσέλο

Πάνος Κατσικλής: κανονάκι

Παναγιώτης Ζαχαράκης: φλογέρες, λαούτο

Μάκης Φεγγούλης: κρουστά

 

Με το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, ένα νέο φυλλάδιο που αφορά την ιστορία της οικογένειας Τρικούπη βρίσκεται στη διάθεση των επισκεπτών του ομώνυμου Μουσείου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Η έκδοση παρουσιάσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Μαρτίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Εορτών Εξόδου 2018  με τη συμμετοχή εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, του Αντιπροέδρου Γεώργιου Βαρεμένου και της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης Ελένης Δρούλια.

Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης ομιλία από τον Ιστορικό Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λούκο με θέμα «Σκέψεις για την ανανέωση των μελετών γύρω από το 1821».

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «…έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε σ αυτόν εδώ το χώρο, τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, που θα κάνουν μια ακόμη μεγάλη προσφορά στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Θα δώσουν  στους επισκέπτες την δυνατότητα να γνωρίσουν  την πολιτική ιστορία μας. Μια ιστορία που περιλαμβάνει στις σελίδες κορυφαίες προσωπικότητες. Βρισκόμαστε άλλωστε στην  πόλη των Πέντε Πρωθυπουργών, των ποιητών, των λογοτεχνών των καλλιτεχνών μα πάνω από όλα των Ελεύθερων Ανθρώπων…».

Το φυλλάδιο είναι μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, ενώ η επιμέλεια των κειμένων έγινε από την κυρία Άντζελα Καραπάνου.

Ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ειδικής συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων «Μεσολογγίτες Πρωθυπουργοί», την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη, με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Χούτα, ιστορικό Πολιτικό Επιστήμονα.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία