Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη. Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Το "Τάβλι", είναι έργο προφητικό και γι' αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη : Νίκη Σκιαδαρέση

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Με τους: Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Τιμές εισιτηρίων: 12 € και 10 € (φοιτητικό-άνεργοι – ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR

Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου στο Θεατράκι στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

Το καράβι δεν πρόκειται να έρθει στο λιμάνι του Μεσολογγίου, σύμφωνα με τον μέτοχο της Ionion P. Lines Μ. Κατσαϊτη, και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Ιόνια Νησιά δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν, παρόλο που στο λιμάνι παρατηρούνται προετοιμασίες τις τελευταίες ημέρες και το κλίμα είναι πανηγυρικό.

Όπως έχει γράψει η ΑΙΧΜΗ πριν από μερικές ημέρες που το επιβεβαίωσε και το υπουργείο Ναυτιλίας με σχετικό δελτίου Τύπου, η πρόταση της εταιρείας Ionian P. Lines έχει αποσυρθεί και καμία άλλη πρόταση δεν έχει κατατεθεί για την φετινή χρονιά από άλλη εταιρεία για την σύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Με απλά λόγια δεν πρόκειται να γίνει η ακτοπλοϊκή σύνδεση, και οι λόγοι έχουν αναφερθεί στο ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ. Ωστόσο ο καπετάνιος και μέτοχος της Ionian P. Lines, Μάκης Κατσαΐτης εποικοινώνησε με το aixmi-news.gr και τόνισε ότι η δική του εταιρεία έχει αποσυρθεί, το καράβι δεν θα έρθει στο Μεσολόγγι και δεν πρόκειται για φέτος να γίνει η σύνδεση. Το όλο γεγονός είναι πολύ περίεργο αν αναλογιστεί κανείς πως στο κιόσκι που εγκαταστάθηκε αναφέρεται ως εταιρεία η Ionion P Lines!

Μάλιστα ο κ. Κατσαΐτης εμφανίστηκε έκπληκτος τονίζοντας ότι: «Λυπάμαι που προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε πολιτικά παιχνίδια».

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Επειδή σου αρέσει, κ. Παπαδόπουλε, το τελευταίο διάστημα να ρίχνεις παντού ΦΩΣ στα έργα και τις ημέρες της σημερινής Δημοτικής Αρχής νομίζω πως έφτασε η ώρα να μάθουν οι Μεσολογγίτες τα έργα και τις δικές σου ημέρες στο Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου! 

Σωστά αναφέρεις στην τελευταία προπαγανδιστική σου ανακοίνωση ότι οι Ορκωτοί λογιστές είναι απλήρωτοι για διαχειριστικούς ελέγχους στο Λιμενικό Ταμείο! 
Μιλάς, λοιπόν, για απλήρωτους λογιστές και αυτομάτως ευτυχώς τους αναγνωρίζεις! 
Με δόλο όμως αποκρύπτεις να γνωστοποιήσεις στους Μεσολογγίτες που ζητάς και την ψήφο τους ποιόν αφορούσε ο έλεγχος και τι έβγαλε!
Έφτασε η ώρα, λοιπόν, αφού μας το θύμισες να αποκαλύψουμε εμείς ότι ο διαχειριστικός έλεγχος μεταξύ άλλων αφορούσε εσένα ως Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και ότι το πόρισμα έβγαλε "σημεία και τέρατα" για τις δικές σου ημέρες στο τιμόνι της διαχείρισης.
Έχουμε και λέμε: 
80 και 14 επιταγές τα έτη 2012 και 2013 με συνολικά ποσά 333.000 ευρώ περίπου που εσύ διαχειρίστηκες κ. Παπαδόπουλε ελέγχονται από την δικαιοσύνη πλέον!
Το πόρισμα της ΣΟΛ το λέει ξεκάθαρα " H διαδικασία αυτή των πληρωμών δεν ενδείκνυται για λόγους διαχειριστικής τάξης. Επίσης το πόρισμα σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν να αντιστοιχηθούν τα ποσά των εκδοθέντων ΧΕΠ! 
Επειδή λοιπόν έχεις πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη και το ξέρεις πολύ καλά μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη τι έχει γίνει πέτα την μάσκα της ηθικής και της νομιμότητας γιατί εσύ προσωπικά δικαιούσαι να φοράς τέτοια μόνο στο Καρναβάλι! 
Μην μιλάς λοιπόν "άτιμε" Μαυρογιαλούρε και μην μας κουνάς το δάκτυλο όταν ελέγχεσαι για 333.000 ευρώ μετά από το επίσημο πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών! 
Σε παραδίδουμε πλέον στα μάτια της πραγματικής κοινωνίας ..ΜΠΡΟΣΤΑ! 

Υ.Γ. 1) Πού έκοβες επιταγές Π. Παπαδόπουλε όταν ήσουν πρόεδρος στο δικό σου όνομα ή στο όνομα των εργολάβων και των προμηθευτών; 
Υ.Γ. 2) Συνεχίζεις εκτός από το Λιμενικό Ταμείο να κάνεις εξορθολογιστική διαχείριση και στο Νοσοκομείο;

Γραφείο Τύπου Συνδυασμού "Δήμος για τα Παιδιά μας"

 

Πρέπει να ομολογήσει κανείς ότι οι εξελίξεις στο θαλάσσιο μέτωπο του λιμένα Μεσολογγίου είναι απογοητευτικές για τον κ. Καραπάνο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

α) Με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά (Κεφαλονιά και Ζάκυνθο) πάει… περίπατο για μια ακόμα φορά. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και από την απόσυρση ενδιαφέροντος από τη ναυτιλιακή εταιρεία κατά την τρέχουσα περίοδο.

β) Η επικοινωνιακή φιέστα - στα πλαίσια της εξωστρέφειας! - με το CRISTINA-O που… απέπλευσε για μέρη μακρινά, καταδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο, ότι όλα ήταν ενταγμένα σε μια “στρατηγική” χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Και βέβαια, το CRISTINA-O δεν απέδωσε τα προβλεπόμενα ναύλα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, πλην 950 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα και 1.000 ευρώ για νερό, τη στιγμή κατά την οποία, σε άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις, θα πλήρωνε χιλιάδες ευρώ για πέντε (5) μήνες πρόσδεσης και προσόρμισης, όπως έγινε στο λιμάνι Μεσολογγίου. Κατά τα άλλα οι “ημέτεροι” επισκέφθηκαν την θαλαμηγό στα πλαίσια της “εξωστρέφειας” ή της εσωστρέφειας;

γ) Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Καραπάνος, με πρόσφατη απόφασή του (22 Απρίλιος 2019) ενέκρινε δαπάνες από οφειλές των Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ) 104.278,93 ευρώ. Μεταξύ αυτών: απλήρωτοι οι ορκωτοί λογιστές, 22.320 ευρώ για παλιότερους διαχειριστικούς ελέγχους (2009-2014 και 2011-2014) τα έτη 2016 και 2017, απλήρωτος ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, 4.997,20 ευρώ (2016), απλήρωτα τα φωτιστικά σώματα Led, 4.984,80 ευρώ (2016), απλήρωτοι οι ξύλινοι διάδρομοι και οι κάδοι απορριμμάτων σε Τουρλίδα και Αγία Τριάδα, 4.521 ευρώ (2016), απλήρωτη η MARNET ATE, 24.800 ευρώ (2016) για μελέτη εναλλακτικών σεναρίων για πρόσδεση θαλαμηγών(!) στον λιμένα, απλήρωτες οι ομπρέλες θαλάσσης και τα δοχεία απορριμμάτων, 8.270 ευρώ (2016), απλήρωτη η παροχή υπηρεσιών για χωροθέτηση υδατοδρομίου, 4.990 ευρώ (2017) και τόσα άλλα!!!

Με δυο λόγια ο “αναμορφωτής” του λιμένα κ. Καραπάνος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος σε όσα ψευδή κατά καιρούς διακινεί δεξιά και αριστερά. Και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Το δε τελευταίο είναι το εξής: Τη στιγμή κατά την οποία γνωρίζει πλέον ότι δεν θα γίνει ακτοπλοϊκή σύνδεση, διαθέτει 35.000 ευρώ για κατασκευές (περίφραξη, στέγαστρο) και αποτύπωση του συγκεκριμένου χώρου, που υποτίθεται ότι προς το παρόν θα εξυπηρετήσουν μια ανύπαρκτη σύνδεση!! Το σίγουρο είναι ότι στα σίδερα που αυτή τη στιγμή εξέχουν στο υπό κατασκευή στέγαστρο, πιθανόν να βρουν πρόσδεση τα αδέσποτα…

Αυτά τα ολίγα και καλό Σαββατοκύριακο… Δέκα (10) μέρες μείνανε ακόμα.

 

ΥΓ 1. Μην αυτοπαρουσιάζεστε ως οι κύριοι παράγοντες για την θετική εξέλιξη στην Μαρίνα. Ο κ. Jo Mennen αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο ποιος έβαλε πλάτη και βοήθησε την όλη υπόθεση, πράγμα το οποίο εσείς, σε σχετικό δελτίο τύπου, αποκρύψατε. Σας βλέπουν…

ΥΓ 2. Το θέμα με την ύδρευση του Αιτωλικού – ο ένας να πίνει με το λάστιχο και ο άλλος να φτύνει το νερό – θα μείνει στην ιστορία. Συνεχίστε έτσι τις επόμενες ημέρες, μπας και πείσετε και τους εαυτούς σας…

ΥΓ 3. Όπου ραχούλα, δρομάκι και στάνη, άσφαλτος και μπετόν, στις τελευταίες προ του… καταποντισμού ημέρες. Άτιμε Μαυρογιαλούρε…      

       

Πάνος Παπαδόπουλος

Επικεφαλής «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

"Το Μεσολόγγι αλλάζει…"

Σταθμός στη Μεσόγειο ήταν σήμερα η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου για την θαλαμηγό «Christina O” της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη, είναι η αρχή μιας νέας συνεργασίας του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με την πλοιοκτήτρια εταιρεία της θαλαμηγού, η οποία επέλεξε το Λιμάνι Μεσολογγίου ως Home Port ανάμεσα σε άλλα της Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, ο σημερινός ιδιοκτήτης της «Christina O” και οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης, μέλη ταξιδιωτικών γραφείων από τη Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης δημοσιογράφοι από τοπικά αλλά και μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, επισφράγισαν αυτή τη συνεργασία ο οποία αποτελεί μια δυναμική αρχή εξωστρέφειας και εξόδου προς το ζωτικό χώρο της θάλασσας.

 «…Ως Δήμος επιδιώκουμε την εξωστρέφεια, την συστηματική κι αξιόπιστη προβολή αυτού του τόπου ο οποίος διαθέτει μια μεγάλη δυναμική. Είναι περιτριγυρισμένος από μοναδικές φυσικές ομορφιές, από μνημεία πολιτισμού και ιστορίας τα οποία διανύουν μια μεγάλη χρονική πορεία από την αρχαιότητα έως τους νεώτερους χρόνους…» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Νικόλαος Καραπάνος. Αναφερόμενος στο θαλάσσιο μέτωπο και την αξιοποίησή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Πολλά ξεκινούν από αυτή τη θάλασσα». Η διάνοιξη του Λιμανιού και του διαύλου, η αδειοδότηση της λειτουργίας της Μαρίνας, η αξιοποίηση του ιαματικού πηλού, η υπό εξέλιξη ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και η σύνταξη της μελέτης του υδατοδρομίου, ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων κι επίμονων ενεργειών του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την τετραετία που πέρασε. Πρωτοβουλίες και δράσεις που εν τέλει υπήρξαν αποτελεσματικές δημιουργώντας νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου άλλωστε – τόνισε ο Νικόλαος Καραπάνος – μπορεί να προσφέρει πολλά. «…Προσφέρει ποιοτική διαμονή. Σε ένα καθαρό και μοναδικό φυσικό περιβάλλον που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους του. Εξασφαλίζει ηρεμία, ομορφιά, αισθητική στο αστικό και φυσικό τοπίο. Δίνει τη δυνατότητα των εναλλακτικών τουριστικών διαδρομών είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα. Είναι ένας τόπος αγαπημένος που δεν προκαλεί απλώς τη συμπάθεια αλλά πολλές φορές την αγάπη των επισκεπτών του».

 

σ. ΑΙΧΜΗΣ: Αξίζει να αναφερθεί πως οι διοργανωτές, ο δήμος ή οι πλοιοκτήτες, έκαναν επιλεκτική πρόσκληση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν κάλεσαν την μεγαλύτερη εφημερίδα του νομού και τα μέσα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αναγνωσιμότητα στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου...

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

Eρωτήματα για σημαντικά θέματα που αφορούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, κατέθεσε η πρώην πρόεδρος, Βένη Τσέλιου - Παναγοδήμου, ζητώντας απαντήσεις για την πορεία ορισμένων παρεμβάσεων και σχεδίων που είχε δρομολογήσει η ίδια.

Το πρώτο ήταν σχετικό με την εξέλιξη της πρότασης που είχε κάνει παλιότερα επιχειρηματίας για δωρεά ενός χώρου αναψυχής, κυρίως για παιδιά, στο λιμάνι δαπάνης 200.000 ευρώ περίπου...

 

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε για το ακίνητο

Στην δεύτερη απάντηση που είχε να κάνει με τον επιχειρηματία, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της ΑΙΧΜΗΣ, η οποία είχε στην διάθεσή της τα σχετικά έγγραφα που βρίσκονται και στα χέρια του Ιωάννη Καρανικόλα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 25/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 34

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία