Αγγελίες    Επικοινωνία

Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπό την νέα του σύνθεση στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο «Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκαν από τον Πρόεδρο Κώστα Καστανά και μέλη του Δ.Σ. θέματα που αφορούν την συντήρηση του κτηρίου, των υποδομών του αλλά και των έργων τέχνης που περιλαμβάνει, έτσι ώστε να αναδειχθούν όπως αξίζει στην δημιουργό τους.

Ανάγκη παρεμβάσεων κι αποκατάστασης διαπιστώθηκε και στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών, ο οποίος παρουσιάζει ελλείψεις. Όπως είπε σε δήλωσή του ο κ. Κώστας Λύρος «Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών και Μουσείο «Βάσως Κατράκη» θα πρέπει να συντηρηθεί επαρκώς και όπως επιβάλλει η καλλιτεχνική ιδιαιτερότητά του, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να συνδεθεί ομαλά με το έργο ανάπλασης που πραγματοποιείται. Σε αμέσως επόμενο πλάνο, βρίσκεται η μετατροπή του σε ένα ζωντανό «κύτταρο» πολιτισμού, άρρηκτα δεμένο με την καλλιτεχνική παράδοση της περιοχής και άξιο του ονόματος της Βάσως Κατράκη».

 

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού υποδέχθηκε χθες στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, στο πλαίσιο επίσκεψης και συμμετοχής της κυρίας Λίνας Μενδώνη, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Nωρίτερα, η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Γεώρ. Παπανδρέου και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Ολυμπία Βικάτου, ξεναγήθηκε στο -υπό κατασκευή -νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου.

Ο κ. Κώστας Λύρος απευθυνόμενος προς την Υπουργό αναφέρθηκε στην πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η οποία αποτυπώνεται μέσα από το πλήθος των μνημείων που διατηρεί εντός των ορίων τους, τα οποία ταυτόχρονα καλύπτουν ένα ευρύτατο χρονικό φάσμα από τους πρώτους ιστορικούς έως τους νεώτερους χρόνους. Χαρακτήρισε δε τον πολιτισμό ως κορυφαίο κεφάλαιο και κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης, του οποίου η ορθή διαχείριση δημιουργεί πολλαπλάσια οφέλη είτε σε γενικό είτε σε τοπικό επίπεδο.

Στην κυρία Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παρέδωσε υπόμνημα προτάσεων αναφορικά με τον Πολιτισμό αλλά και τον επικείμενο εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, για τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Λύρος«…η πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων θα πρέπει να έχει κορυφαίο ρόλο, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς των προγόνων της στον Αγώνα των Ελλήνων».

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, όπου παρατέθηκαν και οικονομικά στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση της επιχείρησης.

Ο νέος πρόεδρος Γιώργος Λαγούδης, ενημερωτικά ανέφερε ότι οι οφειλές της επιχείρησης προς την ΔΕΗ, εργολάβους, δάνεια, προς τον δήμο κ.λπ. φθάνουν τα 8 εκατ. ευρώ. Να αναφερθεί ότι το χρέος προς την ΔΕΗ είναι στα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ 52.000 είναι η οφειλή προς τη νέα εταιρεία ηλεκτροδότησης με την οποία έχει συνάψει σύμβαση η ΔΕΥΑΜ. Από την άλλη πλευρά είναι και οι...

 

Απαιτείται ενεργειακή αναβάθμιση
Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο οποίος βλέπει ως μεγάλο στοίχημα τη διάσωση της ΔΕΥΑΜ με συγκεκριμένες ενέργειες. Η πρώτη είναι η ενεργειακή της αναβάθμιση, ώστε να...

 

Θα κληθούν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες σε κοινή σύσκεψη
Ο κ. Λύρος πάντως ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει όλους τους πολιτικούς παράγοντες, βουλευτές, κλπ. σε μια σύσκεψη, ώστε να θέσει μετ΄ επιτάσεως αυτό το θέμα ζητώντας την βοήθειά τους, ώστε να...

 

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Εκτός όλων αυτών, η ΔΕΥΑΜ έχει να αντιμετωπίσει και την έλλειψη προσωπικού στον τεχνικό τομέα. Στην πρόσφατη συνεδρίαση πάρθηκε απόφαση για κατάθεση πρότασης στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη ενός μηχανολόγου - μηχανικού, ενός πολιτικού μηχανικού, δυο εργοδηγών, δυο τεχνιτών...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τη μεταμόρφωση του Αιτωλικού σε ελκυστικό τόπο -αποστολή που ακούγεται ως άκρως δύσκολη-έχει ως στόχο η πρόεδρος Κωνσταντίνα Μαντζή και προς αυτή την κατεύθυνση προτίθεται να διαθέσει όλες τις δυνάμεις της.

Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα μόλις 26 ετών, που αγαπά τον τόπο της, με όρεξη για δουλειά, θετική ενέργεια και φρέσκες ιδέες, που θα εργαστεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών της. Η ίδια επέλεξε, μετά τις σπουδές της ως Τεχνολόγος Γεωπόνος, να επιστρέψει στο Αιτωλικό, όπου θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και παράλληλα να κάνει τη δική της οικογένεια. Με τα κοινά ασχολείται για πρώτη φορά, αν και έχει μια πορεία σε συνδικαλιστικά φοιτητικά, αλλά και σε κομματικά όργανα. Μετά την πρόταση που της έκανε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με αντικείμενο της σύσκεψης εργασίας που ακολούθησε την συζήτηση για τα έργα υψηλής προτεραιότητας που αφορούν το Δήμο.

Ειδικότερα, στον τομέα των Υποδομών ο κ. Κώστας Λύρος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα της Λιμνοθάλασσας τα οποία είναι πλέον απαραίτητα για την διάσωση του οικοσυστήματος, την αναβάθμισή του και την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως είπε, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν διαταράξει κι απειλούν πλέον σοβαρά το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσες δράσεις. Παράλληλα, επεσήμανε στον κ. Υπουργό πως οι τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν για μία ακόμη φορά την περιοχή, επιβάλουν πλέον την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία προκαλούνται από την ραγδαία εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή. Αντιπλημμυρικά εκατέρωθεν της Νέας Οδού καθώς επίσης χρηματοδότηση ευρύτατων παρεμβάσεων σε ποταμούς και χείμαρρους σε όλο το Δήμο, είναι απαραίτητα προκειμένου ν’ αποφευχθούν νέες εικόνες καταστροφής.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παραμένοντας στον τομέα των Υποδομών εξήγησε επίσης στον κ. Κώστα Καραμανλή την αναγκαιότητα της αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στο Μεσολόγγι, χαρακτηρίζοντας το έργο ως μείζονος σημασίας τόσο για την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όσο και την εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων που σήμερα χάνονται λόγω των εκτεταμένων φθορών του υφιστάμενου παλαιωμένου δικτύου.

Αναφερόμενος στον τομέα των Μεταφορών ο κ. Κώστας Λύρος προέκρινε το έργο της κατασκευής κόμβου εισόδου κι εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά». Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των Γεφυριών Αιτωλικού, καθώς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Κατά την συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Υπουργός εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Κώστα Λύρου για επίσκεψη στο δήμο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την έκταση των προβλημάτων και την αναγκαιότητα αντιμετώπισής τους.

Με τον Βουλευτή Αιτωλ/νίας Γιώργο Βαρεμένο συναντήθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, χθες Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Κώστα Λύρου προς όλους τους βουλευτές της Αιτωλ/νίας, με σκοπό την ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρεμένος ενημερώθηκε σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των αρχών του Οκτωβρίου, για την αναγκαιότητα δημιουργίας υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και για άλλα λειτουργικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η καλή πρόθεση συνεργασίας, για την κοινή προώθηση και υποστήριξη των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Γραφείο Τυπου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 67

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία