Αγγελίες    Επικοινωνία

Γενική καθαριότητα στο Μεσολόγγι

Ξεκίνησε το κλάδεμα των δέντρων στο Μεσολόγγι όπως είχε προγραμματίσει η νέα αντιδήμαρχος Φώνη Μελαχρή και η υπηρεσία πρασίνου.

Η κα Μελαχρή θέλοντας να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας έχει κάνει έναν προγραμματισμό τον οποίο τηρεί απαρέγκλιτα. Μέσα σε αυτόν ήταν και το κλάδεμα, όχι μόνο για την καλή εικόνα της πόλης και την υγεία των δέντρων, αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς κάποια από αυτά, ήταν επικίνδυνα.

Σήμερα κλαδεύτηκαν και τα δέντρα πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου και καθαρίστηκε όλος ο χώρος, κάτι που έκανε θετική εντύπωση στους επαγγελματίες της περιοχής, που, όπως είπαν οι ίδιοι, είχαν πολύ καιρό να δουν κάτι ανάλογο, ευχόμενοι να συνεχιστεί η ίδια τακτική καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Υπέγραψαν σήμερα 9/9/2019 ατομικές συμβάσεις έντεκα (11) καθαρίστριες στην Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».

Οι εν λόγω ατομικές συμβάσεις είναι κατ’ εφαρμογή της υπ΄αρίθμ 4064/24-04-2019 (ΣΟΧ1/219) ανακοίνωσης του Νοσοκομείου που εγκρίθηκε με το υπ αρίθμ. 8447/219/1/2019/ 20.05.2019 έγγραφο του ΑΣΕΠ.

Στην συνέχεια το υπ αρίθμ 6707/15-07-2019 πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων , εγκρίθηκε και επικυρώθηκε με την υπ αρίθμ. 23η /19-07-2019 απόφαση του ΔΣ του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας .

Μετά την άρση της αναστολής υπηρεσιακών μεταβολών ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης με το υπ αρίθμ. 88/9-08-2019 έγγραφό του επέτρεψε την διαδικασία ολοκλήρωσης υπογραφής ατομικών συμβάσεων σε καθαριότητα , εστίαση , σίτιση και φύλαξη.

Κατόπιν αυτού με την υπ’ αρίθμ. 7959/28-08-2019 απόφαση του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου προσλαμβάνονται έντεκα (11) καθαρίστριες από 09-09-2019 μέχρι και 31-12-2019.

Η ανωτέρω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική και για τις εργαζόμενες και για τη Νοσηλευτική μας Μονάδα και αποτελεί ένα πρώτο βήμα διασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Η καθαριότητα σε πρώτο πλάνο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας από την επίσκεψη του δημάρχου, Κώστα Λύρου, στο εργοτάξιο του δήμου.

Ο κ. Λύρος, συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο, Φόνη Μελαχρή, θέλησε να γνωρίσει από κοντά έναν – έναν τους εργαζόμενους και να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα του τομέα. Αρχικά τους ζήτησε να εργαστούν όσο μπορούν περισσότερο το πρώτο κρίσιμο τρίμηνο της νέας δημοτικής θητείας, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι περισσότερες, λόγω και της έναρξης της νέας σχολικής, αλλά και της πανεπιστημιακής χρονιάς και των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες τοπικές και δημοτικές κοινότητες, όπως το Αιτωλικό με την γιορτή ψαριού και...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Παρελήφθησαν από την υπηρεσία οι νέοι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι διασφαλίσθηκαν από ίδια έσοδα Καθαριότητας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με την δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 73.000 ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για την προμήθεια 324 νέων κάδων απορριμμάτων 4 διαφορετικών ειδών χωρητικότητας (οικιακά και αστικά απορρίμματα) που θα τοποθετηθούν είτε σε νέα σημεία (όπου κρίνεται απαραίτητο), είτε σε αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων. Για το σκοπό αυτό, η υπηρεσία ήδη έχει ξεκινήσει την απόσυρση των παλαιών κάδων και την τοποθέτηση των νέων.

Το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά συμμετείχε την Πέμπτη 13-06-2019 στο πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών, που υλοποιεί το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 24η χρονιά, το οποίο πραγματοποιείται το διάστημα από 1 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2019.
Οι μαθητές όλων των τάξεων με τη συνοδεία των δασκάλων τους περπάτησαν και καθάρισαν με ζήλο την παραλία του Κρυονερίου.
Στόχος της δράσης ήταν η προβολή και η ενίσχυση της έννοιας του εθελοντισμού.
Χωρισμένοι σε τμήματα με επικεφαλής τον δάσκαλο κάθε τάξης περισυνέλλεξαν απορρίμματα κάθε λογής. Στη συνέχεια, περάστηκαν σε δελτία καταγραφής. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές όχι μόνο ο όγκος τους, αλλά και το είδος των σκουπιδιών.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν σχετικά με το θέμα της ρύπανσης των παραλιών. Ευαισθητοποιήθηκαν και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη φύση.
Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αφού ο καιρός ήταν σύμμαχος. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος

Πηγή: galatas.gr

Στις 13-06-2019 το Δημοτικό Σχολείο Σταμνάς, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου και τo Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS πραγματοποίησαν καθαρισμό της Παραλίας Σταμνάς.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος από τους υπεύθυνους του Φορέα της Λιμνοθάλασσας στον χώρο του σχολείου με οπτικοακουστικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, προσέφερε γάντια και πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, που γέμισαν μέσα σε λίγα λεπτά από τα εκατοντάδες σκουπίδια που υπήρχαν στο χώρο. Σκοπός αυτής της δράσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές, ώστε να γίνουν οπαδοί της προσπάθειας που γίνεται παγκόσμια για την προστασίας του περιβάλλοντος.

Σελίδα 1 από 22

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία