Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, συνεχίζοντας τη συνεργασία με το Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου και με φορείς της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιεί δράση με εθελοντική προσφορά της ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» σε μέλη του ΚΑΠΗ Μεσολογγίου.

Στα πλαίσια αφενός οργάνωσης δραστηριοτήτων εξωστρέφειας στην τοπική κοινωνία και αφετέρου δημιουργίας σχέσεων αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας, το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου προωθεί και στηρίζει συνέργειες με τη συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων που ήδη λειτουργούν.

Για συνεχή ενημέρωση ακολουθήστε το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα.

Facebook https://www.facebook.com/iekmesol.sch.gr/

Instagram https://www.instagram.com/iekmesol/

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ
Ιωάννης Γ. Χατζής
Δρ Βιοπληροφορικής
Φυσικός-Προγ/στής ΗΥ, MSc ICT in Ed.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε ταλαιπωρία υπόκεινται οι πολίτες που θέλουν να γράψουν τα φάρμακά τους στο πρώην ΠΕΔΥ Μεσολογγίου, που μετονομάστηκε σε ΤΟΜΥ και προ πενταμήνου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς δεν υπάρχει καθημερινή παρουσία γιατρού.

Η μονάδα λειτουργούσε κανονικά πριν συνταξιοδοτηθεί ο Διευθυντής, Κώστας Σαρδελής. Από την αρχή του χρόνου, όμως, που ο κ. Σαρδελής αποχώρησε, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται, αφού πλέον υπάρχει γιατρός μόνο δυο φορές την εβδομάδα. Η ευθύνη της μονάδας ανήκει στην 6η ΥΠΕ, η οποία για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι, όρισε δυο γιατρούς από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού που εναλλάξ βρίσκονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην πρωτοβάθμια μονάδα του Μεσολογγίου για συνταγογραφήσεις. Ωστόσο αυτό δεν είναι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας εορτάστηκε σήμερα στο χώρο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ι.Π. Μεσολογγίου, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου.

Στο μήνυμά του προς τα μέλη και τους εργαζόμενους της Δομής για την σημερινή μέρα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Στους συνανθρώπους μας που διανύουν την Τρίτη ηλικία, οφείλουμε σεβασμό, τιμή και πάνω απ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα έχουν προσφέρει στις νεώτερες γενιές. Η θεσμοθετημένη παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας είναι μια ευκαιρία γιορτής. Ωστόσο, Ο Δήμος φροντίζει ώστε οι συνάνθρωποί μας να έχουν την θέση που τους αξίζει κάθε μέρα, ενισχύοντας και στηρίζοντας τις δομές της φιλοξενίας τους, με αίσθημα συνείδησης κι ανθρωπιάς». Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γεώργιος Σωτηρακόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρ. Μαντέλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Δαουτίδης, η πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γερ. Γούργαρη, oι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρ. Μασαούτης και Θυμ. Γερολυμάτος,  η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολ. Δασκαλή και το μέλος Α. Σπανός, εκπρόσωποι του Σελίβειου Γηροκομείου Ι.Π. Μεσολογγίου και αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Π. Μεσολογγίου.

Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Μεσολογγίου

Από το Γραφείο του Προέδρου Γεώργιου Σωτηρακόπουλου γίνεται γνωστό ότι «Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10.00 π. μ στο χώρο του Κ.Α.Π.Η, με τη συμμετοχή των φιλοξενουμένων της Δομής.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την «Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά ταυτόχρονα να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού γίνεται γνωστό ότι «Την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019 και ώρα 9.00 π.μ το Κ.Α.Π.Η Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υποδέχεται τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Μεσολογγίου σε μια εκδήλωση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στα μέλη της δομής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών».

Την δομή του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στο Μεσολόγγι επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καραπάνο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δόθηκε η δυνατότητα της ενημέρωσης αλλά και της ανταλλαγής απόψεων με τους εργαζομένους αλλά και με τα ίδια τα μέλη του ΚΑΠΗ που παρευρίσκονταν στο χώρο, για την δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών φιλοξενίας και λειτουργίας της δομής. 

«Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στ ους συνανθρώπους μας που διανύουν την τρίτη ηλικία της ζωής τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος κατά την διάρκεια της επίσκεψης. Συνεχίζοντας δε, επεσήμανε πως « Επιβάλλεται να  προσφέρουμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας κάθε δυνατή υποστήριξη έτσι ώστε να αισθάνονται πως βρίσκονται σε ένα οικείο, ανθρώπινο και «ζεστό» περιβάλλον. Υποχρεούμαστε να τους εξασφαλίζουμε καθημερινά υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως τους αξίζει. Οφείλουμε πολλά άλλωστε στην προηγούμενη γενιά. Την γενιά που σήμερα φιλοξενούμε στην δομή του Δήμου μας κι αντιμετωπίζουμε ως αναπόσπαστο και ισότιμο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας».

 

Εκ του Γραφείου Δημάρχου - 

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Σελίδα 1 από 14

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία