Αγγελίες    Επικοινωνία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» θα λειτουργήσει το Κατασκηνωτικό του Πρόγραμμα στο χώρο του Ναυταθλητικού μας Κέντρου στο Μεσολόγγι (περιοχή Πλώσταινα) το χρονικό διάστημα μεταξύ 5 και 15 Ιουλίου 2019, όπου οι νέοι μας επί δέκα ημέρες θα απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ποιοτικών υπηρεσιών άθλησης, ψυχαγωγίας, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν στους εκπαιδευόμενους νέους μας.

Απευθύνουμε έκκληση στους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμβάλλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, προσφέροντας τρόφιμα, χαρτικά είδη (χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, πάνες ακράτειας, χαρτί κουζίνας) και απορρυπαντικά (πλυντηρίου ρούχων, πλυντηρίου πιάτων, χλωρίνες, σαμπουάν και αφρόλουτρα).

Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλετε στην υλοποίηση του δύσκολου στόχου μας που είναι η προστασία της πιο ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας ανθρώπων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες που δεν μπορούν να διεκδικήσουν από μόνοι τους τίποτα στη ζωή.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι - Αγρίνιο

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος, οι νέοι με νοητική υστέρηση & συνοδές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» Νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι – Αγρίνιο, ευχαριστούμε θερμότατα την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» που προσέφερε προϊόντα ατομικής υγιεινής στις εκπαιδευόμενες νέες μας με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.

Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Ευστρατία Ζαΐμη, Διευθύντρια του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, για το προσωπικό της ενδιαφέρον και την ευαισθησία της, αλλά και για τη συνεχή συμπαράστασή της στο δύσκολο κοινωνικό έργο που επιτελούμε.

Οι πρωτοβουλίες αυτές στηρίζουν το δύσκολο κι ευαίσθητο έργο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.

Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία στηρίζουν το έργο μας, που αφορά στην πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη κοινωνική ομάδα των συνανθρώπων μας με την πληγωμένη νοημοσύνη.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι - Αγρίνιο

Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, για μια ακόμη χρονιά, το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι – Αγρίνιο),  πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια ημερήσια εκδρομή των 170 εκπαιδευομένων νέων του, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στην πανέμορφη και γραφική Ναύπακτο.

Τους εκπαιδευόμενους νέους μας συνόδευαν όλοι οι εργαζόμενοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και φροντίδας, η Πρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου μας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» και γονείς εκπαιδευομένων νέων μας. Η λαογραφική ομάδα των εκπαιδευομένων νέων μας χόρεψε δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια και οι εκπαιδευόμενοι νέοι μας διασκέδασαν πολύ, ψυχαγωγήθηκαν και εμψυχώθηκαν.

Η ετήσια ημερήσια εκδρομή, καθώς και οι μηνιαίες εκδρομές μας, πραγματοποιούνται στα πλαίσια της κοινωνικής αποδοχής και ένταξης των συνανθρώπων μας με την πληγωμένη νοημοσύνη, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους για ισότιμη συμμετοχή και κοινωνική δικαιοσύνη.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό   Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι - Αγρίνιο

Ο Σύλλογος «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» σας προσκαλεί στο «Δείπνο Αγάπης» στις 5 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 μμ. στο STUDIO ΠΙΘΑΡΙ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευαισθησία σας και τη στήριξή σας.

Τιμή πρόσκλησης 15 €

Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, πραγματοποίησε, με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, μια υπέροχη εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στο ξενοδοχείο KING GEORGE, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019.

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε το βιβλίο – λεύκωμα «30 χρόνια πορείας σε φωτεινά μονοπάτια 1989-2019. Μια αληθινή ιστορία», που συνέγραψε η κυρία Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου μας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:

- ο Σεβαστός Πατέρας Παναγιώτης Τσιαντής, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

- η κα Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκός, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

- ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

- ο κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου

- η κα Σοφία Λαναρά, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, εκ μέρους του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καραπάνου

- η κα Μαρία Γκέρτσου, Εκδότρια του οίκου GEMA και χορηγός του βιβλίου

- ο κ. Γιάννης Λυμβαίος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ

- ο κ. Παναγιώτης Χολής, Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ

- ο κ. Χρήστος Σαλαούνης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου

 

Την εκδήλωσή μας τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους:

- ο κ. Δημήτριος Γκέρτσος Επιχειρηματίας - Χορηγός

- ο κ. Χρίστος Βερελής, π. Υπουργός

- ο κ. Κώστας Ζουράρις, Βουλευτής

- ο κ. Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

- η κα Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Αγρινίου

- ο κ. Χρήστος Ροκόφυλλος, τ. Υπουργός

- ο κ. Χρήστος Κοκκινοβασίλης, τ. Υπουργός

- ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας

- ο κ. Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος και π. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

- Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και πολλοί επίσημοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Το βιβλίο παρουσίασαν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», κα Διονυσία Σαμαντά και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου μας κα Βασιλική Μαραγιάννη. Την εκδήλωση συντόνιζε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης.

Ο εξαίρετος ηθοποιός κ. Τάσος Νούσιας απήγγειλε με τη θαυμάσια φωνή του ένα συγκινητικό ποίημα «Ο Σταυραετός» του Κώστα Κρυστάλλη.

Η Προσωπάρχης κα Θεοφανή Τσιμπουράκη διάβασε το γράμμα της κ. Μαρίας Τσούτσου προς τα παιδιά με την πληγωμένη νοημοσύνη.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τη μελωδική φωνή της αοιδού κας Ευγενίας Γρέντζελου, την οποία πλαισίωσαν οι θαυμάσιοι μουσικοί Σπύρος Χολέβας και Πάνος Μαμασούλας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τους εν Αθήναις Αιτωλοακαρνάνες, τους πολιτικούς, τα μέλη, τους φίλους μας, τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς τα ΜΜΕ και την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ για την προβολή της εκδήλωσης.

Ήταν μια υπέροχη, μοναδική βραδιά, μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, όπου όλοι μαζί γιορτάσαμε τα τριάντα χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, συλλογικής εργασίας, εθελοντισμού και αγάπης στον ευαίσθητο και δύσκολο τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Ευχόμαστε να συνεχίσει και στο μέλλον το Εργαστήρι μας να προσφέρει ποιότητα ζωής και πολιτισμό στους αδύναμους συνανθρώπους μας με την πληγωμένη νοημοσύνη.

Με ιδιαίτερη τιμή
Η Πρόεδρος
κα Διονυσία Σαμαντά
και το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι - Αγρίνιο

«Είμαστε δίπλα σας και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Επιτελείτε σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία. Το αναγνωρίζουμε, γι’ αυτό και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές σας. Στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε έργα χρήσιμα και λειτουργικά για την κοινωνία και τους συμπολίτες. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, ως Περιφερειακή αρχή, φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στους φορείς και τους πολίτες που έχουν ανάγκη» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας χαιρετίζοντας την επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς προσφοράς του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» που λειτουργεί δομές στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Ο Περιφερειάρχης αποδεχόμενος πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019. Κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας το έργο του Εργαστηρίου.

«Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείο αποτελεί μια πρότυπη δομή. Εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Δίνει τη δυνατότητα σε νέους να διαμείνουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Ένα σπίτι με φιλόξενους χώρους, με προσωπικό που τους διασφαλίζει μία σωστή διαβίωση ακόμα κι όταν η οικογένειά τους δεν μπορεί να είναι κοντά τους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο αποξένωσης και ιδρυματοποίησης» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας μιλώντας για την πρότυπη μονάδα, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατσιφάρας επίσης ανακοίνωσε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκε η ανέγερση μιας ακόμη Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) – οικοτροφείων του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Αγρινίου.

Η Στέγη που θα είναι προσβάσιμη σε Α.μ.Ε.Α., θα αποτελείται από υπόγειο (162,69 τ.μ.), ισόγειο (237,11 τ.μ.) και Α΄ όροφο (219,75 τ.μ.). Το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης, ενώ ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τους κοιτώνες με τα λουτρά τους, έναν κοιτώνα με τουαλέτα Α.μ.Ε.Α, ένα κοινόχρηστο WC, ανελκυστήρα, εσωτερική σκάλα επικοινωνίας με τον ισόγειο όροφο, καθώς και εξωτερική σκάλα για άμεση πρόσβαση. Επίσης θα κατασκευασθεί υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ.

 

Σελίδα 1 από 24

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία