Αγγελίες    Επικοινωνία

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, τόσο στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, όσο και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, στην Πάτρα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, έχουν προγραμματισθεί οι παρακάτω εκδηλώσεις :

1.Στις 18:00 ώρα της 19-10-2019, Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γηροκομείου.
2.Στις 10:30 ώρα της 20-10-2019, θα τελεσθεί Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας, ενώ θα αναγνωστεί και η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
3.Μετά τη δοξολογία, θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιούνται κοινωφελείς δράσεις με εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού μας.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα 18-10-2019, εθελοντική αιμοδοσία στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, από την οποία οι μισές φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία και οι υπόλοιπες στην Τράπεζα Αίματος του Σώματος.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.

 

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

74 Ειδικοί Φρουροί από την Αχαΐα κατατάχτηκαν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τους νέους συναδέλφους υποδέχτηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Σε μια λιτή τελετή, χθες το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Γεώργιος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, υποδέχτηκαν τους 74 νέους Ειδικούς Φρουρούς, από την Αχαΐα, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για 73 άνδρες και μια γυναίκα, από περιοχές του Νομού Αχαΐας, στους οποίους παραδόθηκαν σήμερα έπειτα από την ορκωμοσία τους τα αντίγραφα των πρακτικών πρόσληψης στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την τελετή ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, πατήρ Σπυρίδων Σταθούλιας.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Γεώργιος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, συνεχάρησαν για την επιτυχία τους τόσο τους νέους Ειδικούς Φρουρούς, όσο και τους συγγενείς τους και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία και υγεία.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντίνος ΜΑΓΚΑΦΑΣ και ο Υπαστυνόμος Α΄ Απόστολος ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗΣ, οι οποίοι παράλληλα ενημέρωσαν τους νέους ειδικούς φρουρούς για τα διαδικαστικά θέματα της εισαγωγής τους.

Γραφείο Τύπου Αστυνομικής Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

O Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγο Νικ. Σπανουδάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Ταξίαρχο Παναγιώτη Πετσίνη και τον Διοικητή Τροχαίας Απόστολο Καπνιάρη.

Ο κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών: «Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων στα ζητήματα της ασφάλειας και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία με γνώμονα πάντα την κοινή υποχρέωση έναντι των πολιτών του Αγρινίου. Όπως έχουμε αποδείξει δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα προστασίας του πολίτη και με σεβασμό στεκόμαστε δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία για να συνδράμουμε στο έργο της. Με συντονισμένη προσπάθεια, είμαι βέβαιος, ότι η ανταπόκριση θα είναι πιο αποτελεσματική και άμεση».

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η υπ’ αριθ. 6001/5/1382-ιζ΄ από 20-09-2019 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία δεν ενισχύονται νευραλγικές Υπηρεσίες, όπως το Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας και νεοϊδρυθείσες αντίστοιχες (π.χ. 23/11/2018 Β΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου Ιωαννίνων, η οποία δεν είναι σήμερα στελεχωμένη με το ανάλογο προσωπικό και ως εκ τούτου αδυνατεί να λειτουργήσει) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, με αποτέλεσμα να παρατείνονται τα προβλήματα, τόσο του προσωπικού, όσο και της αστυνόμευσης των πολιτών της Περιφέρειας που έχει αρμοδιότητα η εν λόγω Δ.Α.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, η παραπάνω διαταγή είναι αποτέλεσμα ενός άναρχου, απρογραμμάτιστου και με έπαρση σχεδιασμού της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία, αφενός παραβλέπει το τρέχον θεσμικό πλαίσιο του Σώματος (π.δ.100/2003) και τις ανάγκες για αστυνόμευση της Περιφέρειάς μας, αφετέρου αναγνωρίζει ως Ελλάδα μόνον την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, μπλοκάροντας, για μια ακόμα φορά, τις προσπάθειες ανάπτυξης της πολύπαθης και ξεχασμένης εδώ και χρόνια περιοχής μας.

Η Ένωσή μας, με την παρούσα ανακοίνωση, γνωρίζει στους τοπικούς Βουλευτές, Δημάρχους, Συλλόγους και στα Σωματεία, καθώς και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος την παραπάνω αρνητική εξέλιξη και ζητά από όλους να συνδράμουν, η κάθε μία και ο καθένας από το μετερίζι του, προς την επίλυση αυτού του μείζονος κοινωνικοπολιτικού και οικονομικού προβλήματος.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου του έτους 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Α. Τροχαία ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 59 τροχαία ατυχήματα έναντι 68 που είχαν συμβεί τον Αύγουστο του έτους 2018. Ειδικότερα σημειώθηκαν :

9 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 12 τον Αύγουστο του έτους 2018.

4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 8 τον Αύγουστο του έτους 2018.

46 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 48 τον Αύγουστο του έτους 2018.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 75 παθόντες έναντι 93 τον Αύγουστο του έτους 2018:

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

10 νεκροί έναντι 12 τον Αύγουστο του έτους 2018.

4 σοβαρά τραυματίες έναντι 8 τον Αύγουστο του έτους 2018.

61 ελαφρά τραυματίες έναντι 73 τον Αύγουστο του έτους 2018.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Παραβίαση προτεραιότητας

Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς

Αίτια ερευνώνται

Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Αύγουστο του έτους 2019 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 265 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.345 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 232 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.560 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

1745

για υπερβολική ταχύτητα

604

για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

400

για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

85

για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

44

για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

22

για παραβίαση προτεραιότητας

74

για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

70

για αντικανονικό προσπέρασμα

24

για μη χρήση παιδικών καθισμάτων

147

για Κ.Τ.Ε.Ο.

97

για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά

37

για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση

Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.

Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.

Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.

Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.

Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.

Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.

Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.

Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.

Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.

Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται ειδικός σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2019), διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια από αστυνομικούς, σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Επισημαίνεται ότι, ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται δίπλα στους μικρούς μαθητές διαθέτοντας σε σχολεία εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.

Επιπλέον, τα σχολικά συγκροτήματα θα επιτηρούνται από εποχούμενες περιπολίες και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται και έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Σελίδα 1 από 24

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία