Αγγελίες    Επικοινωνία

Προς όλους τους γονείς

Η Ε.Ο.Ε.Δ διοργανώνει το 1ο "Σχολείο Μικρών Διασωστών".

Ο σκοπός του Σχολείου είναι, με παιγνιώδη τρόπο, τα παιδιά να μάθουν διασωστικές και σωτήριες τεχνικές. Η Βασική Υποστήριξη της Ζωής είναι μια ζωτική μάθηση, που όλοι θα πρέπει να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία.

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο 6942211886 - Διονύσης Τσιρόγλου (υπεύθυνος) 

Email - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή στείλτε μας μήνυμα στην σελίδα μας στο fb

Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

 

Μια ομάδα με μεγάλη κοινωνική προσφορά επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας. Πρόκειται για την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης(ΕΟΕΔ) Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την πολυσχιδή δραστηριότητα και την κάλυψη των μεγαλύτερων κοινωνικών γεγονότων στο Μεσολόγγι και όχι μόνο. 

Η ΕΟΕΔ με άρτια εκπαιδευμένους εθελοντές, πέρα από την υγειονομική και διασωστική στήριξη που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, έχει βρεθεί επανειλημμένα κοντά στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες με πολλούς τρόπους ενώ έχει συμμετάσχει σε κρίσιμες έρευνες και αναζητήσεις.

“Βρέθηκα κοντά στους σπουδαίους ανθρώπους της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Μεσολογγίου. Η εθελοντική προσφορά για τον συνάνθρωπο είναι η απόλυτη πράξη αφοσίωσης και αλληλεγγύης. Μακάρι όλοι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε στην κοινωνία όπως οι άνθρωποι τούτης της θαυμάσιας ομάδας”, δήλωσε σχετικά ο Βασίλης Φεύγας.

 

 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το 2017 ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας μιας εθελοντικής ομάδας καθαρισμού στο Μεσολόγγι, η οποία τελικά φέτος κατάφερε να γίνει μεγάλη και να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στην Τουρλίδα.

Η ιδέα ήταν του Κώστα Λυμπέρη, που μαζί με άλλους απευθύνθηκαν και στην Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, που έχει και νομική οντότητα και έτσι όλοι μαζί κατάφεραν μέχρι τώρα να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το κάλεσμα για καθαρισμό χώρων έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέτος είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι, σε αντίθεση με την πρώτη χρονιά που η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή. Σιγά - σιγά ο κόσμος κατανοεί την ανάγκη εθελοντισμού για να γίνει η πόλη καλύτερη και κυρίως να είναι καθαρή...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 27/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός της παραλίας Τουρλιδας βοήθησαν κάποιοι χορηγοί που πρέπει να ευχαριστήσουμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κώστα Λύρο και την εταιρία του ΤΕΒΕΚ που Διαχρονικά είναι και θα είναι αρωγοί σε τέτοιες εθελοντικές προσπάθειες, μας πρόσφεραν γάντια, σακούλες χορτοκοπτικά, σκαπτικά εργαλεία, φορτηγό όχημα.

Τον Δημήτρη Ζέλιο για τα παγκάκια και τα καλαθάκια απορριμμάτων

Την Μελαχρή Φώνη για το τρακτέρ και τον καταστροφέα.

Την εταιρεία Πασιόπουλος που πρόσφερε εμφιαλωμένα νερά,

την Δήμητρα Γκούβρα νερά και αναψυκτικά κρύα,

τον Πάνο Βονιτσάνο που μας πρόσφερε γάντια εργασίας,

τον χορευτικό σύλλογο Αγίου Θωμά με νερά και συμμετοχή μελών,

ΚΑΙ φυσικά όλες και όλους που στήριξαν αυτή την προσπάθειά μας και θα είναι δίπλα μας και σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ
ΑΡΧΗΓΟΣ Ε.Ο.Ε.Δ

Έλαμψε η παραλία της Τουρλίδας

Απέδωσε ο εθελοντικός καθαρισμός της Τουρλίδας που έγινε με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, τους Ενεργούς Πολίτες Μεσολογγίου και την συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και διαθέτοντας προσωπική εργασία αλλά και τα απαιτούμενα εργαλεία, κατάφεραν να κάνουν την Τουρλίδα αγνώριστη. Αυτό δείχνει ότι ο εθελοντισμός μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί να υπάρχει συνεργασία και θέληση.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, χρειάζεται και η στήριξη από τον δήμο, αλλά κυρίως η προσοχή από τους πολίτες που επισκέπτονται τις παραλίες. Τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους, θα τα βρουν μπροστά τους την επόμενη ημέρα που θα θελήσουν να ξανακάνουν το μπάνιο τους. Επίσης, η καταστροφή των υποδομών, που βρίσκονται στην παραλία για την εξυπηρέτηση των λουόμενων, δεν δείχνει πολιτισμό, όμως δυστυχώς ως πράξη υφίσταται.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου και οι Ενεργοί Πολίτες διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Τουρλίδας την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 5:30 μ.μ.

Σελίδα 1 από 14

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία