Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Τα σχολεία του Μεσολογγίου στην Ευρώπη».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, κ. Λύρος Κωνσταντίνος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών θεμάτων Πρόνοιας και τοπικής ανάπτυξης κος Καραπάνος Νίκος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Καζαντζής Χρήστος, ο αναπληρωτής διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μπαρμπετάκης Αντώνιος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κος Παπαδόπουλος Παναγιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κος Κούστας Κωνσταντίνος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας κος Σακκούλης Δημήτρης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Σωτηρακόπουλος Γεώργιος, η πρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γούργαρη Μέμη, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσολογγίου κος Τσάμης Δημήτριος, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τα πέντε σχολεία του Μεσολογγίου που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  τα σχολικά έτη 2019-21 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας  και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη στοχοθεσία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και τη δημοσιοποίηση των δράσεων που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια υλοποίησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Κατά τη διάρκειά της έγιναν ομιλίες από τον Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης, ΠΕΚΕΣ Δυτικής  Ελλάδας, κο Ζησιμόπουλο Δημήτρη, τον Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70), ΠΕΚΕΣ  Δυτικής Ελλάδας, κο Βαλμά Θεοφάνη, την Προωθήτρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κα Σαρλή Έλενα, την  εκπαιδευτικό του «Δημητρούκειου» Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, κα Πολυγένη Μαρία, την Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, κα Ντάνου Φωτεινή, την εκπαιδευτικό Πληροφορικής (ΠΕ86) του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, κα Παναγιωτοπούλου Γεωργία καθώς και από τον Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Μεσολογγίου, κο Πατρόπουλο Αθανάσιο.

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, στις 17:30 μ.μ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου με τίτλο: «Τα σχολεία του Μεσολογγίου ταξιδεύουν στην Ευρώπη»

Η συνάντηση διοργανώνεται από τα πέντε (5) σχολεία του Μεσολογγίου, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  τα σχολικά έτη 2019-21 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας  και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη στοχοθεσία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και τη δημοσιοποίηση των δράσεων που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια υλοποίησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Στην ημερίδα συμμετέχουν:

  • Το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου,
  • Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου
  • Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου «Παλαμαϊκή Σχολή»
  • Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσολογγίου,
  • Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Δημήτριος Ζησιμόπουλος
  • Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Γενικής Αγωγής, κ. Θεοφάνης  Βαλμάς
  • Η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Έλενα Σαρλή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

17:20-17:30: Προσέλευση

17:30-17:40: «Η Διαφορετικότητα στις σύγχρονες τάξεις: Προκλήσεις και ευκαιρίες»

Δημήτρης Ζησιμόπουλος, Συντονιστής  Εκπαιδευτικού έργου Ειδικής Αγωγής &  Ενταξιακής Εκπαίδευσης, ΠΕΚΕΣ  Δυτικής  Ελλάδας

17:40-17:50: «Η συμβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ στη βελτίωση της εκπαίδευσης»

Βαλμάς Θεοφάνης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού    Έργου (ΠΕ70), ΠΕΚΕΣ  Δυτικής Ελλάδας

17:50-18:00: «Ευρωπαϊκή στρατηγική στην εκπαίδευση και δράσεις Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας»

Σαρλή Έλενα, Προωθήτρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

18:00-18:10: «Σχεδιάζοντας μια νέα σχολική εκπαίδευση για Όλους» Πολυγένη Μαρία,  εκπαιδευτικός ‘’ Δημητρούκειου’’ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου

18:20-18:30: «Το 6ο Δημοτικό Σχολείο  στο πρόγραμμα Erasmus+», Ντάνου Φωτεινή, Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου

18:30-18:40: «Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου ‘‘ Παλαμαϊκή Σχολή’’ στα μονοπάτια του Erasmus ΚΑ1 και ΚΑ2»

Παναγιωτοπούλου Γεωργία, εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86)

18:40-18:50: «Art journeys in Europe»

Πατρόπουλος Αθανάσιος, Διευθυντής Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Μεσολογγίου και Ντούμας Νικόλας, εκπαιδευτικός Εικαστικών

18:50-19:00: Ερωτήσεις-Κλείσιμο εκδήλωσης

Στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης οι σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, μαζί με τους εκπαιδευτές τους Ευαγγελία Παρασκευά και Μαρία Σωτηροπούλου, επέλεξαν να επιμεληθούν την κόμη των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και ευχαριστήθηκαν την καινούρια τους εμφάνιση, με τα υπέροχα κουρέματα που τους χάρισαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ, γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Δ/ντή του ΙΕΚ Ιωάννη Χατζή και τους Υποδ/ντές Κατερίνα Αποστολοπούλου και Θεόδωρο Γκανέτσο, γι’ αυτήν την παραχώρηση, καθώς επίσης και τους εκπαιδευτές τους.

Η Προϊσταμένη του Νηπ/γείου
Μήτση Ουρανία

Το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου συμμετέχει μαζί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου στο πρόγραμμα Erasmus+ υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής και Γενικής Αγωγής, κ. Ζησιμόπουλο και κ. Βαλμά αντίστοιχα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Σεσίμπρα της Πορτογαλίας στο σεμινάριο με τίτλο «Special Needs: The challenge of Inclusion» και αφορά την συμπερίληψη ως παιδαγωγική μέθοδο και την εφαρμογή της στα σχολεία της Πορτογαλίας.

Η συμμετοχή μας στο σεμινάριο έγινε μετά από την κατάθεση του δικού μας σχεδίου δράσης  με τίτλο « Σχεδιάζοντας μια Νέα Σχολική Εκπαίδευση για όλους», το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών ως προς την συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία στη γενική αγωγή με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα συμπερίληψης.

Το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο θα είναι το πρώτο ειδικό δημοτικό σχολείο του νομού μας που θα συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+. Ενώ παράλληλα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου θα είναι το πρώτο γενικό σχολείο που θα συμμετέχει ως το σχολείο εφαρμογής της συμπερίληψης ειδικής αγωγής σε γενικό πλαίσιο.

Στόχος μας δεν είναι η παθητική παρατήρηση ενός σεμιναρίου, αλλά η ανάμιξη απόψεων διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών περί συμπερίληψης. Η επιστροφή μας θα σημάνει την διάχυση των νεοαποκτηθέντων γνώσεων σε εκπαιδευτικούς και μη. Ελπίζουμε η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προώθηση της συμπερίληψης ως παιδαγωγικής μεθόδου.

Τα παιδιά, ο Διευθυντής και το προσωπικό του Δημητρούκειου Ειδικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Τριανταφύλλου για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα στον αύλειο χώρο του σχολείου μας, με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ευχαρίστηση μικρών και μεγάλων.

«Ένας μικρός άσπρος άγγελος μοιράζει ουρανό από την Ειρήνη για τα παιδιά». Αυτό είναι το μήνυμα της οικογένειας Τριανταφύλλου για την κατασκευή του γηπέδου. Αυτό επίσης είναι και η οπτική όλων μας, καθώς η απεριόριστη αγάπη της Ειρήνης δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά, αντιθέτως αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο πράξεων αγάπης που κάνουν τους μαθητές μας να χαμογελούν.

«Πνοή ζωής» στο Δημητρούκειο

Ο σύλλογος προσωπικού και  ο Διευθυντής του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, ευχαριστούν θερμά την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» του κου Αθανάσιου Μαρτίνου προέβη σε δωρεά ενός (1) air condition, ενός (1) απινιδωτή και την πλαστικοποίηση του δαπέδου του γυμναστηρίου της σχολικής μας μονάδας.

Η αξία των προαναφερθέντων υλικών αγαθών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μαθητών αλλά και των εργαζομένων του Δημητρούκειου Ειδικού Σχολείου. Επιπλέον, η ενίσχυση του σχολικού μας χώρου με απινιδωτή δίνει «πνοή ζωής» όχι μόνο στην δική μας σχολική μονάδα αλλά στη ευρύτερη περιοχή.

Σελίδα 1 από 17

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία