Αγγελίες    Επικοινωνία

Είναι κάποιες φιλίες... Είναι κάποιες φιλίες που μυρίζουν ομορφότερα από τις άλλες. Είναι κάποιες φιλίες που μοιάζουν με χάδι. Είναι κάποιες φιλίες που κάνουν πλατύτερο το χαμόγελό μας. Είναι κάποιες φιλίες - αγκαλιές. Είναι κάποιες φιλίες που δροσίζουν την ψυχή και ζεσταίνουν το νου. Είναι κάποιες φιλίες που μας κάνουν να νιώθουμε ψηλότεροι κι ομορφότεροι.

Είναι κάποιες φιλίες που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Είναι κάποιες ΦΙΛΙΕΣ που δε θέλουμε να χάσουμε... Μα, με τίποτα... Είναι η φιλία της Κατερίνας, του Πέτρου, της Πολυξένης, του Γιώργου, της Νικολέτας,.......και των άλλων παιδιών του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Τρίτη 14 Μαΐου και ως Β1 τμήμα πήγαμε επίσκεψη στο σχολείο τους. - Θα μάς θυμούνται; ρωτούσαν κάποιοι. Και βέβαια μας θυμούνται. Και βέβαια, δώσαμε και πήραμε αγκαλιές και Χαμόγελα, δώσαμε τα δωράκια μας, πήγαμε στις τάξεις τους, μας τραγούδησαν το Γιάννη μου το μαντήλι σου και το Τζιβαέρι, παίξαμε σκάκι και, φυσικά, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τη νέα σχολική χρονιά. Ναι, είναι κάποιες φιλίες που ανανεώνονται διαρκώς. Ναι, είναι κάποιες φιλίες που η ύπαρξή τους μας τιμά!!

Οι μαθητές του Β1 τμήματος του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

 

Το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και ιδιαίτερα, τον διευθυντή του ΔΙΕΚ κο Χατζή Ιωάννη και τις καθηγήτριες της σχολής κα Σωτηροπούλου Μαρία και κα Παρασκευά Ευαγγελία, καθώς και τις φοιτήτριες του ΔΙΕΚ για την προσφορά υπηρεσιών κομμωτικής στους μαθητές μας.

 

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του «Δημητρούκειου» Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστούν θερμά τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. και ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντρέκο Αντώνιο και τον πρόεδρο Τσαραπατσάνη Νικόλαο για τη χορηγία δημιουργίας τάξης εργοθεραπείας  που αποτελείται από όργανα που θα δομήσουν την ίδια την τάξη (κούνιες εργοθεραπείας, αισθητηριακοί κύλινδροι)  και εκπαιδευτικά παιχνίδια αισθητηριακής ανάπτυξης.

Με τη συγκεκριμένη πράξη προσφοράς σας εκσυγχρονίζεται άμεσα η παροχή του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου μας

 

Ο Διευθυντής του Δημητρούκειου

Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου

Ανδρέας Χαρμαντζής

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, στις 2 Απριλίου, το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου θα συμμετάσχει στην δράση ευαισθητοποίησης «Μπλε για τον Αυτισμό» από τις 2 Απριλίου έως και τις 9 Απριλίου.

Η καμπάνια "Μπλε για τον Αυτισμό" είναι μια πρωτοβουλία του Autism Speaks που σκοπεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, ως προς την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό, στις 2 Απριλίου, με τις δράσεις "Φορέστε Μπλε" και "Ανάψτε Μπλε Φως".

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του «ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΕΙΟΥ» Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά την Ζαφειρίου - Τσιμπερλένιου Αδαμαντία για την έμπρακτη απόδειξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας στον ιδιαίτερο χώρο της εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή.

Η Ζαφειρίου-Τσιμπερλένιου Αδαμαντία προσέφερε εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό υλικό εις μνήμη του πατέρα της Ζαφειρίου Περικλή με στόχο την καλύτερη δυνατή γνωστική εξέλιξη των μαθητών μας.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στους φίλους & συγγενείς.

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΜΑΝΤΖΗΣ

 

Και ξαφνικά ... ήρθαν ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!

Το ξέραμε ότι δεν θα είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Κάποιοι είχαμε ξανάρθει ... για κάποιους ήταν η πρώτη φορά. Εξάλλου η δασκάλα μας λέει ότι θέλει κάθε φορά και νέους μαθητές, για να κάνει πιο μεγάλη την αγκαλιά...

Εκεί γύρω στις 10 το πρωί στο Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Το καλωσόρισμα του διευθυντή εγκάρδιο, το χαμόγελο των δασκάλων μεγάλο και η αγκαλιά των μικρών μας φίλων ζεστή. Μας μίλησαν για την ειδική αγωγή και την ομορφιά της διαφορετικότητας. Τραγουδήσαμε στη νοηματική "είναι η αγάπη, μόνο η αγάπη, αγάπη δώσε, αγάπη νιώσε."

Μάθαμε πού είναι κρυμμένη ... στη φιλία- στη μοιρασιά- στη ζεστασιά- στη συμ-πονια. Μάθαμε ότι βρίσκεται στο Δημητρούκειο ... Ναι, εκεί είναι η αγάπη.

Είναι στο γέλιο των παιδιών- στην υπομονή των δασκάλων τους- στην αγκαλιά που μας έδωσαν όταν τους δώσαμε τα δώρα τους- στο κάλεσμά τους να ξαναπάμε να τους διαβάσουμε τα παραμύθια που πήγαμε για τη βιβλιοθήκη της πρότυπης αίθουσας ειδικής αγωγής όπου μας υποδέχτηκε η κυρία Μαρία- στο χάδι της μικρής Πολυξένης και στο φιλί της μικρής Κατερίνας- στις ντροπές του Πέτρου και στο τραγούδι της Νικολέτας... Η αγάπη είναι στο Δημητρούκειο! !! Παίξαμε- Τραγουδήσαμε- ζωγραφίσαμε. Φεύγοντας η δασκάλα μας μάς είπε: " Σήμερα είναι Χριστούγεννα " . Κάναμε όλοι μαζί μια αγκαλιά- την κάναμε όλοι μαζί μια αγκαλιά, γιατί .... ναι, σήμερα στο Δημητρούκειο ήταν Χριστούγεννα!

Ομάδα φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία