Αγγελίες    Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019 από την Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την υποστήριξη του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/10 με τη επανένταξη δυο αρπακτικών (Γερακίνα) στο παρατηρητήριο της ανατολικής Κλείσοβας, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει η επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 11/10 με την συμμετοχή του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής - Καντζούρου Νεκταρία, όπου οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τις αιτίες που παρέχεται περίθαλψη στα άγρια πουλιά και πραγματοποιήθηκε επανένταξη δυο κορακοειδών του είδους Κάργια και ενός αρπακτικού Γερακίνα. Την Παρασκευή 18/10 είχαμε την χαρά να ενημερώσουμε και να κάνουμε παρατήρηση πουλιών με τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Μεσολογγίου και το απόγευμα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο με τους μαθητές του ΚΔΑΠ Μαθητούπολη παίξαμε κατασκευάσαμε μάσκες με διάφορα πουλιά και είδαμε βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων".

Βασικός στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και οι μεταναστευτικοί τους διάδρομοι.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 140 μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και δασκάλους που συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουν την κυρία Μελαχρή Περσεφόνη σαν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου και τους εργαζόμενους, το δασάρχη Μεσολογγίου κύριο Φούντα και τους εργαζόμενους για την διαμόρφωση και καθαριότητα του αναχώματος της Ανατολικής Κλείσοβας. Τους υπεύθυνους του προγράμματος για των Ασπροπάρη για την Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, Ρούλα Τρίγκου, Λίλια Μπαντίκου και το -Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ για τα πουλιά προς επανένταξη μετά από την αποθεραπεία.

Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου»
Ελίνα Γκανιάτσου, Έφη Γκανιάτσου, Παναγιώτης Δασκαλάκης, Μάκης Κοτσίρης, Νικόλαος Νούλα

 

Την Τέταρτη 9 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών EUROBIRDWATCH, στελέχη από το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου στο παιδικό εργαστήρι υποδέχθηκαν παιδιά μαζί με τους γονείς τους και διηγήθηκαν το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών. Η διοργάνωση έλαβε χώρα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Η εκδήλωση με θέμα <<Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών>> ξεκίνησε στις 18:00 και διήρκησε μέχρι τις 20:00. Αρχικά στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών ήταν η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική. Γι’ αυτό το λόγο έγινε μια σύντομη παρουσίαση που είχε ως σκοπό να δώσει ορισμένες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω.

Έπειτα τα παιδιά έφτιαξαν μάσκες και ζωγράφισαν με θέμα την ορνιθοπανίδα της περιοχής, κατασκεύασαν πάζλ με σχετικές εικόνες και τέλος με τη βοήθεια παιχνιδιών μπήκαν στο ρόλο των πουλιών ώστε να αντιληφθούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ζωή τους. Επιπλέον, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε ενημερωτικό υλικό αλλά και ορισμένες ευχάριστες δραστηριότητες για το σπίτι.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους μικρούς φίλους αλλά και τους γονείς τους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου που μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών – Eurobirdwatch 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:00μ.μ. στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου. Η εκδήλωση με θέμα το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών και η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2632055094 (Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων) και 2641022393 (Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου).

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η σημερινή εκδήλωση της Γιορτής Πουλιών στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου αναβάλλεται.
Θα ανακοινωθεί νέα ημέρα και ώρα της εκδήλωσης προσεχώς.

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας - συντονιστή στην Ελλάδα των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών EUROBIRDWATCH 2019, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 18:00μ.μ. παιδικό εργαστήρι σχετικά με το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών.

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής των Πουλιών προσκαλεί τους μικρούς φίλους των μεταναστευτικών πουλιών στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη Αγρινίου για να πραγματοποιήσουν μαζί ένα ταξίδι στον κόσμο των πουλιών μέσω ενημερωτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών (Η συμμετοχή είναι δωρεάν).

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2632055094 (Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων) και 2641022393 (Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου).

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθελοντική Ομάδα “Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου” και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 (EuroBirdwatch). Ελάτε να γνωρίσετε μαζί μας το συναρπαστικό κόσμο των πουλιών, των Ασπροπάρη το μικρότερο από τα τέσσερα είδη γύπα που απαντώνται στην Ελλάδα και να παίξουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους!!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει, το πρωί στις 10:30-12:00 παρατηρήσει πουλιών και επανένταξη αποθεραπευμένων άγριων πτηνών στο παρατηρητήριο της ανατολικής Κλείσοβας με σχολικές μονάδες της πόλης και το απόγευμα στις 18:00-21:00 στην Κεντρική Πλατεία Μ.Μπότσαρη προβολή ντοκιμαντέρ "οι τελευταίοι των Ασπροπάριδων" και δραστηριότητες για παιδιά. 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί μία δράση παγκόσμιας εμβέλειας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασης τους. Πραγματοποιείται από το 1993, σε περισσότερες από 100 χώρες, με το συντονισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα, ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία