Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού διοργανώνει αιμοδοσία στο Κ.Υ. Αστακού την Δευτέρα 24 Iουνίου 2019 από 4.30 μ.μ. έως 8.00 μ.μ.

Παρακαλούμε για την προσέλευση και νέων αιμοδοτών.

 

Το Δ.Σ.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

Το Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 σε συνεργασία με τους συλλόγους σπουδαστών ΣΔΟ, ΣΤΕΓ-ΤΕ.ΤΡΟ.Δ και τους συλλόγους Εκπαιδευτικού, Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού και Διοικητικού Προσωπικού στην προσπάθεια του να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα στη χώρα μας και για να ενισχύσει την Τράπεζα αίματός τoυ που ιδρύθηκε το 2010.

Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά να στηρίξετε έμπρακτα την 17η Εθελοντική Αιμοδοσία του Τ.Ε.Ι που αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο αλληλεγγύης, συναδελφικότητας, χειραφέτησης και συλλογικού ενδιαφέροντος, αγάπης στη ζωή και τη δημιουργία.

Πιστεύουμε πως η παρουσία και συμπαράσταση σας θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

 Η αιμοληψία θα γίνει από την κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο Κτίριο Παλαιάς Διοίκησης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τ.Ε.Ι στο Μεσολόγγι από 10:00 μέχρι 14.00.

Σας υπενθυμίζουμε ότι χρήση του αίματος από την τράπεζα του Τ.Ε.Ι μπορούν να κάνουν οι αιμοδότες και οι συγγενείς τους (α΄βαθμού).

Οι κάρτες εθελοντών-αιμοδοτών θα συμπληρώνονται κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Στην αιμοδοσία μπορούν να συμμετέχουν και εθελοντές εκτός της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ.

Κατά την αιμοδοσία πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ ή την Κάρτα του αιμοδότη.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι στο Μεσολόγγι τηλέφωνο 2631058421 ή στο e-mail: msvolou@teiwest .gr

ΔΩΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ

ΧΑΡΙΣΕ ΑΙΜΑ ΔΩΣΕ ΖΩΗ!!

 

Γιατί να γίνει κάποιος εθελοντής Αιμοδότης

  • Επειδή δεν υπάρχει φάρμακο που να μπορεί να αντικαταστήσει το αίμα.
  • Επειδή θέλει να βοηθήσει τους χιλιάδες συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.
  • Επειδή θεωρεί προσωπική του ευθύνη την κάλυψη της χώρας μας σε αίμα από την εθελοντική αιμοδοσία, γιατί δεν μας τιμά ως χώρα η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό.
  • Επειδή πρόκειται για μια ανώδυνη & ακίνδυνη διαδικασία, που διαρκεί λίγα λεπτά, αλλά από μια φιάλη αίμα μπορεί να σωθούν τρείς ανθρώπινες ζωές.

Επειδή ο εθελοντής αιμοδότης βιώνει ένα μοναδικό συναίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και γιατί πέρα από τα κίνητρα που δίνονται (δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σε αίμα για τον ίδιο ή την οικογένειά του, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, τιμητικές διακρίσεις, άδεια αιμοδοσίας), ο εθελοντής αιμοδότης νιώθει ότι προσφέρει ζωή στον πάσχοντα συνάνθρωπό του.

Μετά την πρώτη αιμοδοσία ο αιμοδότης παραλαμβάνει ατομική κάρτα όπου αναγράφονται η ομάδα αίματος του και οι μονάδες που έχει δώσει και την οποία πρέπει να κρατά κάθε φορά που δίνει αίμα ή όταν χρειαστεί αίμα για τον ίδιο ή συγγενή πρώτου βαθμού.

Διαδικασία αιμοδοσίας

Μετά από τη λήψη σύντομου ιατρικού ιστορικού, τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και του αιματοκρίτη ή της αιμοσφαιρίνης ο γιατρός της αιμοδοσίας κρίνει αν μπορείς να δώσεις αίμα τη δεδομένη στιγμή. Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία, που το μοναδικό ενόχλημα είναι ένα μικρό τσίμπημα από τη βελόνα και μετά απλά ανοιγοκλείνεις τη γροθιά σου για να διευκολύνεις τη ροή του αίματος.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα,μιας χρήσεως και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη.Επομένως κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθενείας είναι αβάσιμος και παράλογος.

 Η αιμοδοσία, διαρκεί μόνο 10΄ γίνεται ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.

 Αίμα χρειάζονται…

Τα 4000 άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά.

  • Όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες(λευχαιμία,αιμοροφιλία κ.ά)
  • Οσοι νοσηλεύονται με αιμορραγίες, εγκαύματα και οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια χειρουργική επέμβαση.
  • Οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν προβλήματα κατά τον τοκετό.

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος Αιμοδότης

Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-65 ετών μπορεί να δώσει αίμα.

Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι για τους άνδρες 3-4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2-3 φορές το χρόνο.

Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ πριν δώσει αίμα.

Ο αιμοδότης πρiν την αιμοληψία να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα (τυρόπιτα, τόστ, γάλα).

Κάθε πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος αιμοδότης, πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο γιατρό της Αιμοδοσίας, ο οποίος κρίνει τελικά για την καταλληλότητα της αιμοληψίας.

Μετά την Αιμοδοσία πρέπει να πίνετε υγρά, να αποφεύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για 1-2 ώρες.

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Τ.Ε.Ι ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για ακόμη μια χρονιά το ΕΠΑΛ Κατοχής συνεχίζει την παράδοση!!

Δίνουμε αίμα, χαρίζουμε ζωή!! Σας προσκαλούμε να γίνεται και εσείς εθελοντές αιμοδότες και να στηρίξετε τη δράση μας!!!! Στα πλαίσια Σχολικού Προγράμματος με Υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Βαρελά και τον κ. Κατσαούνη, και με την στήριξη του ΝΟΕΣΙΣ, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες φιάλες αίμα μπορούμε.....χάρη σε εσάς....για όλους μας!!! Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου θα βρίσκεται στο σχολείο μας και αρχίζοντας από τους καθηγητές και τους μαθητές μας, περιμένουμε και εσάς, να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στον εθελοντισμό, στην ίδια τη ζωή......!!!!! "Σ΄ ένα αφρικανικό παραμύθι κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος ,όλα τα ζώα τρέχουν να ξεφύγουν από την φωτιά εκτός από ένα μικρόσωμο πουλί ,το κολιμπρί, το οποίο παίρνει μια σταγόνα νερό στο ράμφος του και τη ρίχνει στη φωτιά. “Είσαι τρελός, δεν θα σταματήσεις την πυρκαγιά” του λέει ο ιπποπόταμος. “ Το ξέρω”, απαντάει το κολιμπρί, “όμως κάνω αυτό που μου αναλογεί”. ....... ας κάνουμε όλοι μας αυτό που μας ΑΝΑΛΟΓΕΙ!!!

Οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ο ΕΠΑ.Λ. ΚΑΤΟΧΗΣ σας Ευχαριστούν πολύ!!!

Ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία

Γιορτάζοντας 40 χρόνια προσφοράς τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πάτρας «ο Αιμοδότης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «40 Χρόνια Προσφοράς – 40 Χρόνια Αιμοδότης» την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 10:00 πμ. έως τις 14:20 μμ, στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείτε στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προαγωγή υγείας των πολιτών, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς που μοιράζονται το ίδιο ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον και σχεδιάζουν από κοινού δράσεις επιμορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Μία εξ αυτών είναι η συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Πάτρας «ο Αιμοδότης» για την οργάνωση μίας επιστημονικής ενημέρωσης σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και την προσφορά του ανέξοδου ανθρώπινου δώρου, του αίματος, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η ημερίδα έχει στόχο την προσέλκυση νέων μελών και την ενημέρωση των παλαιότερων σε μια περίοδο που οι ανάγκες για αιμοδοσία είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση οι ασθενείς με Θαλασσαιμία.

Να σημειωθεί ότι αυτή η αλληλένδετη σχέση των εθελοντών Αιμοδοτών Πάτρας «Ο Αιμοδότης» και του Συλλόγου Πρόληψης & Βοήθειας Ατόμων με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) «ΠΑΤΡΑ ’82» οδήγησε στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της δωρεάς αίματος και την ανάδειξη της επιτακτικότητας για Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΠΑΝ.ΣΥ, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ στην Αθήνα, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 13:30 με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ.

Αρκετοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή και την ελπίδα. Είναι πολύ συγκινητικό να προσφέρεις αυτό που μπορείς σε κάποιους που το χρειάζονται σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες που ήρθαν και πρόσφεραν αίμα, τους ευχόμαστε να είναι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι στη ζωή τους. Με την ενέργεια τους απέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα και ο ανθρωπισμός δεν έχει εξαλειφθεί.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με περισσότερη ενημέρωση για ευαισθητοποίηση , ώστε να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερο απόθεμα αίματος για να είμαστε σε θέση να συμπαρασταθούμε στα μέλη μας και σε κάθε Αιτωλοακαρνάνα, στις πολύ δύσκολες στιγμές, που όλοι απευχόμαστε.

Η συμβολή όλων των αιμοδοτών και μη, είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί η ζωή είναι δώρο και οφείλουμε να το προσφέρουμε απλόχερα.

Ευχαριστούμε τον διοικητή του νοσοκομείου κο Γιώργο Δενδραμή και το ακούραστο, ευγενικό και με χαμόγελο προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ για την πολύ καλή συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε.

Για Το Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος  (ΣΕΑ-ΔΟΣ) Ν. Αιτωλ/νίας σας προσκαλεί στην Εθελοντική Αιμοδοσία και Συλλογή Δειγμάτων (swap) για Δωρεά Μυελού των Οστών, το ΣΑΒΒΑΤΟ 12  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, και ώρα  9:00-14:00,  στο   κοινοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου (Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου), γιατί:

«Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ»

Στη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, καθώς και η κοπή πίτας του Συλλόγου στις 12:00.

                                                      

 

 

το Δ.Σ του ΣΕΑ-ΔΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Σελίδα 1 από 20

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία