Αγγελίες    Επικοινωνία

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Αγωγού Μεταφοράς Ακαθάρτων στα τμήματα ασυνέχειας, διασταυρώσεις του ΚΑΑ Βαρθολομιού - Γαστούνης με το δίκτυο των αποστραγγιστικών - αποχετευτικών τάφρων και ελέγχου της υφιστάμενης κατάστασης του κατασκευασμένου ΚΑΑ». Το έργο είναι προϋπολογισμού 300.528,96€ και χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ 001.

Σκοπός του έργου είναι να αποκατασταθούν κακοτεχνίες και ασυνέχειες που έχουν εντοπισθεί στη σχετική μελέτη καθώς και βλάβες που έχουν εντοπισθεί στο αποχετευτικό δίκτυο. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ή ανακατασκευή των αντίστοιχων τμημάτων αγωγών και φρεατίων επίσκεψης, καθώς και παρεμβάσεις σε θέσεις που η όδευση του ΚΑΑ τέμνει τα δίκτυα άρδευσης και αποστράγγισης, ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχεια του αγωγού.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας δήλωσε ότι «στις αμέσως επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού, θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του εργολάβου, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες που αφορούν ασυνέχειες και αστοχίες του αποχετευτικού δικτύου προσαγωγής λυμάτων στην ΕΕΛ Γαστούνης».

Ενημέρωση για την πορεία του έργου «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών, παραλιακών οικισμών από Δήμο Ερινεού έως Δήμο Αιγείρας» έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα.

Η πρόοδος του φυσικού αντικειμένου του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 37.765.920 ευρώ, βρίσκεται στο 70%.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να ενταθούν οι ενέργειες για την πλήρη παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας με την εκ νέου σύσταση της επιτροπής καθορισμού αιγιαλού για τα τμήματα που δεν παραχωρήθηκαν έως σήμερα.

Παράλληλα, τονίστηκε η άμεση ανάγκη για ενεργοποίηση του υποέργου Αρχαιολογικών Ερευνών - Ανασκαφών από την αρμόδια υπηρεσία, συνεργασία με Ολυμπία Οδό Α.Ε και Έργα Ο.Σ.Ε. για την από κοινού υλοποίηση των εργασιών στα σημεία που τέμνονται τα έργα τους με το σημαντικό έργο της αποχέτευσης.

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Λύτρα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Αθανάσιος Παναγόπουλος με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η Μαρία Τζωρτζοπούλου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μπεσαράτ Φάρες, ο προϊστάμενος Δομών και Περιβάλλοντος Χρήστος Καραγιάννης, οι επιβλέποντες του έργου, καθώς και ο Σπύρος Φράγκος, εκπρόσωπος του Τεχνικού Συμβούλου του έργου.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία