Αγγελίες    Επικοινωνία

Σας ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με τα σχετικά:

α.) Ν 1301/82/22-29 Οκτ.1982 (ΦΕΚ 132 τΑ’)
β)ΥΑ Φ.493/1/1577 18/4 Μαϊ 16 (ΦΕΚ 1415 τΒ΄2016)                                                         
γ) 900/14/157826/Σ.327/23 Μαϊ 16/ΔΕΠΑΘΑ/Τμ Εφ. Αξ/κών του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γενική Δ/νση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης ΔΕΠΑΘΑ/Τμ. Εφ. Αξ/κών άλλαξε ο τύπος του «Δελτίου Ταυτότητος Εφέδρου σε Εφεδρεία Αξ/κού ή Ανθ/στή» με αποτέλεσμα την λήξη της ισχύος των παλαιών δελτίων ταυτότητας.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε τα μέλη του Συνδέσμου  για την επιστροφή των ως άνω παλαιών δελτίων στην εκδίδουσα αρχή, δια την έκδοση νέων, ενώ σε περίπτωση απώλειας να προσκομισθούν αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις από τους κατόχους μέχρι τις 20 Ιουνίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες στον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Φώτη Σακαρέλο τηλ. 6974521104                           

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Αιτωλ/νίας

Ο Πρόεδρος
Φώτης Σακαρέλος

Ανακοίνωση στους Δήμους:

1) Δήμο Αγρινίου

2) Δήμο  Ακτίου Βόνιτσας

3) Δήμο Αμφιλοχίας

4) Δήμο Θέρμου

5) Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

6) Δήμο Ναυπάκτου

7) Δήμο Ξηρομέρου

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξ/κών Νομού Αιτωλ/νίας, γνωρίζει στα μέλη του ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και Εκλέκτορα για την ΑΠΟΕΑ, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στη Λέσχη Αξ/κών Φρουράς Μεσολογγίου, στο Μεσολόγγι από 11πμ μέχρι 1μμ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Υποψηφιότητες θα υποβληθούν εγγράφως μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Φώτη Σακα ρέλλο. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974521104.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, ο ΣΕΑΝ Ατ\νίας πραγματοποίησε προσκύνημα - εκδρομή στην ετήσια τελετή (επιμνημόσυνη δέηση), προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών και αξιωματικών στην περιοχή του Καλπακίου το 40.

Στην εκδήλωση αυτή, εκτός του Συνδέσμου μας, παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης, Ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Δήμαρχος Θέρμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, η VIII Μ.Π. με άγημα, ο Διοικητής του 2/39 Σ.Ε, συγγενείς φονευθέντων αξιωματικών και στρατιωτών, σύνδεσμοι μονίμων και εφέδρων αξιωματικών και πλήθος κόσμου. Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Αιτ\νίας Φώτης Σακαρέλλος στο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων είπε και τα κάτωθι:

«Αγαπητοί φίλοι, επισκέπτες – προσκυνητές, της γεμάτης με αίματα περιοχής του Καλπακίου.

Εκ μέρους του ΣΕΑΝ θέλω να σας καλωσορίσω, σε αυτό εδώ το προσκύνημα.

Με τη βοήθεια του τριαδικού μας Θεού, είμαστε και πάλι παρόντες εδώ, σένα ιερό τόπο, σένα χώρο, όπου ο προσκυνητής αισθάνεται δέος, νοιώθει την ψυχή του να σκιρτά, να πλημυρίζει από αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης, γι’ αυτό που συντελέστηκε εδώ.

Η σύγχρονη Ελληνική ιστορία, η εποποϊία του 40, και οι μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή του Καλπακίου, ξυπνούν τις μνήμες μας, και μας υπενθυμίζουν το προσωπικό μας χρέος απέναντι σ΄αυτή την θεϊκιά και όλη αίματα Πατρίδα, όπου κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης, είναι ποτισμένη με το αίμα ηρώων αλλά και μαρτύρων, για τη δική μας ελευθερία.

Αγαπητοί φίλοι, η επίσκεψή μας αυτή μας δίνει το έναυσμα, για να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο του Ελληνισμού, να γίνουμε σοφότεροι, αναλαμβάνοντας αγώνες για τη διάσωση της ιστορικής μας μνήμης και την υπεράσπιση των εθνικών μας ιδανικών, από τη σύγχρονη λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης, και της νέας τάξης πραγμάτων, που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, έχοντας πάντα στο νου και την καρδιά μας, τα λόγια του Εθνικού μας ποιητή: - πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα - τα μάτια της ψυχής μας».

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ο Σύνδεσμός μας μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου τις επόμενες ημέρες επεσκέφθη και θαύμασε το θωρηκτό Αβέρωφ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οχυρό του Ρούπελ, τον τάφο για προσκύνημα του Αγίου Παίσιου στη Σουρωτή και τις πόλεις των Σερρών, της Εδέσσης και της Βέροιας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν γνωρίζοντας ότι όλοι μας γίναμε πνευματικά πλουσιότεροι και ιστορικά πιο συνειδητοποιημένοι με επίγνωση των υψηλών μας ιδανικών και των Εθνικών μας αξιών, γιατί ο Σύνδεσμός μας στοχεύει στη περιήγηση χώρων με ιστορική σημασία και στη στόχευση πνευματικών αναζητήσεων.

Στην εκδρομή συμμετείχαν οι κάτωθι.

Σακαρέλλος Φώτης, Μυλωνάς Θεόδωρος – Μαρία, Χολέβας Αλέξ.-Μαρία, Βλαχόπουλος Θεόδ.-Κική, Φλώρος Νικ.-Όλγα, Καλογεράκης Γεώρ.-Νατάσα, Μαντζουράτος Δημ., Παπαγεωργίου Ειρήνη, Κορδολαίμη Βάσω, Κατσούκα Νίτσα-Μαριγούλα, Καραδήμα Γεωργία.-Μαρία, Κοντοδήμου Αγαθή, Δημητρούκας Γεώρ.-Αγγελική, Ζαφειρομήτσος Σωτ.-Μαρία, Αλετράς Χάρης- Έφη, Αυγερινόπουλος Παν., Κουντούρης Χρ.-Ελένη, Ζήκου Ρούλα, Κρέτση Τασία, Κουφού Μίνα, Κατσαρού Μ., Μορφονιός Ιωάν.,Κρανίδου Έφη, Κεφαλάς Αθαν.-Βασιλική, Λυμπεράτου Πιπίτσα, Σπυρόπουλος Χαράλ.- Ιωάννα, Θεοδώρου Γιώτα, Κωνσταντέλλου Ιουλία, Καραχρήστου Βάσω και Κούσουλα Νικολέττα.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Αιτωλ/νίας
Φώτης Σακαρέλλος

Παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας και του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νίκου Καραπάνου, οι Έφεδροι Αξ/κοί του Νομού Αιτωλ/νίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στην Λέσχη Αξ/κών Φρουράς Μεσολογγίου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φώτης Σακαρέλλος αφού αναφέρθηκε στο ρόλο των Εφέδρων Αξ/κών στην κοινωνία εν καιρώ ειρήνης, και την μεγάλη δραστηριότητα και παρουσία του Συνδέσμου σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα του Νομού, ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Νικολόπουλο για την παραχώρηση της Λέσχης και για την αγαστή συνεργασία με τον Σύνδεσμο σε όλους τους τομείς.

Ευχαρίστησε επίσης τον κ Δήμαρχο και την Αγγελική Καζατζή Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου, την Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας κυρία Ροδάνθη Φλώρου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλοι της Λιμνοθάλασσας κυρία Μαρία Μπομποτά, τον κ. Κώστα Παπαδόπουλο εκ μέρους του Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου και όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και το προσωπικό της Λέσχης για την άψογη εξυπηρέτηση.

Επίσης ευχαρίστησε τον αρχιμουσικό Σπύρο Χολέβα για την μουσική επένδυση της εκδήλωσης και την κυρία Μαρία Χολέβα για την προσφορά των εδεσμάτων.

Το «φλουρί» που κερδίζει μια διανυκτέρευση στις Μαιζονέτες στο Καβούρι της Καβουρότρυπας στο Κρυονέρι, προσφορά της κυρίας Ρούλας Ζήκου, βρήκε η κυρία Ντίνα Μαυράκη από το Νεοχώρι.

Στα πλαίσια του ετήσιου μνημόσυνου των 45 πεσόντων Εφέδρων του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων από 14-17/11/1940 στην περιοχή ΒΙΓΛΑ της Ηπείρου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα (υψώματα Γκραμπάλα, Τσουφοράχη, Κεφαλοβουλγάρα, Βίγλα ή Σκοπιά) ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξ/κών Νομού Αιτωλ/νίας, πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 19/11/2016 στην ανωτέρω περιοχή και προσκύνημα στο μνημείο των πεσόντων.

Πληροφορίες: Φώτης Σακαρέλος (τηλ. 6974521104)
Αλέκος Χολέβας (τηλ. 6977644435)

Εκ του Δ.Σ.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτω/νίας προγραμματίζει εκδρομή στις 19-24 Σεπτεμβρίου 2016 στη Βουλγαρία - Σόφια, Σερβία - Πίροτ, Ρουμανία - Βουκουρέστι-Καρπάθια-Κάστρο Δρἀκουλα, Βουλγαρία - Φιλιππούπολη - Σαντάνσκι.

Τιμή 300 € κατ΄ άτομο σε δίκλινο, 4 αστέρων ξενοδοχεία με ημιδιατροφή. Πληροφορίες από Φώτη Σακαρέλλο τηλ. 6974521104, Θεόδωρο Μυλωνά 6977005450 και Αλέκο Χολέβα τηλ. 6977644435.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία