Αγγελίες    Επικοινωνία

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», σας προσκαλεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 7:30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, στη θεατρική του παράσταση, «Κρίστοφερ».

Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μαρκ Χάντον «Το περίεργο περιστατικό μέσα στη νύχτα».

Ένα έργο σύγχρονο που καταπιάνεται με ιδιαιτερότητες, παρουσιάζοντας ένα άτομο με ιδιάζουσα αντίληψη, ένα παιδί που διαθέτει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας και ερμηνείας των πραγμάτων.

Αποτελεί ένα έργο ύμνο στη διαφορετικότητα και στο σεβασμό που οφείλουμε απέναντι σε κάθε άτομο, η παρουσίαση του οποίου συμπίπτει με την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης".

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/12/2018

 

Την 1/12/2018 Σαββατόβραδο, στην πιο ενδεδειγµένη ώρα, 6:30, για δηµιουργικές εξάρσεις, οργανώσαµε εορταστική εκδήλωση, που στηρίχτηκε στους ώµους δεκαπέντε παλικαριών της Χριστιανικής και φοιτητικής δράσεως της Αδελφότητος «Σωτήρ» και της οµιλήτριας κ. Μαρίας Κασαµπαλάκου, µιας εξαίρετης κυρίας, συγγραφέα, προηγµένης σε γνώσεις για πολλά και ειδικά για αυτιστικά άτοµα.

Γεγονότα της προσωπικής της ζωής την εξόπλισαν µε πλούσια εµπειρία, που δεν εκχύνεται µόνο προς τα έξω αλλά τρέφει την ψυχή της, την κάνει πλουσιότερη, ώστε και οι άλλοι γύρω της να προστρέχουν σ’ αυτή για καθοδήγηση και γιατί και όχι; Και λύτρωση.

Είναι παραδειγµατική περίπτωση που το πάθος γίνεται πνεύµα.

Μίλησε βγάζοντας τα λόγια της από τα εσώψυχά της. Μετέφερε στο πλούσιο ακροατήριό της, στην αίθουσα τελετών της Αντιπεριφέρειας, τον καηµό των αυτιστικών παιδιών. Ολοφάνερα διαχυνόταν στο λόγο της ο πόνος τους, η απελπισία τους από την αδηλότητα για το δρόµο, που θα πάρουν αύριο, όταν χαθούν τα στηρίγµατα επιβίωσης. Κάτι ασυνήθιστο ακόµα και για ανθρώπους, που έχουν αναλάβει τη συναντίληψη πονεµένων ανθρώπων!

Ολόκαρδα σας ευχαριστούµε κ. Κασαµπαλάκου. Καταλάβαµε, όσοι έχουµε αυτιστικά παιδιά πού βρισκόµαστε. Τι είµαστε. Τι µπορούµε να περιµένουµε, αν µας βοηθήσουν οι αρµόδιοι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί, σε ίσιο δρόµο, σε αποκούµπι, σε αναψυχή. Αν µας παρατρέξουν και µας αγνοήσουν σε αβεβαιότητα και δύσβατη καταχνιά. Προσωπικά άφησα να διατρέξει στο µυαλό µου µια βεβαιότητα: όσοι τροχοπεδούν στην προσπάθεια του Συλλόγου µας, όσοι αρνούνται ανάληψη υπεύθυνης δράσης για απολύτρωση των αδύναµων αυτών πλασµάτων επωµίζονται ευθύνη τεράστια. Οι αδύναµοι υπάρχουν για να δοκιµάζεται η αγάπη τους!

Εµείς πιστεύουµε και το διακηρύττουµε: Στέγη για τα αυθε ντικά άτομα. Πληρωμένη αντίδραση στους υπονομευτές κι απρόθυμους να βοηθήσουν. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι το καλό δεν το πολεμάνε οι καλοί, αλλά φερόμενοι από αντικείμενο πνεύμα, οι συμφεροντολόγοι, οι ξυλοσχίστες, οι αυτάρεσκοι.

Οφείλω ολόκαρδα ευχή στα δεκαπέντε παιδόπουλα της χορωδίας να είναι γερά. Ο μουσικός λόγος τους, ο απαρτισμένος, ο οργανωμένος, ο πλούσιος, διανθισμένος από την αγέραστη νιότη τους, με την ευλογία του Χριστού να σας ανοίγει σε όλη τη ζωή δημιουργικούς δρόμους πετυχημένες καλλιτεχνικές εξάρσεις.

Η αποκάλυψη του Προέδρου μας, Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά ότι στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε μέλος της χορωδίας αυτής, υπήρξε άκρως συγκινητική. Αποκάλυψη έξαρσης μέσα από την απλότητά του!

Μια υπέροχη κυρία, η κ. Δήμητρα Λιάγκα υπηρέτησε την εκτέλεση του προγράμματος της γιορτής με ευθύνη και ακριβέστερη συνοχή. Ο Θεός να τη στηρίζει.

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρός μας έκλεισε τη γιορτή με συμβουλές και υποδείξεις.

Σεβασμιώτατε, σήκωνε την αρχιερατική Σου ράβδο, σπάσε αντιδράσεις, δίνε ώθηση σε επωαζόμενες λύσεις. Πάντα μας καθησυχάζετε λέγοντας: O Θεός υπέγραψε και δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω. Η καθαρή ματιά σου βλέπει το μελλοντικό ως ήδη συντελεσμένο. Μας γεμίζετε ελπίδες.

Οι υπέροχοι καλεσμένοι μας τελείωσαν στο "Ραδιομέγαρο" με δείπνο φιλοξενίας αντίμετρο για ένα μουσικό λόγο που αφομοίωνε την παράδοση, με αναφορές στο γιορταστικό κύκλο των Χριστουγέννων και αφιερώσεις στο Σύλλογο και τον Πρόεδρό μας κ.κ. Κοσμά.

Στην υπέροχη ομιλήτρια κ. Κασαμπαλάκου και τα 15 παλικαρόπαιδα της μουσικής βραδιάς καλό κατευόδιο επιστροφής.  

Για το Σεβασμιώτατο Πρόεδρό μας, το Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου
Ο Γ. Γραμματέας: Κ.Ν. Δημόπουλος - Καθηγητής

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ», με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με αναπηρία διοργανώνει εορταστική εκδήλωση – συναυλία το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:30’ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από την συγγραφέα κ. Μαρία Κασαμπαλάκου και μουσικό πρόγραμμα, με ήχο και εικόνα από την χορωδία της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως Αθηνών.

Η παρουσία όλων θα τιμήσει και θα ενισχύσει το έργο και τον αγώνα του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ» για την δημιουργία Στέγης Αυτοδιαχειριζόμενης Διαβίωσης, προσφορά για τα αυτιστικά μεσαίας και βαρειάς μορφής άτομα, που ήρθαν στη ζωή φορτωμένα την ατυχία τους, χωρίς προσωπική συμμετοχή στην οδυνηρή περίπτωσή τους.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Ευχαριστίες εκ βαθέων!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/08/2018

 

Στις αδελφές Πόπη και Ευτυχία Ξαρλή για το χρηµατικό ποσό, που πρόσφεραν ως βοήθεια στο σύλλογό µας στη µνήµη της αδελφής τους Βασιλικούλας  Ξαρλή. Η Βασιλικούλα Ξαρλή, πολύκλαυστη αδερφή µας, ζούσε στην Αµερική, όπου ασκούσε το επάγγελµα του γιατρού κρατώντας ψηλά το όνοµα της Ελλάδας µε τις επιστηµονικές και θεραπευτικές επιδόσεις και τη ζεστή καρδιά της, όπου µέσα της καµίνευε η αγάπη της για τους ασθενείς της.

Ο απόηχος της δράσης της ερέθιζε την ακοή µας. Όλοι µας αισθανόµασταν την άντρωση της υπερηφάνειας µας για τις φτερούγες της ψυχή της έτοιµες να πετάξουν στο γαλάζιο ουρανό της επιτυχίας και της διάκρισης. 

Όµως η ζωή κάνει τους δικούς της υπολογισµούς και παίζει κατά πώς το λέει ο Καζαντζάκης «τα δικά της παιχνίδια». Πολλούς τους βγάζει έξω από το δικαίωµα να υπάρχουν. Άλλοι χάνονται στα απόσκια των γηρατειών. Άλλοι µαραίνονται στον ανθό της νιότης από αρρώστια βάναυση. Τι αφήνουν πίσω της; Ένα κενό, που δεν συµπληρώνεται. Έναν καηµό αγιάτρευτο. Σε όλα αυτά τι αποκρινόµαστε; Καταθέτουµε µια ευχή ενδοκάρδια µε τρόπο λιτό και απέριττο. Όσοι µένουν πίσω φίλοι, συγγενείς, γνωστοί που δέχτηκαν το θλιβερό άγγιγµα από τον χαµό τους να ζήσουν αυτοί πολλά χρόνια για να τους θυµούνται πολλά χρόνια. Με αυτήν την εκτίµηση πονεµένες αδελφές Βασιλικούλας, Πόπη και Ευτυχία µαζί µε όλους εκείνους που σε γυροφέρνουν δεχόµενοι το µαστίγωµα του χαµού της ζήστε εσείς πολλά χρόνια µαζί µε τα δικά σας και όσα η Βασιλικούλα δεν πρόφτανε να ζήσει να τη θυµάστε πολλά χρόνια. Συνηθίζω να το λέω και να το γράφω είναι µια µορφή κι αυτό αθανασίας µέσα από τη θύµηση που γλυκαίνει...

Ευτυχούµε αν έχουµε µια πίστη στη συνέχιση της ζωής. Είναι και αυτό αντίδοτο στη φρικτή µοναξιά µας που µας σπρώχνει η απώλεια προσφιλών µας προσώπων. Άλλος έχει αυτή την πίστη βαθύτερα στα εσώψυχά τους, άλλος πιο επιφανειακά.

Πάντως όσο βαθιά είναι αυτή η πίστη τόσο αφθονιακά µας προσπορίζει µια βεβαιότητα για µια συνάντηση στην αιωνιότητα και στην περίπτωση της επιφανειακής εξωδερµικής πίστης ένα περίπνευµα διαχύνεται µέσα µας ελπίδας ότι αυτός ο άνθρωπος που μας έφυγε ο όμορφος, ο έξυπνος, ο σοφός δεν μπορεί να αφανιστεί στον ανεμοστρόβιλο της εκμηδένισης. Ζήσε αγαπημένη Βασιλικούλα στην αγκαλιά του Κυρίου μας. Ο θάνατος είναι πικρός για όσους μένουν πίσω μας. Και κάπως το λέει ο Ντοστογιέφσκι δίνει χαστούκια ανελέητα και γι’ αυτό κανείς κάπου πρέπει να ‘χει να μπορεί να πάει. Να δειχτεί δυνατός από μέσα του. Και αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Να συναντήσει το θεό μέσα από γενναίες πράξεις. Προσφορές αγάπης στη μνήμη εκείνων, που με το θέλημα του θεού μπήκαν «καβάλα σε άσπρο άλογο». 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ στο Νίκο Ζαρογιαννόπουλο, φίλο του συλλόγου μας και διαπρεπή Μεσολογγίτη επιστήμονα στη Βοστώνη των ΗΠΑ για την προσφορά στο Σύλλογό μας χρηματικού ποσού στην μνήμη του φίλου του Ταξίαρχου Ευάγγελου Μακρυκώστα.

Η προσφορά του είναι αισθητοποίηση μιας βαθειάς αγάπης και φιλικής σχέσης ανάμεσά τους. Από το μέρος μας: ενδοκάρδιες ευχαριστίες στον υπέροχο φίλο μας Νίκο Ζαρογιαννόπουλο και ευχές για την ανάπαυση της ψυχής του ουρανοδρόμου φίλου του Ταξίαρχου Ευάγγελου Μακρυκώστα.  Στην οικογένειά του βαθειά κατανόηση ιδιαίτερα στη σύζυγό του Ζωζώ Μακρυκώστα και τα παιδιά τους συνοδεύοντάς την με ευχές για μακροχρόνια ζωής ώστε για πολλά χρόνια ο Ταξίαρχος Ευ. Μακρυκώστας να κρατιέται σφιχτά μέσα σε μακροχρόνια θύμηση.  

Για τον σεβασμιώτατο πρόεδρό μας
και το συμβούλιο και το σύλλογο «ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ»
Ο γενικός γραμματέας: Κώστας Ν. Δημόπουλος

Ευχαριστίες εκ βαθέων

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/07/2018

Στο Θανάση Παπαδημητρίου του Επαμεινώνδα και το χρηματικό ποσό που πρόσφερε στο Σύλλογό μας. Ήταν μια ανοιχτή παλάμη επάνω από τα κεφαλάκια των αυτιστικών ατόμων του Συλλόγου μας που έριξε τη σκιά της την ώρα που προχωράνε μέσα στο λιοβόρι της κακοτυχίας τους. Είναι και αυτά παιδάκια του Θεού. Προσεύχονται μέσα από το δικό του σύστημα υπάρξεως να διαχέεται, φίλε Θανάση, η ευλογία του Χριστού στην προσωπική οικογενειακή σου ζωή.

Για το Σύλλογο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης

Ο γενικός Γραμματέας:
Κ. Δημόπουλος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Πρόκειται για τον Ηλία Τριχόπουλο Αρχιτέκτονα μηχανικό, προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ποτέ όμως δεν αποξενώθηκε από το αντικείμενο της επιστήμης του. Αυτό του εξασφάλισε τη δυνατότητα να είναι χρήσιμος στον περίγυρό του ως την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Αγαπητέ Ηλία, δεν σε ξεχνάμε ποτέ! Μαζί με την οικογένεια σου θα σου εξασφαλίσουμε, για όσο καιρό αναπνέουμε και σωφρονούμε, την αθανασία μέσα από τη θύμηση.

Είναι αλήθεια ότι ο θάνατός σου μας ξάφνιασε. Όμως δεν θεωρούμε το γεγονός ως παραλογικό σύμπτωμα. Ο ποιητής το λέει ότι η στιγμή, που μας γεννάει φεύγει προς τα πίσω με ταχύρυθμο τρέξιμο. Όσο για τη στιγμή, που μας πεθαίνει είναι πάντα μπροστά μας, συνοδός έξυπνος και γρήγορος. Ωσότου μας διαπερνά το είναι και μας οδηγεί σε ανυπέρβατους αστερισμούς. Ρεαλιστική πράγματι η επισήμανση του ποιητή! Στο σύλλογό μας θα σε θυμόμαστε ως τον πιο πολύτιμο φίλο. Η προσφορά σου μας ωρίμασε, μας άνοιξε τα μάτια για να ξέρουμε τι να ζητάμε και πώς να το ζητάμε. Τι άλλο από την δημιουργία Στέγης για τη δια βίου παραμονή και εκπαίδευση αυτιστικών ατόμων.

Ταλαντούχος μηχανικός, αεικίνητος. Έφτιαξε τα σχέδια της οικοδομής και τα συνακόλουθα απαρτισμού του φακέλου αφιλοκερδώς με αυτοψίες και καταπληκτική αξιοποίηση σύγχρονης εμπειρίας. Πήγαινε παντού όπου θα μπορούσε να αντλήσει γνώσεις και να αφομοιώσει εμπειρίες ώστε ο φάκελός του να είναι αξεπέραστος και μοναδικός. Όλα τα αποθήκευσε στον υπολογιστή του για να αποτελούν κτήμα ες αεί του συλλόγου μας και κληρονομιά αδιατίμητη στο γιο του που ευχόμαστε να βαδίσει στα χνάρια του, του Αντρέα Τριχόπουλου, Πολιτικό Μηχανικό. Προσωπικά γνώρισα στο πρόσωπό του έναν πολύτιμο φίλο με ανεβασμένο το βαθμό επικοινωνίας μας. Η σκέψη μας και η καρδιά μας θα παρακολουθεί με δακρυσμένα μάτια την ουρανοδρομία του. Στην υπέροχη σύζυγο του και τα παιδιά του προσφέρουμε ηθική στήριξη στέλνοντας τα μηνύματα της αγάπης μας. Διάπυρες ευχές γα την ανάπαυση του Ηλία στην εξουσία της αγάπης του θεού.

Για τον σεβασμιότατο πρόεδρο μας κκ. Κοσμά το συμβούλιο και τους φίλους του Συλλόγους μας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου
Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων
Κώστας Ν. Δημόπουλος

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία